Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

Felmerült témák

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

Utolsó kommentek:

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.06.12. 22:24:34

@Szelid sunmalac: Ha már beszólásoknál tartunk, szeretném megjegyezni, hogy a problémája senkinem sem azzal van, hogy a nő elé vagy a férfi elé kerül előbb az étlap. Értelmes ember ezt felfogja. Többek között azért sem, mert nem lényeges. De van egy fontosabb dolog. Az egész alapja a kölcsönös tisztelet.

Az illem az nem úgy működik, hogy "én elvárhatok mindent" sok korból, sok etikett előírásait keverve ízlés szerint, de a másik felé kellene adni, annak kapcsán elnyomást kiáltok és csak azért sem. Hanem úgy, hogy önként adjuk.

És abban a közegben ahol ezt mindenki megadja, és bizony ahol egy étteremben meg is fizeted az árát, ha valaki ott nem tartja be a kölcsönös szabályokat, és ebben akár a dress code is benne van az bunkó.

Aki viszont azt hiszi, hogy az illem csak arról szól, hogy neki mi jár és ott is követel ahol és amikor ez nem feltétlenül indokolt, de sem viszonozni, sem megfizetni nem akarja amit elvár, na arról lehetne megmintázni a bunkóság szobrát.

És a feminizmus ott jön az illemhez és az előbb lerakott vagy nem előbb lerakott étlaphoz: Hogy amikor az illem valamit egyes nőktől vár el akkor "elnyomás, patriarchátus átkos öröksége", ha valamikor kapni kell valamit, akkor az az illem jog, kötelező és elvárás.

Akiben ennél a mércénél sincs meg a tisztesség, a kölcsönös tisztelet, és az egyenlőség, az igényesség önmagával szemben, annak a véleményének vajon mennyi súlya van?

Bejegyzés: Kisbojtár Vendéglő, ami hátramaradt

pizzaszeletvágó 2017.06.12. 18:46:08

@aleb19: aha, értem, a bölcsész-gasztro-bloggereknek fingjuk sincs a vendéglátáshoz, ellenben a vendéglátósoknak meg csak fingjuk van, hát mit tehetnénk mi, potenciális vendégek? szagoljuk... ráadásul a bloggerek dagadtak is, izzadnak, még büdösebb az egész
de mi vagyunk az igazi szagértők, a kommentelők...
(francokat)

Bejegyzés: Kisbojtár Vendéglő, ami hátramaradt

aleb19 2017.06.12. 14:35:40

viccesek ezek a bolcsesz-gasztro-bloggerek akiknek az irasaibol egybol lejon, hogy total fingjuk nincs a vendeglatashoz es csak azert irogatnak kajakrol mert dagadtra zabaltak magukat ergo szakertok is

Bejegyzés: Kisbojtár Vendéglő, ami hátramaradt

Leopold20 2017.06.12. 13:21:17

@Zed is not dead yet:
Koszi jol vagyok..;)

Jo nevu multiknal dolgoztam eddig, ugy h ez nem nyert...;)
1990-2010 kozott "szabad rablas" volt munkaltatok reszerol, de az emberek nem hulyek es kihasznaljak az EU lehetosegeit.
Ne az allamot szidd, hanem az EU-t.
Kedves kis orszagunk ismerkedik a piaci viszonyokkal..
Ha nem tudsz dolgozot keriteni, akkor az azt jelentu, h nincs ra penzed, mint ahogy nekem se Ferrarira..
Igy vagy magad csinalod, bezarsz.
Ilyen egyszeru...

Bejegyzés: Kisbojtár Vendéglő, ami hátramaradt

Zed is not dead yet 2017.06.12. 12:22:52

@Leopold20: Gondolom te meg valami faszom állami sóhivatalban vagy valami főtanácsos egy balettfodrászati diplomával, meg erős hátszéllel, életedben nem dolgoztál még semmi olyat, aminek a végtermékére bármilyen reális igény lett volna (a folyosón cigarettázás nem ilyen, ahogy a különféle "munkaközi" szünetek közötti időszakok kreatív faszbukkozással való kitöltése sem az) ... na és persze munkaadó sem voltál, nem is leszel, munkát csak az tud ADNI bazdmeg, akinek VAN.

Egyébként az a helyzet a mi kis vacsa-vacsa országocskánkban, hogy nagyjából semmilyen munkaterületre nem lehet használható munkaerőt találni, mivel a pol. hátszéllel "működő" dolgok felszívnak minden használhatót csillió forintos fizetésekkel, miközben ha az ember ezzel versenyezni akarna, akkor olyan árakat kéne kérnie, amit viszont senki nem fizet meg (kivéve az EU ugye, de ezt a placcot már lerabolták a csöves strómanok). Szóval alapíts egy céget, aztán pofázz, nagyokos.

Bejegyzés: Kisbojtár Vendéglő, ami hátramaradt

Szelid sunmalac 2017.06.12. 11:27:23

Miert nem csodalkozom, hogy a legtaplobb emberek a legbuszkebbek ra, hogy ok bizony taplok es ez igy van rendjen. Ocsme baszki! Nem kell udvariasnak lenned, senki nem kotelez ra, de azert erre buszeknek lenni enye tulzas. En lagalabbis nem kiabalnam ki a vilagba.
Sot! Az illem serinti etlaplerakasi rend ellen agalok, es uganott a feminizmust emlegetok tobbnyire a legnagyobb luzerek, akiknek mar az is onigazolast jelent a gonosz es hatalmas nokkel szemben, ogy ele teszik le eloszorazt a kurva etlapot. Haaat..ha nekem ezen mulna a fuggetlensegem es ferfiassagom, bizony inkabb szoknyat vennek az egyenloseg jegyeben.
Akkor akiknek nem volt gyerekszobaja (es esetleg muveltnek hazudna magat), annak itt a sorrend:
- legidosebb notol a legfiatalabbig, majd legidosebb ferfitol a legfiatalabbig, aztan a gyerekek, Ilyen egyszeru. Amelyik barom meg azt irta, hogy jo pincer ket ember ele teszi le ket kezzel, annak uzenem ,hogy jo pincer klasszikusan mindig egy ember hata mogul jobb kezzel, jobb oldalrol teszi le az etlapot, mar csak ezert Sem lehet egyszerre ketto ele. A pncerseg meg ott kezdodik, hogy az egy szakma, ahol a minumum, hogy el tudja mondani az etel hozzavaloit, szarmazasat, hogya keszul, ki tud filezni egy halat HELYBEN a vendeg elott, ismeri a borokat, tud AJANLANI es azt meg tudja indokolni, nem feltuno, de mindig figyel, ha kifogyott a vendeg pohara utantolt, stb...barkinek kerdese van, forduljon hozzam bizalommal. JA! Egyebkent a ferfi attol meg rendelhet a nonek, hogy a nonel is van etlap...csak ugy mondom.

Bejegyzés: Kisbojtár Vendéglő, ami hátramaradt

EU zászlót mindenhova! 2017.06.12. 10:32:19

@232323: Szerintem inkább a hozzád hasonló modortalan, antiszociális kis recskabajnokok nem jutnak semmire a nőknél.

Ingyen kapsz egy jó tanácsot: ha udvarias vagy, attól még nem biztos, hogy lefekszik veled a nő, viszont udvariatlan vagy és bunkó, akkor tuti nem fekszik le veled. Még lehet, hogy a kurva is haza zavar anyucihoz..:))

Bejegyzés: Kisbojtár Vendéglő, ami hátramaradt

csentecsa 2017.06.12. 09:52:22

A pincér csak a trendi gender ideológiát követte.Szabó Mónika, gendermozgalom egyik hazai apostola szerint az ajtóban sem kell előre engedni a nőket, hanem a jobb kéz szabályt alapul véve kell közlekedni. Hát így..:)

Bejegyzés: Kisbojtár Vendéglő, ami hátramaradt

registerz 2017.06.12. 08:48:34

Az nem is chips, hanem fries a képen. :D

Bejegyzés: Kisbojtár Vendéglő, ami hátramaradt

vörösbor(de)minőségi 2017.06.12. 08:33:21

@Leopold20: ez szerintem nem "elvárás" hanem egy udvarias gesztus minden egyéb ráhordott belemagyarázott tartalom nélkül egy olyan gesztus amin gondolkodni sem kell.
csak úgy jön.
van.
nem kiváltság ez,hanem egy végtelen egyszerü udvarias jóleső gesztus.
semmi több.

Bejegyzés: Kisbojtár Vendéglő, ami hátramaradt

232323 2017.06.12. 07:46:29

@Gulyas Agnes: a fiadat ha ilyen kis jolnevelt belanak neveled akkor 30 eveseb is maganak suti el a szolgalatit. Neveld csak egy buzeranssa.. de 10-35 kozott a nok azt varjak h istenesen tegyek helyre oket: ahova valok: Cirmi fölé de Buksi mögé. ;-)

Uff

Bejegyzés: Kisbojtár Vendéglő, ami hátramaradt

Gulyas Agnes 2017.06.12. 07:14:37

@yerico1: tényleg nem szabály. De az alkalmazása nekem jól esik. Természetesen mindig mosolyogva köszönöm meg. Nem kötelező, csak nevelés kérdése. Ráadásul - szerintem- elegáns.
Persze ez is el fog múlni, el fog felejtődeni. Azért bízom benne, hogy a fiam is NEVELNI fogja a gyerekeit.

Bejegyzés: Kisbojtár Vendéglő, ami hátramaradt

melaena 2017.06.12. 06:01:14

@repuloske:
es az indexet is lefizettek,h ne csak megirva legyen,de cimlapra is menjen ? :D

Bejegyzés: Kisbojtár Vendéglő, ami hátramaradt

repuloske 2017.06.12. 05:26:17

Brassói csirkemell darabokkal....
Ó, medveanyám....

Bejegyzés: Kisbojtár Vendéglő, ami hátramaradt

repuloske 2017.06.12. 05:22:07

Nekem van egy érzésem, hogy a post írója pénzt kapott ezért a lejárató cikkért.
Brassói darált húsból.
Sík hülye

Bejegyzés: Kisbojtár Vendéglő, ami hátramaradt

repuloske 2017.06.12. 04:48:33

Pedig régen a férfi rendelt a nőnek, ezért kapta ő az étlapot.

Bejegyzés: Kisbojtár Vendéglő, ami hátramaradt