Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • Lusuka: Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook... (2018.07.06. 11:12) Könyvajánló: Forradalmak az ebédlőasztalon
  • Beer Monster: Úgy-úgy. A vendég a hibás, ha nem ízlik neki a szakács főztje. A Balatonra jöjjön az, aki befogja ... (2018.06.18. 18:49) Balatoni halál
  • Menden: Kezdeném azzal ,hogy nem szép dolog lejáratni az ország egyik természeti kincsekben gazdag vidékét... (2018.06.08. 12:51) Balatoni halál
  • Frady Endre: @Attilajukkaja: Nincs jatt Tokióban?! Na, oda se megyek pincérnek! :) (2018.06.08. 12:31) A vendéglátós 8 archetípusa
  • stillman: Közben végiggondoltam, és belátom, hogy ez a tegezés-magázás valóban szubjektív, én utálom, ha egy... (2018.06.08. 10:50) A vendéglátós 8 archetípusa
  • Utolsó 20

Felmerült témák

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

Utolsó kommentek:

Lusuka 2018.07.06. 11:12:12

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/

Bejegyzés: Könyvajánló: Forradalmak az ebédlőasztalon

Beer Monster 2018.06.18. 18:49:08

Úgy-úgy. A vendég a hibás, ha nem ízlik neki a szakács főztje. A Balatonra jöjjön az, aki befogja a száját.

Bejegyzés: Balatoni halál

Menden 2018.06.08. 12:51:24

Kezdeném azzal ,hogy nem szép dolog lejáratni az ország egyik természeti kincsekben gazdag vidékét a Balonfelvidéket azon belül pedig a Káli medencét valamint a második turisztikailag kedvelt célpontot a Balaton partot.Addig amíg csak néhány olyan helyet tud említeni a kedves blog író amit alig ha ismer és nem tudja a háttér történetét és hogy miként is funkcionál pl. egy helyi élelmiszerbolt illetve nem ismeri a falu történetét és az ott élőket. Felszínes állításokkal könnyű leírni a környéket de egy olyan ember aki tényleg nyitottan szemléli az elé nem ez a kép tárul. Arról nem beszélve hogy aki kávézni akar de nem otthon az menjen el egy kávézóba na persze ne az "olcsóbbik" fajtába térjen be és ne is érje be a helyi közértben kapható automatás kávéval mert ott a kiszolgálás nem biztos hogy van olyan színvonalas és kedves mint egy nevesebb kávézóban.;) A magán véleményem annyi,hogy az jöjjön erre a vidékre aki szeret itt lenni és tudja is értékelni akinek nem tetszik azok számára pedig van még számtalan más uticél is ezen kívűl.

Bejegyzés: Balatoni halál

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2018.06.08. 12:31:03

@Attilajukkaja: Nincs jatt Tokióban?! Na, oda se megyek pincérnek! :)

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

stillman 2018.06.08. 10:50:29

Közben végiggondoltam, és belátom, hogy ez a tegezés-magázás valóban szubjektív, én utálom, ha egy férfi jónapottal köszön, de mostanában már tényleg leginkább sehogy nem köszönnek szegények, mert nem tudnak, hogy :D - átmeneti korban vagyok a vénasszonyság felé félúton....
Hát ilyenek a magyar férfiak....

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

Attilajukkaja 2018.06.08. 10:36:16

@BéLóg:
"ÉN köszönök, hacsak nem előznek meg, aztán ennyi."
Így van!

@Frady Endre:
:o))))
Szia Fradi Bandi!
Tokióban nincs is jatt. ;o)
Vagy a Tokió Zöldje Magyarországon található?

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

Boglárka Endresz 2018.06.07. 21:15:20

Ez mi ,mit hazudozol

Bejegyzés: Balatoni halál

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2018.06.07. 16:55:07

Tyüng Csí

Tyüng Csínek, bár csupán fél jen
Összegyűjtött vagyona,
Nincsen oka rá, hogy féljen
Se kicsit, se nagyon a

Világválsághatás miatt,
Mivel pincér Tokió
Zöldjében, s az éttermi jatt
Kisegíti. Tökijó!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2012/06/tyung-csi.html

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

BéLóg 2018.06.07. 16:49:43

Nehogy már ne lehessen JÓNAPOT kisasszonyt! köszönni, vagy Szép napot, vagy Isten hozta, vagy akármi, hát a franc se tudja hogy az a valaki kicsoda, micsoda, stb.

Egyébként meg BEMEGYEK valahová és MINDENKINEK (aki hallja) ÉN köszönök, hacsak nem előznek meg, aztán ennyi.

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

Behajtó70 2018.06.07. 15:21:44

Kedves 30 éves nő! Örömöt nem OKOZUNK, hanem SZERZÜNK. Okozni a magyarban rossz dolgokat lehet, szerezni meg a jó dolgokat. Háromszor is leírtad, így nyilván nem elírás. Ezzel sok boldogtalan percet OKOZTÁL nekem, pedig az elején azt hittem, hogy inkább örömöt fogsz SZEREZNI!

A cikk egyébként OK, köszi!

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

Attilajukkaja 2018.06.07. 14:10:54

@Plumper_:
" ésszerű keretek között nem kell, hogy érdekeljen senkit, hogyan kéri a vendég az ételt"
Ebben abszolút egyetértünk!

"ha a húst jól átsütve, akkor úgy"
Szerintem akkor úgy is szokták hozni. Vagy volt, hogy beszóltak érte vagy visszautasították volna a kérésedet?

"a vendéget nem érdekli a vendéglátás, a vendéget a jó étel és a jó ár érdekli."
Engem speciel a vendéglátás is nagyon érdekel. A jó étel és az arányos ár persze egy alapkövetelmény, de otthon is tudok jókat főzni arányos áron.

"kivéve persze a puccos helyeket, ott lehet sz@r a kaja magas ár mellett és mindenki filózhat a világ kulináriáján."
Ilyen helyen még sosem voltam. Magas áron még nem kaptam szar kaját, legfeljebb olyat, ami nekem nem jött be. Onnan tudom, hogy nem volt szar, mert a páromnak ízlett. Pedig nem egy sznob a lelkem.

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

Plumper_ 2018.06.07. 13:56:58

@Attilajukkaja: fenntartom, hogy ésszerű keretek között nem kell, hogy érdekeljen senkit, hogyan kéri a vendég az ételt. ha a húst jól átsütve, akkor úgy. mások meg mást kérnek, vagy ehetik nyersen. a vendéget nem érdekli a vendéglátás, a vendéget a jó étel és a jó ár érdekli. (kivéve persze a puccos helyeket, ott lehet sz@r a kaja magas ár mellett és mindenki filózhat a világ kulináriáján)

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

Attilajukkaja 2018.06.07. 13:41:05

@Plumper_:
"arról beszélek, ha a vendég nem bunkó"
Értem, ... de nekem még életemben nem volt olyan tapasztalatom, hogy a pincér bunkó lett volna velem. Véletlen?

"ez nem a szakácsról szól, hanem a vendégről, hogy az mit akar enni és hogyan kéri az ételt"
Nem a szakácsról, hanem a vendéglátásról szól, beleértve az egész személyzetet. Persze csak színvonalas helyeken.

"a vendég sem kifogásolja, milyen típusú ing van a pincéren"
Dehogynem! Már én is beírtam egy étterem FB oldalára és kifogásoltam az új ötvenes pincérnő öltözékét, mert amikor előrehajolt a szomszéd asztalnál, az arcomba tolta a nem túl gusztusos, kicsit hájas kőműves dekoltázsát. Elég undi volt. Kértem a vezetőséget, hogy adjanak rá valami rendes nadrágot. :o)

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

Plumper_ 2018.06.07. 13:31:24

@Attilajukkaja: arról beszélek, ha a vendég nem bunkó. (ha bunkó, az megint más tészta).
nem, ez nem a szakácsról szól, hanem a vendégről, hogy az mit akar enni és hogyan kéri az ételt. ez senkit nem kell érdekeljen rajta kívül és nem kell osztályozni. a vendég sem kifogásolja, milyen típusú ing van a pincéren vagy kínai nyelvtanilag mennyire pontos a tetkója.

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

Attilajukkaja 2018.06.07. 13:23:35

@Plumper_:
"csak azt követően nekem ne húzzák a szájukat."
Nem szokták, hacsak a vendég nem kivételesen bunkó. Nekem nincsenek ilyen rossz tapasztalataim.

"volt, hogy kicsit furcsán nézett, amikor jól átsütve kértem a bélszínt."
Ennél nagyobb bajod sose legyen egy pincérrel, ha egy cipőtalpat készíttetsz egy olyan nemes alapanyagból, mint a bélszín. ?o)))

"a pincért nem kell, hogy az ilyen dolgok érdekeljék. sőt, ha szívószálat kérek a leveshez vagy miszlikbe vágva kérem a spagettit, az sem az ő dolga."
Valóban. De ha a vendég nem becsüli meg a szakács munkáját, akkor egy pincérnek miért ne kerekedhetne ki a szeme az ilyen kéréseken. Szóvá ugyan nem teszi, de a nézését nem kifogásolhatod.

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

Plumper_ 2018.06.07. 13:16:17

@Attilajukkaja: a pincéreket meg kellene fizetni, az biztos.
csak azt követően nekem ne húzzák a szájukat.
volt, hogy kicsit furcsán nézett, amikor jól átsütve kértem a bélszínt. (párszor fordult elő). én úgy gondolom, hogy a pincért nem kell, hogy az ilyen dolgok érdekeljék. sőt, ha szívószálat kérek a leveshez vagy miszlikbe vágva kérem a spagettit, az sem az ő dolga.

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

Attilajukkaja 2018.06.07. 13:08:09

@Plumper_:
Önkiszolgáló éttermek ma is vannak. Én igyekszem kerülni ezeket. De lehet, hogy drónok viszik majd ki az ételeket, ahogy Kínában is teszik már egyes üzemekben. :o)
Szép új világ!

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

Plumper_ 2018.06.07. 13:02:32

@Attilajukkaja: akkor majd jönnek az önkiszolgáló éttermek.
vagy nem járunk időrabló, lehúzó, hullámzó minőségű hagyományos étterembe.

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

Attilajukkaja 2018.06.07. 12:47:40

@jacint70:
"Szerintem a helyes forma a "kezicsókolom""
Vagy a "kisztihand". :o)))

@Plumper_:
"én vagyok a vendég, és k-va lesz@rom, melyik pincér milyen."
Megteheted, ... amíg még van pincér Magyarországon. Úgy néz ki, már nem sokáig! :o(

Bejegyzés: A vendéglátós 8 archetípusa

Boar. 2018.06.07. 12:31:43

Király. Nagyon nagy igazságokat írtál.
Amit Te ezért kapni fogsz... :-)

Bejegyzés: A veganizmusról