Sajnos, tényleg létezik olyan, hogy elátkozott helyszín. A Le Poulet, - ha jól hallottam francia kulináris hatás alatt szerveződött - új sült csirkés hely, vagyis rotisserie egy ilyen helyen nyitott nemrég nagy bátran a Pozsonyi úton.
Attól tartok soha nem fogom elfelejteni az előtte hosszasan ott készülő Vén Duna nevű, egészen szürreálisan nyomasztó hangulatú éttermet, ahol jó ideig egy embert se láttam ebédelni vagy vacsorázni, legszívesebben induláskor bekopogtam volna és odasúgtam volna, hogy "ne erőltessétek, nem fog menni". Nem tudom pontosan egy vagy másfél évig erőltették, aztán bezárt. Nem lepődtem meg.
Bevallom, most is van egy ilyen érzésem, hacsak nem változtat sürgősen a koncepció nagyon sok részletén a Le Poulet. A téma maga kiváló, úgy látom az ott dolgozók elhivatottságával és kedvességével sincs probléma, továbbá a kóstolt ételeknek sem volt semmi bajuk, sőt kifejezetten finomak voltak.
A helyszínnel azt hiszem egyelőre nem lehet mit tenni, pár hónap, míg lekerül az előző átok, tény, hogy az akasztókötélre emlékeztető designosnak szánt lámpák, valamint a falra szerelt faládák, fémvödrös műnövények és fém IKEA öntözőkancsó nem segít az átok leszedésében.
Azonban az, hogy a csirkesütőben kettő darab csirke árválkodik a költséghatékonyság jegyében, a pult szürreálisan szomorú ürességtől kong, egyszerűen az egész helyen az üresség érződik, ez így nem lesz jó.
Tény, hogy nem kapta fel a környék egyből, nincs különösebb hype, talán baj, talán nem baj. Ettől függetlenül lehet építkezni tudatosan, ha már ráköltöttek gondolom nem kevés pénzt a helyre, akkor ezt a beruházást érdemes folytatni azzal, hogy a pultot telerakjuk látványosan ételekkel (nem baj, ha egy része kukába kerül egy ideig, vagy vannak jótékonysági lehetőségek is), hogy aki bemegy, az egyen minél többféle ételt és aki benéz az pedig akarjon bemenni. Jelenleg ugyanis különösen nagy elszántság kell - mint amilyen az enyém volt - hogy bemenjek erre a kívülről eléggé szomorúnak tűnő helyre.
A legnyomasztóbb egyébként a hátsó polcokon álldogáló Sió gyümölcslevek és a kiegészítő "üdítőválaszték", tényleg, mint egy vasútállomás büféjében.
De most jöjjön a jó oldal.
Előételnek rillette-t ettem tárkonnyal, nagyon finom volt., bár szerintem feleslegesen van krémesre turbózva a rillette, az önmagában is valószínűleg finom lenne, a friss tárkony rajta nagyszerűen passzolt. A húsleves otthonos ízeket idéz, édeskés, szintén otthonos megszokott módon túlfőtt sárga és fehérrépák, a leves maga is finom, bár nem különösebben mély ízű.
Ezt lehetett kihozni ebből.
Egy fél sült csirkét kérek zsályával, tormás burgonyapürével. Nagyon finom minden, jól esik, jól van megsütve, szaftos, érződik, hogy jó minőségű a csirke maga, a krumplipüré és a torma is nagyon jó párosítás.
Mivel - fogalmam sincs miért - bankkártyával nem lehet fizetni, emiatt minden második vendég zavarba kerül, én is. Nem panaszkodom az ár-érték arányra, bár nem mondható olcsónak a hely, sőt, de ha az ember két főre itthagy közel nyolcezer forintot, akkor szerintem kényelmesebb mindenkinek, ha nem csak készpénzzel lehet fizetni.
Innen üzenem a helynek, nagyon kelletek és drukkolok nektek, de muszáj javítani néhány apróságon, különben nem fog menni. A francia csirkének le kell tudni térnie a "vén dunai" útról.
Utolsó kommentek