Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

Ebéd!Szünet!

2011.09.01. 22:07 Hovanyecz Rozi

Sok pénz szükségtelen dolgokra való elszórása, azaz „tipikus női program” az eredeti célom, de előtte ebédelhetünk is. A Váci út környéke minden szempontból ideális, Regi boldogan tervezgeti, hogy elvisz a Laci!Konyha! nevű helyre, aminek nagy rajongója, bár hónapokig a – szerinte hülye - neve miatt nem volt hajlandó betenni ide a lábát.

Megértem az ilyen okú idegenkedést, vannak szavak, amelyektől irtózom én is, de a lacikonyha az én fejemben inkább pozitív konnotációval bír, ellentétben például a "borgyógyászattal". Mi lesz a következő budapesti hely neve, bor- és nemibeteg-gondozó?

 

Fél 12-kor érkezünk, mert ma még nem ettem semmit, de ez sajnos nem volt egy jó ötlet. Hiába nyugtatgat Regi, hogy csak déltől főznek, az asztalt kaparom, mire kihozzák a hideg padlizsánlevesemet. Annyira azért nem vagyok idegbajos típus, hogy ne lássam be: érdemes volt várni. Dizájnos tálalásban érkezik a padlizsán tejszínes esszenciája, kicsit furcsa ugyan, ahogy folyik le a hideg zsír a torkomon éhgyomorra, de mondtam már, hogy az én hibám, hogy nem ettem még.

 

A füstölt sonka saláta szerintem Chili&Vanília kedvence: egyszerű, de tökéletes alapanyagok, nem tolakodó mártás, selymes újkrumpli és optimálisra főtt tojás kísérik. Utóbbi olyannyira optimális, hogy még a főtt tojástól köztudottan berzenkedő Regina is lelkes.

 

A személyzet barátságos és fesztelen, bár kissé összeszedetlen és felkészületlen. Az engem nem zavar, ha hárman szolgálnak ki felváltva, de ha ez a felállás, akkor elvárom, hogy tudják mindhárman, hogy mit rendeltem és min vagyok már túl.

 

Eloszlatjuk a félreértést, kérünk egy-egy presszókávét és türelmesen várjuk a desszertet, de erre is nagyon sokat kell várni sajnos. Ezzel a várakozással az a baj, hogy hétköznap van és ebédidő. Azaz a legtöbben az ebédszünetüket töltik itt és - gondolom én – a dolgozó népet várja vissza a munkahelye, nem tud két órácskát elebédelgetni, hacsak nem a közigazgatásban nyomul. Vacsoránál ez nem probléma, de most ráadásul nyilvánvalóan előre elkészített – főleg hideg – ételekről beszélünk, nem a szakácsra kell várni. Magyarán van egy olyan gyanúm, hogy megint a pincérekben van a hiba, de én mindig hisztizek, nem kell rám hallgatni.

 

Aztán szerencsére az édességek kárpótolnak, az én pezsgőzselém fantasztikus és emlékezetes, Regina viszont majdnem elsírja magát (jó értelemben), amikor meglátja a hideg csokitornyot. Ilyet én még csak képen vagy álmomban láttam: aranyosan tükröződő csokimáz, gyönyörűséges kompozíció, és ráadásul az ízek holtversenyben vannak a vizualitással.

 

„Bisztró a legjobb értelemben” – hirdeti a Laci!Konyha! szórólapja, hát adja Isten, hogy nyíljon még nagyon sok ilyen bisztró, és tapasztalja meg a magyar, hogy van élet a pontypatkón túl is.

Most már csak az a kérdésem maradt, hogy ha itt összesen 6300 forintot fizettünk, akkor mi az úristennek mentünk el enni a Taubenkobelbe 83 ezerért?

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr233196549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mopszli 2011.09.03. 10:21:53

Nem közvetlenül a témához kapcsolódik, de! muszáj kommentálnom: a férjem a közigazgatásban dolgozik. Szigorúan fél óra, azaz 30 perc az ebédideje...

Hovanyecz Rozi 2011.09.03. 10:39:54

@mopszli: igazad van, mi magunk is lehúztunk néhány évet közszolgaként, nagyon nehéz időszak volt.

Hovanyecz Rozi 2011.09.07. 23:21:57

Kedves Mopszli! Van egy olyan megérzésem, hogy te nem érted a viccet. Kérlek, ne olvass minket.

Hovanyecz Rozi 2011.09.07. 23:34:31

A fenti 2 komment kizárólag a blog olvasói védelme/megtartása érdekében, Kedves Olvasónk be nem engedett hozzászólásai alapján született.

süti beállítások módosítása