Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

Utolsó kommentek:

Attilajukkaja 2019.01.12. 14:52:15

@foxi etetést vállalok:
"akkor melyik kávé az igazi? "
Amelyik a legjobban ízlik. :o)

Bejegyzés: 5 gasztro trend, ami remélhetőleg eltűnik 2019-ben

FelixRaven 2019.01.11. 08:55:24

Nekem speciel tetszik az, amikor egy vegán étel húsízű. Én szeretem a húst. Amikor nem eszem húst, azt nem a szomorú bociszemek miatt teszem, vagy valami ökoharc nevében, hanem a saját egészségem érdekében. De az ízt akkor is szeretem. Ez nem azt jelenti, hogy csak húsízű vegán ételeket szeretek, hanem azt, hogy azt is. Szóval ezen a téren szerintem túlságosan egyoldalú a cikk megközelítése.

Bejegyzés: 5 gasztro trend, ami remélhetőleg eltűnik 2019-ben

Attilajukkaja 2019.01.08. 11:23:35

@BOAR:
Nem, nem a vegánokról volt szó, hanem a vegán ételekről, amit vegetáriánusok és más ételallergiával küszködő emberek is fogyasztanak. Többek között én is, pedig egyik csoportba sem tartozom.
Ezt műmájerségnek nevezni éppen olyan sznobság, mint divatból vegánnak lenni.

Bejegyzés: 5 gasztro trend, ami remélhetőleg eltűnik 2019-ben

BOAR 2019.01.08. 08:10:04

@Attilajukkaja: Akkor mégegyszer. A vegánokról szólt a dolog. Nem azokról, akik nem ehetnek húst vagy egyszerűen csak nem szeretik, hanem azokról, akik egy erőszakos vallást kreáltak belőle...oszt közben mégis a húsételeket keresik mindenben...

Bejegyzés: 5 gasztro trend, ami remélhetőleg eltűnik 2019-ben

Attilajukkaja 2019.01.07. 14:33:37

@BOAR:
"De műmájerség...
Itt ugyanis nem a vegetáriánusokról van szó hanem a vegánokról...nagyon nem ugyanaz."
Ez annyira meggyőző volt, hogy köpni-nyelni nem tudok! :o)))))
A laktóz- és/vagy kazeinérzékenyek pedig dögöljenek meg!

Bejegyzés: 5 gasztro trend, ami remélhetőleg eltűnik 2019-ben

scaffolder 2019.01.07. 14:07:06

@BOAR: Természetesen, egy átlagos, egészséges felnőttre vonatkoznak az adataok, de nem hittem volna, hogy ezt meg kellene magyaráznom.
Ha elvégzel egy olyan kutatást, ahol figyelembe veszed azokat a tényezőket, amiket leírtál (testsúly, nem, napi folyadékbevitel), és az alapján megmondod nekem, hogy mennyiben módosul az ajánlott napi sófogyasztás, akkor azt nagyon szívesen elolvasom. Mondjuk utána azonnal belédkötök majd, és megkérdezem, hogy miért nem bontottad le korosztályok szerint.

Bejegyzés: 5 gasztro trend, ami remélhetőleg eltűnik 2019-ben

BOAR 2019.01.07. 13:15:20

@scaffolder: "Naponta nem ajánlott 5 grammnál több sót elfogyasztani "
Én meg úgy gondolom, hogy aki ilyet leír, azt nagyon nem ajánlott komolyan venni.
Kinek nem ajánlott 5 grammnál több só? A negyvenöt kilós, napi fél liter vizet fogyasztó titkárnőnek vagy a százhúsz kilós favágónak aki nyolc liter vizet átmozgat a szervezetén?
Ez sokkal több tényezős dolog annál, hogy ilyen egyszerűen el lehessen intézni.

Bejegyzés: 5 gasztro trend, ami remélhetőleg eltűnik 2019-ben

BOAR 2019.01.07. 13:07:40

@Attilajukkaja: De műmájerség...
Itt ugyanis nem a vegetáriánusokról van szó hanem a vegánokról...nagyon nem ugyanaz.

Bejegyzés: 5 gasztro trend, ami remélhetőleg eltűnik 2019-ben

scaffolder 2019.01.07. 13:01:24

Az azért elég erős kijelentés, hogy sóból nem lehet túl sokat enni. De, lehet!
Naponta nem ajánlott 5 grammnál több sót elfogyasztani - www.euro.who.int/en/health-topics/disease-prevention/nutrition/news/news/2011/10/reducing-salt-intake/frequently-asked-questions-about-salt-in-the-who-european-region

A túl sok só megköti a vizet a szervezetben, ami magas vérnyomást okoz, különboző szív- és érrendszeri megbetegedésekhez vezethet, illetve megnöveli az agyvérzés kockázatát.

Bejegyzés: 5 gasztro trend, ami remélhetőleg eltűnik 2019-ben

Attilajukkaja 2019.01.07. 11:53:06

@ikke i drift:
Szerintem egyik sem műmájerség, mert nem tudni, ki miért mond le a valódi húsról vagy tejről. Van, aki szereti az ízét, az állagát, de egészségügyi vagy hitbéli okokból mond le ezen állati termékek fogyasztásáról. Nem tudom mit értesz "állampolgári alapjog" alatt ebben az esetben, hacsak nem a blogger felfogására utalsz vele. Én csak üdvözölni tudom az élelmiszer paletta szélesedését és sokszínűségét. :o)

Bejegyzés: 5 gasztro trend, ami remélhetőleg eltűnik 2019-ben

kalandfereg 2019.01.07. 10:43:21

A só-cukor témához:
A sóval valóban úgy van, ha nem zabálsz két pofára és amúgy is tartod a mértéket, akkor valószínűleg képtelenség túl sok sót enned.
De a cukor sajnos más. Evolúciósan nem az emberi szervezet sajátja, hogy a nagy mennyiségben, olcsón rendelkezésre álló finomított kristálycukrot tartalmazó étrendet kezelni tudja.
Amikor az emberi szervezet kifejlődött, a cukor igen kis mennyiségben állt rendelkezésre, a hasnyálmirigy kapacitása ennek megfelelő.
Ezért is van olyan félelmetesen sok cukorbeteg.
Szerintem ha egy betegség a lakosság 5-10%-át érinti, ott át kell értelmezni a dolgokat, mert valami nagyon nem stimmel.

Bejegyzés: 5 gasztro trend, ami remélhetőleg eltűnik 2019-ben

Attilajukkaja 2019.01.06. 23:40:42

@Leooo:
"aki(ami?) itt éli ki leelemült kis léte összes heti keservét..."
Azért nem kellene ennyire szigorúnak lenned magaddal! Picit több önbecsüléssel többre mennél.

Bejegyzés: 5 gasztro trend, ami remélhetőleg eltűnik 2019-ben

ikke i drift 2019.01.06. 22:57:19

A vegán kolbász műmájerség, a növényi "tej" viszont állampolgári alapjog, értem én.

Bejegyzés: 5 gasztro trend, ami remélhetőleg eltűnik 2019-ben

Michel Djerzinski 2019.01.06. 21:57:49

@Leooo: szemlátomást habzik a szád és hiperventillálsz.
Nos, nyugodj meg, és kapj be egy Seduxent.
Nem vágyom rá, hogy felfordulj, de annak örülök, nagyon is, hogy minden jel szerint hónapokat vettem le nyomorult kis életedből.

Kapd be a szifiliszes farkam!

Bejegyzés: 5 gasztro trend, ami remélhetőleg eltűnik 2019-ben

Leooo 2019.01.06. 21:49:33

@Michel Djerzinski: A 'frusztrált poszt' írójának az egyáltalán nem kétséges foglalkozású édesanyját emlegető büdös türhőnek rohadjon le a szaporítószerve, lehetőleg gombás fertőzés-sorozat+kezeletlen szifilisz miatt előállott gerincsorvadás következtében! És akkor még csak az elején tartok a kívánásoknak...Te nyilván nem vagy panelproli (mert eltartott kisujjal túrod az orrodat, meg a valagadat és baromságokat delirálsz!)leginkább egy szerencsétlen emberszabású véglény vagy, aki(ami?) itt éli ki leelemült kis léte összes heti keservét...

Bejegyzés: 5 gasztro trend, ami remélhetőleg eltűnik 2019-ben

savrola 2019.01.06. 21:10:18

Munkaerőhiány: "például ha nem arra kényszerítik őket, hogy kizárólag a hülye, kiszámíthatatlan vendégek borravalóiból éljenek meg, akkor elképzelhető, hogy akad mégis munkaerő." Vagy amikor már nettó 1300 Forint alatt nem találsz mosogatót... Vagy, ha netán találsz is, rácsodálkozik, hogy koszos a tányér. Vagy, ha rászólnak, hogy ne járjon óránként kétszer cigizni, akkor másnap se szó, se beszéd nem megy be. Vagy munkaidő kezdete után 2 órával szól oda, hogy bocs, ma beteg vagyok, nem megyek. Két oldala van az érmének...

Bejegyzés: 5 gasztro trend, ami remélhetőleg eltűnik 2019-ben

savrola 2019.01.06. 20:54:55

"A cukor teljes elhagyása még oké, bár nem hiszem, hogy helyes," Mert a cukor minek kellene? Amúgy is sok szénhidrátot zabálunk, minek még a cukor is? Ízfokozónak, semmi másnak. De az meg nem létszükséglet.
A só elhagyása tényleg baromság. Abból alapvetően nem tud és nem is akar az ember annyit enni, hogy káros legyen.

Bejegyzés: 5 gasztro trend, ami remélhetőleg eltűnik 2019-ben

Spiritual 2019.01.06. 20:30:50

Ez nagyon tetszett! :D :D Lidl- ben veszek kolumbiai kávét, az nagyon jó és nem drága. Ettetek már angol vajas-lekváros cukormázzal vastagon leöntött tortát? Az a legalja...

Bejegyzés: 5 gasztro trend, ami remélhetőleg eltűnik 2019-ben

Attilajukkaja 2019.01.06. 20:24:22

@Hata Mari..:
"Sztem valami cseh kaja."
Megnéztem és valóban az. Nem tudom miért hívják feketének, mert nem lesz az. Talán mert vörös borral és aszalt szilvával sütik vagy főzik meg, és van, aki szilvalekvárt is tesz bele, meg mazsolát. Vagyis sötét, édes lében készül a hal. "Érdekes" kaja. :o)
www.trebonskykapr.cz/kapr-na-cerno-ovocna-variace
www.ekucharka.net/kapr-na-cerno

Bejegyzés: 5 gasztro trend, ami remélhetőleg eltűnik 2019-ben