Nem szeretem a nagy szavakat, de úgy érzem, hogy egy új korszak kezdetét jelentheti az, hogy az ország egyik legnagyszerűbb séfjétől, Segal Viktortól láthatunk és kézbe vehetünk egy modern, előremutató és gyönyörűen kivitelezett szakácskönyvet. Egyre biztosabban mondhatjuk, hogy a kőkorszaki technológiákat, az olcsóság és igénytelenség jegyében átlényegített recepteket sulykoló szakácskönyvek időszaka lejárt.
Ezt a trendet mindenképpen erősíti a Boook kiadó úttörő tevékenysége: akár a szemtelenül egyszerű recepteket tartalmazó Bereznay szakácskönyvek, akár ez a magas színvonalú, személyesen Mautner Zsófi kézjegyeit magán hordozó, érdekes, de kivitelezhető recepteket tartalmazó szakácskönyv: szemet, lelket gyönyörködtető és a házi receptkönyves polcon (már akinek van ilyen, ugye) is méltó helyet elfoglaló kiadása.
A könyvbemutatóval összekötött sajtótájékoztatót ráadásul az egyik új kedvenc helyemen, a Drop Shop borbárban tartották, ami a könyvhöz és a stílushoz illő, viszonylag szokatlannak mondható, érdekes, "trendi" helyszín. Ezért is volt jó idetartozni: egy hely, ahol nem a sajtospogácsa limitált mennyiségével óhajtották a szervezők idevonzani a lelkes újságírókat, hanem (természetesen magán az alapüzeneten kívül) igazi, igényes ételekkel és borpárosításokkal. A Drop Shop munkatársai nem nagyon voltak ugyan képben az adott ételekhez javasolható borokkal, de talán ez az egy, ami hiányzott a tökéletes hangulathoz.
Alkotó, lelkes és tehetséges emberek egy jó helyen, sok érdeklődő gasztrománnak megadva a lehetőséget, hogy Segal Viktor receptjeivel próbálkozhasson: úgy gondolom, hogy ez egy ígéretes előrelépés a magyar gasztronómia lendületesnek nem mondható fejlődéstörténetében.
Utolsó kommentek