Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

Kritika: Az Agárdi Pálinkafőzde szakácsversenye

2010.07.04. 10:18 stillman

Az Agárdi Cigánymeggy fesztiválon rendezett főzőversenyhez talán sokan túlzott reményeket fűztek, és az a baj, hogy szerintem erre a megmérettetésre most tényleg sokan készültek.

A fesztivál programjában kiírt "az ország vezető éttermeinek megmérettetése" ugyan enyhe túlzás, de valóban résztvételét jelezte az Olimpa Étterem, Déryné, Babel, Culinaris, a Malackaraj blog és még sokan mások.
A verseny központi témája a nyúlhús feldolgozása volt, azaz minden résztvevő szabad tűzön, alapeszközökkel és csak feldolgozatlan alapanyagokkal elkészít a zsűri számára egy maga által értékelhetőnek, netán jónak gondolt fogást nyúlból.

Az is lehet, hogy alapvetően magával a műfajjal és közeggel van a fő probléma, egy pálinkafőzdében nehéz nem kivetkőzni magunkból és talán már a köszöntőitalnál elveszik az a "komolyabb" hangulat, ahol szakmai tudás összeméréséről beszélhetünk.
Persze elképzelhető, hogy nem mindenki ütötte magát atomrészegre, véleményem szerint az ő megcsúfolásuk és tulajdonképpen megalázásuk volt ez a remek verseny.

Tény, hogy pechsorozattal indult maga a felkészülés is, de a legnagyobb problémát a helyszínre történő lejutás okozta. Ugyanis nem elég, hogy a fél ország elindult a Velencei tóhoz szombat reggel 8-kor, de még sokan hülyék is voltak és rengeteg baleset történt az utakon, amelynek következtében az amúgy 45 perces út 4 órás lett. Ezt a versenyzők is nyilvánvalóan megszívták, gondolom nem kisimult idegekkel érkeztek 3-4 órás autópályán történt araszolás után.

Hozzátartozik tehát az igazsághoz, hogy én, aki itt véleményt mondok, ugyanezen okból csak délután fél 3-ra érkeztem a fesztiválra, amikor már szinte mindenki befejezte a főzést, egy-két frusztrált arc tekintgetett a negyven foktól és a sok szabadtűztől remegő levegőbe és a pálinkafőzde hoppmestere nem kicsit berúgva járkált körbe-körbe jelezve, hogy figyelem mindjárt eredményhirdetés.

Körbementem, hogy megnézzem az ételeket, a bográcsokat, a csapatokat, de nem igazán lehetett beazonosítani a szedett-vedett körülményekből, hogy ki milyen csapatot képvisel, nem titkolom, hogy kedvenceimet az Olimpia Éttermet kerestem, de sehol nem találtam. Megtaláltam viszont egyéb kedvenceket, pl. malackarajt.

Bár nem láttam az előkészületeket és magát a főzést, de a közönség és a főzést komolyan vevő résztvevők reakciójából is következtetve ezután a rendezvény legérdekesebb pillanata és egyben mélypontja következett, amikor a celeb-séfekből válogatott zsűri (Bíró Lajos, Bock Bisztro; Gianni Annioni, Pommo D’Oro; Csapody Balázs, Kistücsök Étterem, Kovacsik Tamás Rézkakas Étterem, Kádi Attila Nádas Étterem) és maga Bodrogi Gyula SZÍNMŰVÉSZ, valamint még sokan mások vagy 20-an (ki tudja miért ennyien) felvonultak a színpadra és egymást lökdösve, sokszor elsütve ugyanazokat a nagyon rossz poénokat felsoroltatták Bodrogi Gyulával a nyerteseket. Kezdték a harmadik helyről: Bodrogi olyan szinten nem volt képben, mintha egy üregből rángatták volna ki (a többi nyúl közül) váratlanul, hogy most pedig azonnal olvassa fel a nyerteseket. Bíró Lajos aktív segítségének köszönhetően végülis sikerült kiolvastatni vele a harmadik helyezett nevét, ami a Bortársaság csapata lett, eközben már ment a tréfálkozás, hogy "bunda, bunda" hahaha, majd mikor ezt a poént már négyszer elsütötték Gianni bemondta a mikrofonba, hogy amúgy azért lett a Bortársaság a harmadik, mert az ő éttermének visznek 2 üveg bort, háhá, annyira jó vicc volt ez is, nem? És eredeti.

Utána Bodrogit addig lökdösték, amíg fel nem fogta, hogy van még egy harmadik helyezett, ezt már végképp nem tudta kiolvasni, úgyhogy én se nagyon emlékszem talán valamelyik wellness hotel csapata lett. Viccen kívül én a második és az első helyezettet sem jegyeztem meg, ugyanis Bodrogi negyedik jelenete ugyanúgy a név kiolvasással kapcsolatos szerencsétlenkedéssel már sok volt nekem, csináltam még néhány fotót, ahol Gianni mezitlábas sportcipős lába jól érvényesül és aztán eltávoztam a helyszínről.

Csak, hogy teljesen értse mindenki mi bajom van: az, hogy a sztárzsűri esetleg elmondta volna, hogy mi alapján döntött, miért döntött így és neadjisten milyen ételek, fogások, receptek nyertek, mit tartalmaztak mi szólt mellettük és ellenük, miért lett harmadik ez és második az, amaz pedig miért nyert, erről egyetlen egy szó sem esett, és ezt a részét tartom megalázónak a többiek felé.

Mivel a hosszú út során nem kifejezetten sikerült ennünk, egy ingyenes sült nyúlhús osztagatós standnál egy centis húsdarabot megkóstoltam, de biztos valami szponzor fűszerkeverékkel volt agyoncsapva ezért ezt igyekeztem elfelejteni mielőbb.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr702128351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása