Bevallom már magával a Torkos Csütörtök elnevezéssel is nehezen tudok megbarátkozni. Ha azonban nem abból indulunk ki, hogy ez egy jó lehetőség arra, hogy tömegesen telezabáljuk magunkat féláron, hanem abból, hogy ilyenkor az amúgy éttermektől általánosságban véve idegenkedők is engednek az előítéleteikből és betérhetnek egy-egy vendéglátóhelyre, akkor végső soron ez nem is olyan rossz dolog már, ha éppen szerencséjük van.
A tradíciót tekintve - talán közismert, de az is lehet, hogy nem - a Torkos Csütörtök a Húsvétot megelőző, Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak egyik népszokása a Húshagyó Kedd és a Hamvazó Szerda mellett.
A Gasztrobizarr ezúttal Villányban a Wunderlich Bortrezor és Látványpincében kíséri figyelemmel a Torkos Csütörtök eseményeit, ahol a szerencsefaktor kevésbé dominál, figyelembevéve a Pincészet igényes, első osztályú konyháját.
Számíthatunk ma este kecskesajtos–zöld almás lepényre, hideg sertéssültre céklás tormakrémmel és gránátalmával, mediterrán csirkesültre, kacsamell carpacciora, konyakos szárnyas májpástétomra aranymazsola redukcióval és még sokminden másra.
Az előkészületek már megkezdődtek: 12:24
Utolsó kommentek