Amikor ennyi kedvenc egyszerre, hirtelen összegyűlik, akkor nemcsak a naptárba érdemes feljegyezni a dátumot és odamenni, hanem álljunk meg egy pillanatra és nézzük meg: pontosan mi is ez a Stílusos Vidéki Éttermiség rendezvény?
"Élet, élet, szent megunt élet, milyen jó visszajönni beléd..." így fogalmazna a stílusos városi értelmiség a híres Szindbád ebédjelenetben ("csak arra figyelmeztetem Vendelin barátom, hogy kenyérszeleteket pirítsanak hozzá, mert a zsemlye ilyesmihez nem nagyon alkalmas..."), persze nem irigylem a másik oldalon álló pincért vagy szakácsot a (jó értelemben vett) igényes vendég értő allűrjeinek kiszolgáltatva, de nekem, mint hírhedten problémás vendégnek nincs bajom ezzel. Szeretem ha olyan ételt tesznek elém, amelyben kedvemet lelem és jó hangulatom lesz tőle.
A Stílusos Vidéki Éttermiség megfogalmazás is valahogy erre az életérzésre, az étel szeretetére, értő élvezésére a figyelmes vendéglátás nehéz műfajára épül.
A rendezvényt a Rosinante szálloda körmönfont marketingesei találták ki, azért, hogy az amúgy is kedvelt szigetmonostori szálloda összecsődítse a hozzájuk hasonló szemlélettel rendelkező vidéki éttermeket, teret engedjenek nekik és még többen megismerjék ezáltal mindnyájukat.
Mindenki járt már úgy, hogy egyszer csak lent találta magát vidéken és hirtelen megéhezett. Ha esetleg még emlékezett is arra, hogyan került oda és netán egy telefon is kéznél volt, akkor adódhatott a lehetőség, hogy körbehívja a nem rántott pontypatkón szocializálódott ismerőseit azzal, hogy ajánljanak gyorsan egy helyet, de ha éppen nem jut ilyesmi senkinek az eszébe, akkor kopogó szemmel, kissé megfeszült idegekkel kénytelen beülni az első útszéli csárdába, onnantól pedig mindenki a szerencse csillagára van bízva (ilyenkor lehet hasznos néhány tippünk a túlélés érdekében). Amennyiben nem szeretnénk a sorsra bízni a gyomrunkat és lelki békénket, akkor érdemes tehát előre tájékozódni. Ehhez kínál kiváló lehetőséget ez a rendezvény.
Kik lesznek ott?
Anyukám Mondta (Encs), Chianti Étterem (Veszprém), Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád), Imola Udvarház (Eger), Mandula Étterem és Bor Bár (Villány), Nomád Hotel (Noszvaj), Walter Vendéglő (Perbál)
Beszédes nevek egytől egyig, még nem jártam mindegyikben, de van, amelyiket már próbáltuk.
Ezen vidéki konyhák séfjei összegyűlnek február 26-án, vasárnap a Rosinante Stílusos Vidéki Szállodában, látványfőzéseket tartanak és kóstolókat készítenek.
Szinte kötelező kiegészítése a programnak, hogy nagyszerű és minőségi gasztro termékeket is lehessen vásárolni, erre lesz jó például a szintén helyszínre érkező Sarki Fűszeres standja.
Pontos részletek a rendezvényről itt olvashatóak (ingyenes, de úgy tudom regisztrációhoz kötött).
Utolsó kommentek