Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

A világ bárja, az ország bárja

2012.05.14. 20:15 stillman

 

Mi folyik mostanában a Boutiq' Bár körül? Az utóbbi hetekben néhányszor ugyanis lepattantunk a bár ajtajáról, zárva voltak. Mint később megtudtuk az önkormányzat este 10 óra után bezárásra kötelezte őket meghatározott ideig. Az ok ismeretlen (számunkra), de bármi is legyen az, egy kicsit erősnek érzem ezt egy koktélbár esetében. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha a kedvenc kávézónk mondjuk csak este 6-kor nyithatna ki. Irracionálisan erős büntetésnek tűnik.

Nem valószínű, hogy célravezető utánajárni annak, hogy ki, mikor, mit csinált, vagy mit nem csinált a rend elhivatott őreinek aktuális szájíze szerint. Nagyjából az önkormányzat önkényes döntésének tűnnek ezek az egyre gyakrabban hallható szórakozóhely bezárások. Nem vitatom, biztosan fel tudják vonultatni a megfelelő paragrafusokat, oknyomozó riporter pályafutásomat azonban határozatlan ideig elhalasztottam.

Azért is elkeserítő ez a kálvária, mert a Boutiq' Bár nem egy akármilyen bár. Mást érdemel. Korábban már írtam róluk, de komolyabb portálokon is kaptak méltatást bőven. Mondhatnánk nem szorulnak arra, hogy kicsiny országunkban is elismerjék és működni hagyják őket, de ez nem igaz. Itthon, Magyarországon van ugyanis a közeg, amelyben élnek, amelyben működnek. Velünk együtt. Mi is itt vagyunk itthon. De nálunk az elismerést valahogy mindig nehezebb megszerezni, mint máshol a világban, erről sokan mesélhetnének.

A Boutiq' Barnak a nagyvilágban már amúgy is megalapozott, jó híre van, tehát a világ elismerésére már nem kell várni. Sikert, sikerre halmoz, elképesztő viszontagságok közepette. Két hete a Sunday Times beválasztotta őket a világ legjobb 50 bárja közé.

És mintha ez még nem lett volna elég, pár nappal később egy újabb óriási sikerről számolhatunk be: Onufer Gábor, a Boutiq'Bar bartendere 52 ország, 767 versenyzőjét legyőzve, megnyerte Amsterdamban, a Bols Around the World versenyt.

A szavak itt már nem is elegendőek, fejezzük ki elismerésünket, és hálánkat inkább néhány jó koktéllal a Boutiq' barban. Jó, hogy egy ilyen menő bárral büszkélkedhetünk.

Szólj hozzá!

Címkék: koktél

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr444508557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása