Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

Sült spárga

2010.06.04. 12:03 stillman

Eddig a spárgaszezont csak külső szemlélőként követtem, a zöldségesnél egyszer sem nyúltam érte, valahogy idegenkedtem eddig ettől a lénytől. Amikor elém teszik már szeretem, sőt meghatározó élmény volt életem első spárgakrémlevese (sok évvel ezelőtt).

A lényeg, hogy vettem egy adagot, aztán betettem a hűtőbe és érleltem a gondolatot, hogyan készítsem el, addig-addig érleltem, amíg a spárga elkezdett megindulni, de ekkor elővettem a hűtőszekrényből, amelyben ekkor már szinte csak a spárga volt, úgyhogy elkészítettem.

 

Most nem Gordon Ramsay receptjét követtem, hanem vegyítettem egy (szégyen kiejteni ezt a nevet egy Ramsay rajongónak) Jamie Oliver és egy Chili & Vanilia receptet.

Mentségemre szolgáljon, hogy a Jamie rész egyébként nem sikerült valami jól. A recept lényege, hogy sok lilahagymát megpucolunk felül négyrészt bevágjuk őket majd kakukkfüves vajjal megtömjük és megsütjük. Ennek az lett az eredménye, hogy nyilván kifolyt a vaj belőle, nem sült meg, hanem csak puha lett, de legalább jó nyálkás-zsííros (vajas).

A spárga maga viszont jó lett, sőt a krumpli is, amelyet előtte fél órán át sütöttem a sütőben. A spárga megsütése előtt követtem a trükköt, amely szerint barnacukros vajat öntsünk a spárgára, be is vált. Azt már hallottam, hogy a feje más mint a szára, meg hamarabb is sül meg, most ez be is bizonyosodott.

 

Hozzávalók:

40 dkg lilahagyma, 20 dkg vaj, 3 szár kakukkfű, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kg új krumpli, 1 csomag zöldspárga, só, bors, olívaolaj.

A krumplit négyfelé vágjuk, só, bors, olívaolaj, 3 gerezd zúzott fokhagyma és mehet be a sütőbe. A hagymát a fent említett módon szintén elkészítjük, a spárgát felvágjuk egyenlő részekre, szintén, só, bors, olvasztott vaj, barnacukor majd mehet a krumplira fél óra után. Ezzel egyidőben egy csokor felaprított petrezselymet és a lilahagymát is mellérakjuk. Összesen 40 percig sütjük.

 

Szólj hozzá!

Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr252055838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása