Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

Hovanyecz & Boros: Spenót velouté

2010.10.25. 13:35 stillman

Bársonyos, élénkzöld színű, tiszta ízű, gyorsan elkészíthető krémleves, könnyű és habos kecskesajtos-mascarponés galuskával.

A tavasz és a spenót szezonja szép lassan elmúlt, idézzük vissza az ízeket és színeket ezzel a recepttel. Gyakorolhatjuk a receptet egészen tavaszig, amikor valóban megjelennek az első spenótlevelek és élesben is kipróbálhatjuk: futhatunk immár gyakorlottan spenótveloutét készíteni.

Ha kigyúlnak a rivaldafények, elindul a felvétel, bekapcsol a kamera, a választás csakis Gordon Ramsay-re eshet. Gasztrolelkesédésünk elindulása óta fejlődött ízlésünk a médiasztár séfek tekintetében, tehát vannak új kedvencek is. A cél a tökéletes: talán előbb-utóbb egy könnyed Heston Blumenthal recepttel is jelentkezünk a magunk bizarr módján.

 

Hozzávalók:

400 g friss spenótlevél
2 ek olívaolaj
1 közepes burgonya
csipetnyi frissen reszelt szerecsendió
100 g friss, lágy kecskesajt
40 g mascarpone
1 ek. friss metélőhagyma
150 ml sűrű tejszín
tengeri só, őrölt fekete bors

 

A spenótleveleket átválogatjuk, a nagyobb vastag szárakat eltávolítjuk, a maradék leveleket gondosan átmossuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a burgonyát puhára szotírozzuk. Hozzáadjuk a spenótot, puhára fonnyasztjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Kevergetés mellett felforraljuk. Félig lefedjük és gyöngyöztetve főzzük 15 percig. Közben a kecskesajtot és a mascarponét habos állagúra keverjük és beleforgatjuk a metélőhagymát. Sózzuk-borsozzuk, ha akarjuk.

A levest sima állagúra turmixuljuk. Belekeverjük a tejszínt, lassan felforraljuk. A levest meleg levesestányérokba merjük. A kecskesajtos keverékből galuskákat formázunk, ezeket a levesbe tesszük és azonnal tálaljuk.

A receptet Gordon Ramsay: Négy évszak ízekben c. receptkönyvéből választottuk (még májusban).
 

2 komment

Címkék: video recept

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr302397301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eddmegamitfőztem · eddmegamitfoztem.blog.hu 2017.05.13. 00:08:32

Ha előbb látom a recepteteket,nem spenót főzeléket ettem volna tükörtojással múlt hétvégén :)

süti beállítások módosítása