Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

Felmerült témák

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

a vasárnap reggeli kávézás nehézségei

2010.10.24. 12:39 stillman

Update 2010.11.15:

Sajnos e poszt, vagy valami más kapcsán a Briósban persona non grata lettem, konkrétan felismeréssel vegyes szörnyű bosszúvágy gyulladt a szemekben, amikor megláttak engem az elmúlt vasárnapon (hát igen, minek lopódzik sunyin reggelizni az ember olyan helyre, amelyet korábban éles nyelvvel kritizált) és miután szemrebbenés nélkül kértem a croissant és kávé kombinációmat a croissant-t gúnyos mosollyal elém téve odabökték: "reméljük most sikerül"... Erre én, magabiztosságomból nem veszítve: "én is remélem". Majd 10 percet várattak a kávéval (bosszú 1), végül kihozták, ihatatlanul forró volt (bosszú 2). Viszont én meg többet nem megyek oda és széles ismerettségi körömet is eltanácsolom onnan. 

------------------------------------------------

A vasárnapi, korán, külső helyszínen történő reggelizés nehéz műfaj Budapesten.

Egy ideje figyelem a Pozsonyi úton néhány hónapja nyílt Briós kávézót, ami végre vasárnap reggel is nyitva van, ezzel kellemes, közelebbi alternatíváját nyújtva pl. a Culinaris kávézójának. Honlapja, arculata, hangulata, kommunikációja szívemhez közel álló egy-két kivételtől eltekintve (pl. a Facebookon a "Ki akar fütyülni, sárgarépa is került a napi levesbe" felszólításuktól majdnem falra másztam).

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy ezt a posztot már korábban megírtam, de végül mégsem akartam publikálni, adtam még néhány esélyt, mielőtt véleményt alkotok. A mai reggeli után azonban nem bírom már magamban tartani a véleményem.

A helyzet az, hogy a pozitív, aktív kommunikáció és a nyilvánvaló igyekezet ellenére a szükséges tartalom egyáltalán nincs a hely mögött. Mindezt körülbelül 10 látogatásból szerzett tapasztalatok alapján állítom.

Az jó, hogy egész nap lehet reggeliket kapni és van mindig 3-4 féle sütemény, amelyek közül a francia meggyes pite megkérdőjelezhetetlenül zseniális volt számomra. Legutóbb Rozi felvilágosított, hogy eltúloztam ezen az egyetlen téren is a lelkesedést.

Valahogy annyira akartam szeretni ezt a helyet, de nem megy.

Alapvető probléma, ami már az első pillanatban elijeszt, hogy viszonylag rosszul kezelik a változó mennyiségű vendégsereget (vendégsereg = egynél több vendég): azon a vasárnapon, amikor először bosszantottam fel magam náluk, a pultos konkrétan összeomlott, nézett maga elé percekig, miközben ott vártak a vendégek, hogy megkérdezze valaki, hogy mégis mit szeretnének. A gondokat akkor egyrészt a folyamatos váltópénz-hiány okozta, másrészt a nem olyan sok és nem is túl bonyolult igény feljegyzése. Nem a sebességre gondolok, mert nem sietünk persze, vasárnap reggel van.

Valószínűleg feledtette volna a kellemetlenséget, ha ezek után nem rossz minőségű kávét és croissant-t toltak volna elém (kb. 15 perccel a rendelés után). Külön hozták ki őket, nyilván nagyon bonyolult egy croissant és egy kávé egyszerre történő szervírozása. A kávé ihatatlanul forróra volt készítve, a croissant ehetetlenül forrón, belül sületlenül volt tálalva. Egy tévhitet szeretnék eloszlatni: a forró croissant nem jó és nem finom, összeragad az ember szája és bele tőle. Amikor a végén udvariasan és segítő szándékkal (tényleg) szóvá tettem, hogy nem sült át a croissant, azt mondták, hogy mert még nem hűlt ki és csak úgy tűnik. Erre jeleztem, hogy ismerem a különbséget a meleg croissant és a sületlen croissant között.

A kávé, miután szétégette a számat, nagyon rossz, üres ízével bosszantott tovább. Legközelebb kifejezetten erősebbre kértem és megemlítettem, hogy ne legyen nagyon forró, ezek után természetesen langyos kávét kaptam. A legutóbbi látogatásunkkor pedig 10 perc múlva nem emlékeztek a rendelésünkre, amikor jeleztem, hogy már kértünk, belevetették magukat a jegyzetekbe, de végül nem tudták elolvasni egymás írását, ezért újra el kellett mondani, hogy mit szeretnénk. Ezután már igen feszülten odavetették a meggyes pitét, majd kettő ismét nagyon gyenge kávét kaptunk, ami nem a kávé minőségének volt köszönhető, hanem annak, hogy aki készítette, az nyilvánvalóan nem tud kávét főzni.

Úgy tűnik, a vasárnapot kénytelen leszek most már itthoni kávézással, mint kiszámíthatatlan helyeken történő próbálkozással tölteni. Sajnos ebben a városban szinte sehol nem tudnak kávét főzni (én legalábbis nem tudok sok helyet - vasárnap), a Culinaris-szal már nem is próbálkozom.

1 komment

Címkék: kritika

A bejegyzés trackback címe:

http://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr492394923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

trendfriend 2010.12.31. 12:43:34

Gyerekek, mire idejutottam, majdnem Újév lett.. Nem is csoda, hogy nem tud kommentelni senki, de az én késztetésem, nagyon nagy volt, hogy írjak ide.
Briós. Jó hely, jó korai nyitás, reggeli gyerekek nélkül...
Ki is néztem a Club szendvicset és bár szép és jó is volt, egy dologban nagyon elbaltázták.
Az időfaktor náluk a szűk keresztmetszet. 29 perc volt, mire megkaptam.
Brutális volt végigvárni és ez sajnos be is árnyékolta a "club" hangulatot.
A meki szar viszont, nem halsz éhen...