Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

Ál-menő kínai konyha a piacon

2018.01.10. 09:52 stillman

Milyen szép tud lenni, hogy kőbányán kőbányai úti kínai piacon eszed a legjobb pho levest az emeleten, és, hogy mennyire menő alapanyagokat lehet beszerezni csak bele kell fúrnod magad a kínai piac mélyébe. 

Ezen a téren még kezdőnek bizonyultam, de azt gondoltam a kőbányai piacon álló sokat bizonyított Wang mester konyhájával túl nagyot nem hibázhatok. Hát óriásit tévedtem.

 

Jéghideg az étterem, jól van, majd visszaveszem a kabátot, ezen ne akadjunk már fenn az elkényelmesedett mindenit neki. Röptében érkezik az étlappal a szemüveges-farmeros kínai pincér, kikérjük az ételt "ennyiiii?" igen, egy előétel és két főfogás nem elég? Kétféle teát kérnénk, de akkor meg "két kancsóóó??" kérdezi énekelve, vagyis furán intonálva, mire elszégyelljük magunkat, "nem, egy kancsó elég lesz"! És már érzem, hogy megnyugodott mindenki. 

Visszajön: és köret? Jó, legyen egy rizs. 

 

Körülbelül 38 perc eltelte után, és miután az utánunk érkező asztalnak kivitték az italokat, jelzem, hogy a teát megkaphatnánk-e. "Készül a meleg víz" - válaszolja. "Sajnos nincs meleg víz, elnézést". Semmi gond, bár nem teljesen értem, hogy mi tud készülni egy meleg vízen ennyi ideig. Főleg azért esne jól a tea, mert tényleg szét lehet fagyni az étteremben. Nemsokára megérkezik a tea, a felét ugyan melléönti, miközben kitölti a két csészébe, majd odabassza a csészém közvetlen közelébe, úgyhogy amikor odanyúlok pont megégetem magam, ez tanítani való volt.

 

Érkezik a tavaszi tekerecs körülbelül 40 perc után, a tizenöt évvel ezelőtti első tavaszi tekercsekre emlékeztet, kb. 3 x 1 cm-es nagyságú, komolyan ilyen pici tavaszi tekercset még soha nem láttam, az egész valahogy nagyon béna. Ha újabban egyes menő helyeken nem ettem volna nagyon finomakat, akkor talán még elhinném, hogy ez nem rossz. 

 

Az édes-savanyú sertésoldalast is lerakja, köret sehol, bár én nem igényelném, ő kérdezte, hogy kérünk-e. Megkóstolom, egyrészt kihűlt, másrészt száraz, rágós, ezt várnám a legkevésbé egy Wangnál. 

 

Kihozzák a sült zellert, ami unalmas, fantáziátlan, egy átlátszó lében tocsogó üres zellerből és 3 szelet piros kaliforniai paprikából és némi kesudióból áll. Semmilyen, de mondjuk nem kifejezetten rossz. 

img_1299.JPG

Az ételeket már nagyrészt megesszük, amikor jön a rizs, mindegy még éppen mellé tudjuk társítani. Később érkezik egy újabb tál rizs, de leginkább azért, mert az előzőről elfelejtették, hogy kihozták-e, egyébként eddigre már szinte befejeztük mindkét fogást. Katasztrófa az egész.

 

A sertésoldalason egész végig morgolódom, megfordul a fejemben, hogy visszaküldöm, akkora csalódás, de már látom magam előtt az ál-értetlenséget, és nincs semmi kedvem a procedúrához.

 

Természetesen a számla teszi fel az íre a pontot, majdnem 7 ezer forintot fizetünk két elcseszett főfogásért és egy előételért, ami szintén nem volt jó.

 

Ritka az ilyen, hogy ilyen szintű összhangban borzalmas minden: a szerviz, minden egyes étel és végül az ár. 

 

25 komment

Címkék: kínai Wang mester

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr3613557353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kováts E Zsófia 2018.01.10. 20:01:42

Többször jártam az étteremben, maximálisan meg voltam elégedve, igaz nem télen voltam ott.
A kiszolgálás minősége és az ételek minősége is lenyűgözött. Sajnálom hogy rossz szájízzel távoztatok, én mindenkinek ajánlani szoktam!

n_dy 2018.01.10. 22:38:51

szerintem ez az étterem nem Kőbányán van, ami a X. kerület, hanem a Kőbányai úti kínai piacon, ami viszont a VIII. kerület, tehát Józsefváros.

n_dy 2018.01.10. 22:41:18

egyébként kőbánya, mint Bp. egyik kerülete helyesen írva Kőbánya és valószínű, hogy a belvárosból sem szoktál a Körúton túlra mozdulni ...

bearman 2018.01.11. 00:09:19

A Wang mester étterme nem a Thökölyről nyílik a Hungáriától egyel beljebb? Ez a kínai piacos Wang szerintem nem a Wang mester...

zsurzsenka 2018.01.11. 02:52:29

Haha, részed volt az autentikus kínai kiszolgálásban. Nem Magyarországon élünk, de ahová eddig mentünk kínait enni -nem büfékről beszélek-, ott örülhettünk, ha volt angol menü, vagy beszélt valaki angolul, aki aztán úgy b...a oda elénk a kaját, mintha minimum kinyírtuk volna a főnök macskáját. A 10-12 fős asztal nagyját leszedték, aztán a hasonló kultúrájú vendégek által szanaszétt dobált szálkákkal, csontokkal együtt pedig összenyalábolták a terítőt, hoztak egy újat, és már lehetett is teríteni a következő családnak, társaságnak. Van pár jó élményünk és tény, hogy tök más szokások dívnak feléjük, de utoljára olyan kajamérgezést kaptunk a kacsától, hogy azóta sem kívánom a kínait.

Dudi 2018.01.11. 06:04:37

Tuti, hogy ebben az étteremben voltál? :)
www.kinaikonyha.hu/hu/galeria/galeria-1/

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.01.11. 10:17:33

Hát jó nagy hülye vagy, ha 20 perc várakozás után nem hagytad ott az egészet a picsába. Vagy előre fizettetek?

Attilajukkaja 2018.01.11. 10:44:24

@bearman:
A Thökölyn is van egy Wang Mester étterem és a Józsefvárosban is a kínai piacon. Én mindkettőben voltam már és teljesen más a kínálat.
Nekem egyikkel sem volt komolyabb gondom, talán azon kívül, hogy az idényzöldségek kínálata nagyon szegényes a piacon, ha nem kínai vendég vagy. :o(

Attilajukkaja 2018.01.11. 10:45:53

@Dudi:
Szerintem tuti, mert az általad belinkelt étterem a Thököly úton van, nem a józsefvárosi kínai piacon. Az egy újabb étterem.

rearwindow 2018.01.11. 11:16:51

ha kicsit "kultúráltabb" miliőt keresel, javaslom a valóban kőbányai Monori Center büféit (Jegenye u. - Monori u.), azok is teljesen autentikusak, fűtés ott se nagyon van (ez egyébként kínai szokás, az irodában is 15 fokban pehelykabátban üldögélnek, ők azon vannak kiakadva hogy a magyarok "40 fokra fűtik" a helységet). Az "odabaszós" tálalás meg szintén kínai stílus, nem divat hogy a pincér gazsuláljon a vendéggel, de ebben semmi ellenszenv nincs, ez náluk semleges normális viselkedés és egy kínai vendég semmi sértőt nem talál ebben. Ha olcsóbban akarsz enni, akkor ne a többszemélyes tálakat rendeld (az összes "normál" étel több személyre van számolva, nem arra hogy azt valaki egyedül lapátolja be), hanem az úgynevezett "ebédmenü/munkamenü" részből válassz, az kb 1000-1500 huf/fő

Attilajukkaja 2018.01.11. 11:21:43

@rearwindow:
"Monori Center büféit (Jegenye u. - Monori u.), azok is teljesen autentikusak"
Köszönjük a tippet!

Burpi Turpi 2018.01.11. 12:35:27

38 percig várakozott az író egy hideg étteremben. Akkor már ott is alhatott volna. Ki az a h....

2018.01.11. 12:52:42

"Természetesen a számla teszi fel az íre a pontot, majdnem 7 ezer forintot fizetünk két elcseszett főfogásért és egy előételért, ami szintén nem volt jó."

Ha ilyen olcsójánosnak tetszik lenni, akkor nem kell étterembe járni.

A hőbörgésből nekem inkább úgy tűnik egy rasszistával van dolgunk. Azt hitte elmegy egy kínaiba és a főszakács hajbókolva köszönti és aranytálon viszi ki neki a bőséges ételt. Végül zokogva, térdre rogyva megköszönik neki, hogy fehér ember létére megtisztelte az ő szerény kis vendéglátóhelyét.

Attilajukkaja 2018.01.11. 13:28:50

@Dr. Trejo:
"nekem inkább úgy tűnik egy rasszistával van dolgunk"
Ezen jót röhögtem!!! Köszi! :o))))

@Burpi Turpi:
@Infect82:
@onlajnok:
Persze, ha az ember türelmetlen és jól odacsap, attól jobb lesz neki. Igazi madzsar virtus!
Szerintem pedig Stillman adott egy esélyt a vendéglőnek, ... de a dolog nem jött be. Én mondjuk szintén felálltam volna 20-25 perc elteltével, de minden tiszteletem azoké, akiket nálam nagyobb türelemmel áldott meg a mindenható. Bárcsak több türelmes ember lenne ebben az országban!

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.01.11. 13:33:38

@Attilajukkaja: hát itt sokra ment a türelmével. Nagysokára evett valami szart drágán. Ha mindenki felállna, lehet ne vennék hülyére a vendéget.

Attilajukkaja 2018.01.11. 13:50:05

@onlajnok:
Valahol igazad van.
A türelemmel nem mindig érünk el eredményt. De a türelmetlenséggel szerintem még kevesebbet.
Ha Stillman feláll, soha nem tudja meg, milyen a kaja Wang Mester kínaiaknak szánt vendéglőjében. Amikor ott jártam, én sem voltam lenyűgözve, de bennem is az az érzés motoszkált, hogy a mellettünk ülő kínai család mást kapott, mint ami az étlapon szerepelt. Ezt sajnos nehéz kivédeni, de én nem jöttem ki elégedetlenül. Nem voltak ilyen rossz tapasztalataim.
Ez is egy vélemény.

Attilajukkaja 2018.01.11. 13:57:50

@onlajnok:
"Ha mindenki felállna, lehet ne vennék hülyére a vendéget"
Ez az étterem nem a magyar vendégeknek lett kialakítva, de attól még a magyarországi vendéglátás szabályai persze rájuk is vonatkoznak. Egy ellenőrzésnél lebuknának, amúgy meg nem hiszem, hogy érdeklik őket a magyar vendégek. :o/
Még egy gondolat a türelemről. Én sajnos egy eléggé robbanékony, türelmetlen alkat vagyok. De ha visszagondolok a közelmúlt eseményeire, szerintem 10 esetből hatban-hétben jobban jártam volna, ha türelmesebb vagyok. :o)

stillman 2018.01.11. 20:50:06

@n_dy: igen, nagyjából erről van szó.

stillman 2018.01.11. 20:51:41

@Dudi: a kínai piacon voltam, jogos, hogy nem Kőbánya bocs.
https://www.google.hu/maps/uv?hl=en&pb=!1s0x4741dcebba3a4bfd%3A0xbc24ba5a0c0d70e2!2m22!2m2!1i80!2i80!3m1!2i20!16m16!1b1!2m2!1m1!1e1!2m2!1m1!1e3!2m2!1m1!1e5!2m2!1m1!1e4!2m2!1m1!1e6!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipMgRJ_jWlQo0iJ2cd_nhfKSclwQg1yLOJlkdbxT%3Dw213-h160-k-no!5swang%20mester%20konyh%C3%A1ja%20j%C3%B3zsefv%C3%A1rosi%20piac%20-%20Google%20Search&imagekey=!1e10!2sAF1QipM-ypdmKOk1_XlUNxcMtYpOV6L1oTqQfRnR3Ww2&sa=X&ved=0ahUKEwiU1dTG1tDYAhXHaFAKHV72AZsQoioImAEwCg

stillman 2018.01.11. 20:53:45

@rearwindow: köszi, az árakkal nem volt bajom, a többszemélyessel tisztában vagyok, ettől függetlenül egy tál átlátszó kulimászban úszó zellerszárért 2500 forintot számolni kicsit durvának tartok.

stillman 2018.01.11. 20:57:45

@Dr. Trejo: :)) amúgy nem, pont azt mondtam az étteremben is, hogy ha végül finom lesz az étel nekem tökmindegy a kiszolgálás színvonala. Egyébként nem az volt a fő baj, hogy bunkók voltak, mert én is tudom, hogy más a stílus és nem akarnak sértők lenni, hanem az, hogy rohadt bénák voltak és mindent elrontottak, a teafőzéstől a szervírozásig.
rasszista biztos nem vagyok, nem kell félrevinni hülyeséggel, bár biztos csak provokálni akartál, nem baj, neked is kell egy kis szórakozás.

2018.01.11. 22:01:34

@stillman: Persze, hogy hülyéskedtem. Egyébként, ha még nem jártál ott és jó kínait (ételt) akarsz enni próbáld ki a Momotarot. ;-)

stillman 2018.01.11. 23:14:14

@Dr. Trejo: :) oké
köszi a tippet, már rengetegszer voltam a Momotaróban és sok más (jó) kínai étteremben, nem ez a probléma igazából, hanem, hogy miért viseli Wang nevét egy ilyen kritikán aluli hely.

Attilajukkaja 2018.01.12. 14:09:05

@stillman:
Szerintem nem egy kritikán aluli hely, ... csak rossz napot fogtál ki. De az áraik szerintem is magasok, ahogy a felújított Thököly utcai étteremben is azok. A felújítás előtt sokkal olcsóbb volt.

süti beállítások módosítása