Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

Le Poulet, az új csirkés a Pozsonyi úton

2017.11.23. 21:51 stillman

Sajnos, tényleg létezik olyan, hogy elátkozott helyszín. A Le Poulet, - ha jól hallottam francia kulináris hatás alatt szerveződött - új sült csirkés hely, vagyis rotisserie egy ilyen helyen nyitott nemrég nagy bátran a Pozsonyi úton. 

 

Attól tartok soha nem fogom elfelejteni az előtte hosszasan ott készülő Vén Duna nevű, egészen szürreálisan nyomasztó hangulatú éttermet, ahol jó ideig egy embert se láttam ebédelni vagy vacsorázni, legszívesebben induláskor bekopogtam volna és odasúgtam volna, hogy "ne erőltessétek, nem fog menni". Nem tudom pontosan egy vagy másfél évig erőltették, aztán bezárt. Nem lepődtem meg. 

 

Bevallom, most is van egy ilyen érzésem, hacsak nem változtat sürgősen a koncepció nagyon sok részletén a Le Poulet. A téma maga kiváló, úgy látom az ott dolgozók elhivatottságával és kedvességével sincs probléma, továbbá a kóstolt ételeknek sem volt semmi bajuk, sőt kifejezetten finomak voltak.

A helyszínnel azt hiszem egyelőre nem lehet mit tenni, pár hónap, míg lekerül az előző átok, tény, hogy az akasztókötélre emlékeztető designosnak szánt lámpák, valamint a falra szerelt faládák, fémvödrös műnövények és fém IKEA öntözőkancsó nem segít az átok leszedésében. 

 img_0003.JPG

Azonban az, hogy a csirkesütőben kettő darab csirke árválkodik a költséghatékonyság jegyében, a pult szürreálisan szomorú ürességtől kong, egyszerűen az egész helyen az üresség érződik, ez így nem lesz jó. 

img_0009.JPG

 

Tény, hogy nem kapta fel a környék egyből, nincs különösebb hype, talán baj, talán nem baj. Ettől függetlenül lehet építkezni tudatosan, ha már ráköltöttek gondolom nem kevés pénzt a helyre, akkor ezt a beruházást érdemes folytatni azzal, hogy a pultot telerakjuk látványosan ételekkel (nem baj, ha egy része kukába kerül egy ideig, vagy vannak jótékonysági lehetőségek is), hogy aki bemegy, az egyen minél többféle ételt és aki benéz az pedig akarjon bemenni. Jelenleg ugyanis különösen nagy elszántság kell - mint amilyen az enyém volt - hogy bemenjek erre a kívülről eléggé szomorúnak tűnő helyre.

 

A legnyomasztóbb egyébként a hátsó polcokon álldogáló Sió gyümölcslevek és a kiegészítő "üdítőválaszték", tényleg, mint egy vasútállomás büféjében.

img_0008.JPG

 

De most jöjjön a jó oldal. 

 img_0007.JPG

Előételnek rillette-t ettem tárkonnyal, nagyon finom volt., bár szerintem feleslegesen van krémesre turbózva a rillette, az önmagában is valószínűleg finom lenne, a friss tárkony rajta nagyszerűen passzolt. A húsleves otthonos ízeket idéz, édeskés, szintén otthonos megszokott módon túlfőtt sárga és fehérrépák, a leves maga is finom, bár nem különösebben mély ízű.
Ezt lehetett kihozni ebből.

 img_0005.JPG

Egy fél sült csirkét kérek zsályával, tormás burgonyapürével. Nagyon finom minden, jól esik, jól van megsütve, szaftos, érződik, hogy jó minőségű a csirke maga, a krumplipüré és a torma is nagyon jó párosítás.

img_0014.JPG

Mivel - fogalmam sincs miért - bankkártyával nem lehet fizetni, emiatt minden második vendég zavarba kerül, én is. Nem panaszkodom az ár-érték arányra, bár nem mondható olcsónak a hely, sőt, de ha az ember két főre itthagy közel nyolcezer forintot, akkor szerintem kényelmesebb mindenkinek, ha nem csak készpénzzel lehet fizetni.

 

Innen üzenem a helynek, nagyon kelletek és drukkolok nektek, de muszáj javítani néhány apróságon, különben nem fog menni. A francia csirkének le kell tudni térnie a "vén dunai" útról.

3 komment

Címkék: vélemény kritika csirke étterem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr6313360253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frank99 2017.11.24. 10:31:52

Hát szerintem innen elnézve ez bukás lesz....

Amúgy ezért a kajáért két főre a 8 rongy, az sok.

Jossarian 2017.11.24. 21:34:27

Na, meg egy adocsalo dogkereskedo... Jo etvagyat

ügyelő 2017.11.25. 09:51:34

Ennyi pénzért már rendes(ebb) étterembe is bemehet az ember!

süti beállítások módosítása