Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

Maceszgombóc, baba ghanoush, tormás céklaleves

2015.10.21. 08:36 stillman

Szélsőséges ételek, szélsőséges emberek. Úgy tűnik ez lesz a Yummber

Blaha Lujza tér, Népszínház utca, fantasztikus stílusú art decóra hajazó lépcsőház, a lakás szinte puritán, régi hangulatú, gázkonvektor és szekrénysor, hosszú asztal megterítve - Pohner Ádámnál, az Olimpiában is rendszeresen főző szakács Yummber-konyhájában vagyunk. Hatfogásos étellel készült, a saját lakásában. Hozza a saját sütésű kenyeret ("most először próbáltam itthon", hát döbbenetesen finom), az amuse bouche-t (kagyló retekkel), kis adagok, leves, paprikás krumpli (eléggé máshogy, mint megszoktuk), mákos nudli (szintén ne tessék a tányérra halmozott napközis kajára gondolni). Ádám jön-megy, szerényen magyaráz, készíti elő mindig a következő fogást, néz bennünket, tetszik? El vagyunk ájulva. Az a helyzet, hogy ez a sznobéria (nálam ez pozitív), a különleges kaland csúcsa, amit itt átélünk. 

adam.jpg

adam3.jpg

adam5.jpg

6_1.jpg

Ádám menüje: tormás céklaleves, füstölt hal, bébipadlizsán, miso, tökmag, kagyló, retek, kagylószósz, burgonya, kolbászpörc, paprikás mártás ("paprikás krumpli"), marhaoldalas, vajbab, szarvasgombás sabayon, mákos nudli, áfonya, calpis.

Stefánia út, egy villa felső szintje, Manuela fogad bennünket hatalmas, művészi hangulatú lakásában, 2 macska, 2 kutya siet elénk, Manuela, a kubai-német származású, amúgy festőművész elfoglaltan forog a konyhában, leültet bennünket, hozza a szörpöket, saját készítésű valamennyi: "ez az egyik a szagos müge, na most a Bükkben arra kell figyelni, hogy a bal oldalon vulkanikus a talaj, az nem jó ízű, ezért mindig a jobb oldalon szedem, ahol mészköves, az a jó". Már meg is fordul, de még leteszi a rebarbara- és a mentaszörpöt is. Belógunk a spájzba, döbbenetes látvány, rengeteg chutney, szörp, lekvár, mindenféle. Ájultan esszük az előételt, végülis semmi különös, akár a Taubenkobelben is lehetnénk. A macska jön-megy, de a fóbiások kedvéért simán kizárható a teraszra, aztán nyavalyogjon ott.  

babaganooush.jpg

croxetti.jpg

 

lev.jpg

Manuela menüje: baba ghanoush ciabattán, Croxetti zöldséges sugóval (szósszal), friss bazsalikommal és parmezánnal, juhtúrós, mascarponés fagylalt, áfonya, levendula, citromfű.

Ettetek már Croxettit? Manuela csupa meglepetés, mindig valami új műfajt ismerünk meg nála, ez ilyen tészta, ami úgy néz ki, mint egy érme, dombornyomott. 

croxetti2.jpg

Mártonhegyi út, nagy ház, a kutyák ugatva érkeznek, Anna pörögve nyitja az ajtót, gyertek, kész az ebéd. Vasárnapi maceszgombóc levesre érkeztünk, kézmosás, zavar-e a kutya, á nem, nem baj. Kint maradnak. És már érkezik is a velőscsont pirítóssal, só, bors, pirospapírika, mustár. De már közben jön a maceszgombóc leves, külön tálon a zöldségek, marhahús, mellé főtt krumpli akár vagy kapros majonézes saláta. Vasárnapi Szindbád-ebéd, köpni-nyelni nem tudok, és valahogy az egész teljesen otthonos. 

1_2.jpg

2_3.jpg

4_2.jpg

Anuschka menüje: maceszgombócleves, velőscsont, csokis süti sós karamell öntettel.

Bevallom, én valamennyi Yummber-ebédemről, vacsorámról - már volt jónéhány - eufóriában távoztam. 

Most újraindul a Yummber, nagy erőkkel, belevaló, ha úgy tetszik polgárpukkasztó kampánnyal, rám hat, nekem tetszik, ez vagyok én, menjünk szembe az előítéletekkel. Egyél olyat, amit még soha és ott, ahol még soha! Merd kipróbálni! 

neger.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: yummber

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr878008601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása