Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

Utolsó kommentek:

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.10.21. 11:09:28

Egy biztos, minden egészségtelen, ha túlzott mértékben fogyasztod. Sőt, a túlzott sport is ugyanúgy egészségtelen, mint a sport hiánya. A kérdés mindig csak az, hogy hol a határ, mi a kiegyensúlyozott életmód és mi a túlzás...

Bejegyzés: Fekete vagy fehér? Biztonságosak-e a fekete élelmiszerek.

stillman 2018.10.21. 01:58:46

@Válasszunk: szia, köszönöm a kommented, logikus és jogos. Azért is fordultam a NÉBIHhez az elején, mert pontosan ezt szerettem volna, hogy biztonságosan fogyasztassa mindenki ezeket a termékeket, ismerje a lehetséges kockázatokat.
A problémám, hogy a NÉBIH, annak ellenére, hogy tudatosan terveztünk kommunikálni erről a kérdésről, nem elmondta, hogy mire figyeljünk a fogyasztásnál, hanem félelmet keltő homályos, adatok nélküli közleményt adott ki, birkanépnek tekintve bennünket.
Ugyanakkor fontos látnunk, hogy egy borfesztiválnak, vagy sörfesztiválnak sem szabad, hogy az legyen a hozadéka, hogy mostantól öntöm magamba ezeket az italokat, mert megtetszett a fesztivál hangulata, vagy ha igen, az ilyen emberekkel nem tudunk mit kezdeni, ők azok, akik M&M'S túladagolásban is meghalhatnak akár egyszer.

Bejegyzés: Fekete vagy fehér? Biztonságosak-e a fekete élelmiszerek.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2018.10.21. 01:36:27

Szerintem az állásfoglalásukat félreérted. A probléma gyökere, amire fel akarják hívni a figyelmet, és amit neked szervezőként is mérlegelned kell, valóban összefügg sok más eset problémájával. Az aktív szén egyik legfontosabb előnyös és hátrányos tulajdonsága is az, hogy piszok sok mindent megköt, felszív, stb. és ez sok esetben valóban inkább hasznos, mint káros.

A gond ott van, és ezt fesztiválszervezőként értened kellene, ha akár mert "trendi", akár mert "egészségesnek mondják" valamit elkezdenek kizárólagosan fogyasztani.

Ami korlátlanul adható adalékanyagként, az sem jelenti azt, hogy az ésszerű mennyiség sokszorosát, felelőtlenül, egyoldalúan bevinni egészséges lenne.

Azaz: Ha valaki akár a fesztivál miatt, akár más miatt rákap a dologra, és azt gondolja az ő egyéniségét kifejezi, hogy amiből lehet a feketét eszi, annak lehet kockázata. Mert az egészségesnek és kiegyensúlyozottnak gondolt táplálkozás mellett, hónapok alatt, kialakulhatnak hiánybetegségek.

A gyógyszerekkel való kölcsönhatás kapcsán viszont az aktív szén nagyobb mennyiségű bevitelét nem árt eleve megbeszélni egy gyógyszerésszel.

Azaz a felelős fogyasztás kérdésére oda kell figyelni és erre nem árt, ha ők is, te is szóltok. De a tartós, szinte kizárólagos, és túlzott fogyasztás divatból, vagy valami más elhatározásból, gondolom nem az amit népszerűsíteni szeretnél.

Bejegyzés: Fekete vagy fehér? Biztonságosak-e a fekete élelmiszerek.

stillman 2018.09.09. 20:34:58

@Étteremkritikus: igazad van, csak a megfizethető áron tisztességes fogalma szerintem elég szubjektíven van értelemzve azért

Bejegyzés: Újítási kísérletek a gasztronómiában, kényszer vagy lehetőség?

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2018.09.09. 19:25:58

"melyik a fontosabb a hiteles, őszinte, tisztességes vendéglátás, a jó minőségű alapanyagokból álló jó étel, vagy az élmény és az újdonság erő"

Szerintem pedig abban nagyon nagy egyetértés van, hogy Magyarországon a fine dining éttermek és a mindent ellepő street food mellől nagyon hiányoznak a megfizethető áron tisztességes ételeket kínáló éttermek, túl kevés van belőlük. Az alap a normális vendéglátás és ezen felüli extra az élményeket nyújtó étkezés.

Bejegyzés: Újítási kísérletek a gasztronómiában, kényszer vagy lehetőség?

Burgermeister 2018.09.04. 19:11:27

Sok szar!!! Mi meg bevesszük, kerülni kell őket.

Bejegyzés: Elátkozott helyszínek

Lusuka 2018.07.06. 11:12:12

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/

Bejegyzés: Könyvajánló: Forradalmak az ebédlőasztalon

Beer Monster 2018.06.18. 18:49:08

Úgy-úgy. A vendég a hibás, ha nem ízlik neki a szakács főztje. A Balatonra jöjjön az, aki befogja a száját.

Bejegyzés: Balatoni halál

Menden 2018.06.08. 12:51:24

Kezdeném azzal ,hogy nem szép dolog lejáratni az ország egyik természeti kincsekben gazdag vidékét a Balonfelvidéket azon belül pedig a Káli medencét valamint a második turisztikailag kedvelt célpontot a Balaton partot.Addig amíg csak néhány olyan helyet tud említeni a kedves blog író amit alig ha ismer és nem tudja a háttér történetét és hogy miként is funkcionál pl. egy helyi élelmiszerbolt illetve nem ismeri a falu történetét és az ott élőket. Felszínes állításokkal könnyű leírni a környéket de egy olyan ember aki tényleg nyitottan szemléli az elé nem ez a kép tárul. Arról nem beszélve hogy aki kávézni akar de nem otthon az menjen el egy kávézóba na persze ne az "olcsóbbik" fajtába térjen be és ne is érje be a helyi közértben kapható automatás kávéval mert ott a kiszolgálás nem biztos hogy van olyan színvonalas és kedves mint egy nevesebb kávézóban.;) A magán véleményem annyi,hogy az jöjjön erre a vidékre aki szeret itt lenni és tudja is értékelni akinek nem tetszik azok számára pedig van még számtalan más uticél is ezen kívűl.

Bejegyzés: Balatoni halál

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2018.06.08. 12:31:03

@Attilajukkaja: Nincs jatt Tokióban?! Na, oda se megyek pincérnek! :)

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

stillman 2018.06.08. 10:50:29

Közben végiggondoltam, és belátom, hogy ez a tegezés-magázás valóban szubjektív, én utálom, ha egy férfi jónapottal köszön, de mostanában már tényleg leginkább sehogy nem köszönnek szegények, mert nem tudnak, hogy :D - átmeneti korban vagyok a vénasszonyság felé félúton....
Hát ilyenek a magyar férfiak....

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

Attilajukkaja 2018.06.08. 10:36:16

@BéLóg:
"ÉN köszönök, hacsak nem előznek meg, aztán ennyi."
Így van!

@Frady Endre:
:o))))
Szia Fradi Bandi!
Tokióban nincs is jatt. ;o)
Vagy a Tokió Zöldje Magyarországon található?

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

Boglárka Endresz 2018.06.07. 21:15:20

Ez mi ,mit hazudozol

Bejegyzés: Balatoni halál

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2018.06.07. 16:55:07

Tyüng Csí

Tyüng Csínek, bár csupán fél jen
Összegyűjtött vagyona,
Nincsen oka rá, hogy féljen
Se kicsit, se nagyon a

Világválsághatás miatt,
Mivel pincér Tokió
Zöldjében, s az éttermi jatt
Kisegíti. Tökijó!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2012/06/tyung-csi.html

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

BéLóg 2018.06.07. 16:49:43

Nehogy már ne lehessen JÓNAPOT kisasszonyt! köszönni, vagy Szép napot, vagy Isten hozta, vagy akármi, hát a franc se tudja hogy az a valaki kicsoda, micsoda, stb.

Egyébként meg BEMEGYEK valahová és MINDENKINEK (aki hallja) ÉN köszönök, hacsak nem előznek meg, aztán ennyi.

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

Behajtó70 2018.06.07. 15:21:44

Kedves 30 éves nő! Örömöt nem OKOZUNK, hanem SZERZÜNK. Okozni a magyarban rossz dolgokat lehet, szerezni meg a jó dolgokat. Háromszor is leírtad, így nyilván nem elírás. Ezzel sok boldogtalan percet OKOZTÁL nekem, pedig az elején azt hittem, hogy inkább örömöt fogsz SZEREZNI!

A cikk egyébként OK, köszi!

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

Attilajukkaja 2018.06.07. 14:10:54

@Plumper_:
" ésszerű keretek között nem kell, hogy érdekeljen senkit, hogyan kéri a vendég az ételt"
Ebben abszolút egyetértünk!

"ha a húst jól átsütve, akkor úgy"
Szerintem akkor úgy is szokták hozni. Vagy volt, hogy beszóltak érte vagy visszautasították volna a kérésedet?

"a vendéget nem érdekli a vendéglátás, a vendéget a jó étel és a jó ár érdekli."
Engem speciel a vendéglátás is nagyon érdekel. A jó étel és az arányos ár persze egy alapkövetelmény, de otthon is tudok jókat főzni arányos áron.

"kivéve persze a puccos helyeket, ott lehet sz@r a kaja magas ár mellett és mindenki filózhat a világ kulináriáján."
Ilyen helyen még sosem voltam. Magas áron még nem kaptam szar kaját, legfeljebb olyat, ami nekem nem jött be. Onnan tudom, hogy nem volt szar, mert a páromnak ízlett. Pedig nem egy sznob a lelkem.

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

Plumper_ 2018.06.07. 13:56:58

@Attilajukkaja: fenntartom, hogy ésszerű keretek között nem kell, hogy érdekeljen senkit, hogyan kéri a vendég az ételt. ha a húst jól átsütve, akkor úgy. mások meg mást kérnek, vagy ehetik nyersen. a vendéget nem érdekli a vendéglátás, a vendéget a jó étel és a jó ár érdekli. (kivéve persze a puccos helyeket, ott lehet sz@r a kaja magas ár mellett és mindenki filózhat a világ kulináriáján)

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

Attilajukkaja 2018.06.07. 13:41:05

@Plumper_:
"arról beszélek, ha a vendég nem bunkó"
Értem, ... de nekem még életemben nem volt olyan tapasztalatom, hogy a pincér bunkó lett volna velem. Véletlen?

"ez nem a szakácsról szól, hanem a vendégről, hogy az mit akar enni és hogyan kéri az ételt"
Nem a szakácsról, hanem a vendéglátásról szól, beleértve az egész személyzetet. Persze csak színvonalas helyeken.

"a vendég sem kifogásolja, milyen típusú ing van a pincéren"
Dehogynem! Már én is beírtam egy étterem FB oldalára és kifogásoltam az új ötvenes pincérnő öltözékét, mert amikor előrehajolt a szomszéd asztalnál, az arcomba tolta a nem túl gusztusos, kicsit hájas kőműves dekoltázsát. Elég undi volt. Kértem a vezetőséget, hogy adjanak rá valami rendes nadrágot. :o)

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa