Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

Torkos Csütörtök a Wunderlich Bortrezorban

2011.03.10. 12:25 stillman

Bevallom már magával a Torkos Csütörtök elnevezéssel is nehezen tudok megbarátkozni. Ha azonban nem abból indulunk ki, hogy ez egy jó lehetőség arra, hogy tömegesen telezabáljuk magunkat féláron, hanem abból, hogy ilyenkor az amúgy éttermektől általánosságban véve idegenkedők is engednek az előítéleteikből és betérhetnek egy-egy vendéglátóhelyre, akkor végső soron ez nem is olyan rossz dolog már, ha éppen szerencséjük van.

A tradíciót tekintve - talán közismert, de az is lehet, hogy nem - a Torkos Csütörtök  a Húsvétot megelőző, Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak egyik népszokása a Húshagyó Kedd és a Hamvazó Szerda mellett.

A Gasztrobizarr ezúttal Villányban a Wunderlich Bortrezor és Látványpincében kíséri figyelemmel a Torkos Csütörtök eseményeit, ahol a szerencsefaktor kevésbé dominál, figyelembevéve a Pincészet igényes, első osztályú konyháját.

Számíthatunk ma este kecskesajtos–zöld almás lepényre, hideg sertéssültre céklás tormakrémmel és gránátalmával, mediterrán csirkesültre, kacsamell carpacciora, konyakos szárnyas májpástétomra aranymazsola redukcióval és még sokminden másra.

Az előkészületek már megkezdődtek: 12:24 

 

Szólj hozzá!

Címkék: bor

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr942727571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása