Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

Egy film a kávéról

2014.11.30. 10:38 stillman

afilmaboutcoffee1.jpg
Tetovált (vagy nem tetovált) hipsterek elmélyülten öntik körkörös mozdulattal a forró vizet a filterbe, majd csillogó tekintetek követik az ital útját a csészébe vagy papírpohárba, hogy aztán megkóstolhassuk a minden képzeletet felülmúló odafigyeléssel, sokadik (már nem tudom hányadik) érzék által vezérelt, hiánytalan szaktudással elkészített, kávétermésből kinyert csodát. 

 

A várva várt A film about coffee, a kávéfilm bemutatóján jó nagy tömeg zizeg a Lurdy Ház mozitermei alatt kialakított helyiségben. Nemcsak maga a film lesz fontos ma este, a Brewing People csapata a helyszínre hozta nekünk magát a fogyasztás érzését is, ne csak lássunk, de kóstoljunk is, fogadjuk magunkba teljes egészében a kávé szellemét.

Valamennyi igazán fontos, a speciality kávé kultúrát hirdető intézmény, műhely, szakember és érdeklődő itt van, összegyűltünk egy közös vetítésre, megadjuk a módját, tökéletes filmélmény vár ránk. 

A My Little Melbourne alapítói, az itthoni kávékultúra úttörő főszereplői Balázsi Dia és Balázsi Péter rövid beharangozójával párhuzamosan együtt köszönthetjük személyesen a Brewing People nagyszerű kezdeményezését és magát csapatot is.

Ezután elkezdődik a film.

A Film About Coffee - Trailer from Avocados and Coconuts on Vimeo.

 

Olyan képek és olyan hangulatok következnek, amelyet nem nagyon lehet, és talán nem is kell szavakkal leírni, a film weboldalán egyébként minimális összegért (5 dollár) bárki megnézheti. 

 

Beszippant, rabul ejt, elvarázsol és az ember maga is megdöbben (hát még én), hogy a legváratlanabb pillanatokban meghatódik. Nemcsak az ültetvények kemény és mégis számunkra különösen egzotikus világát bemutató képeken, vagy az őrült japán Bear Pond Espresso mániákus, lenyűgöző szavain "coffee is a drug",

afilmaboutcoffee_Hungarian_premier_BearPond.jpg

de a világ legkomolyabb barista versenyein forgatott képeken is, ahol a baristák (és bevallom nekem ez tetszett a legjobban), nem magukba fordult kávés szakemberek, hanem showmanek, úgy beszélnek a kávéról, miközben készítik, hogy hirdetik az igét, rabul ejtenek szavaikkal, meggyőznek és átadják magát a fogyasztás értő szellemét is. 

afilmaboutcoffee2.jpg

afilmaboutcoffee3.jpg

afilmaboutcoffee4.jpg

A Direct Trade folyamat bemutatása, ahol mindenki innovatőr, az iparosított folyamatokat megtörve egy új világot teremtenek, az átláthatóság, a minőség útját, ahol nem feltétlenül a farmok teljes kizsákmányolása a cél, hanem az, hogy odafigyeléssel, szakértelemmel és megkockáztatom: szeretettel, szenvedéllyel foglalkozzanak az alapanyaggal a kávé feldolgozás minden pontján.

Átszellemült emberek, jó értelemben vett őrültek, csak tanulhatunk tőlük. Ezért kell és érdemes megnézni mindenkinek a filmet, hogy értse és átérezze a magasabb szférákban zajló fogyasztási kultúrát. Nemcsak New Yorkban, Tokióban, hanem Magyarországon is. 

 

Képek a Brewing People kávékóstoló rendezvényéről, a film magyarországi bemutatójának vetítése előtt:

afilmaboutcoffee_Hungarian_premier_4.jpg

afilmaboutcoffee_Hungarian_premier_1.jpg

afilmaboutcoffee_Hungarian_premier_3.jpg

 

afilmaboutcoffee_Hungarian_premier_2.jpg 

afilmaboutcoffee_Hungarian_premier_4_MadalCafe.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr656944369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása