Nincs gyömbérmániám (na jó kicsit), viszont ezt az ételt is jól feldobja a gyömbér.
Megkerestem melyik az a zöldség, amelyiknek egyáltalán nincs szezonja és a lehető legdrágább mostanában, a cukkinire esett a választás. Elkészítettük a következő cukkinis fantáziaételt, ez a főzéstudomány azon iránya, amikor az otthon lévő alapanyagokból próbálunk meg kihozni valami ehetőt. És mégsem tonhalas tészta.
Hozzávalók: 6 ek. olaj, 2 vöröshagyma, 2 kiskanál reszelt gyömbér, 2 fokhagymagerezd, 1 teáskanál chilipor, 50 dkg cukkini, 30 dkg koktélparadicsom, korianderlevelek, só, bors, kenyér vagy kifli.
Felaprítjuk a hagymát, a cukkinit. Egy wokban megpirítjuk a gyömbért a borsot, a sót majd beletesszük a hagymát, karamellizáljuk. Ezután beletesszük a fokhagymát, majd a cukkinit és a paradicsomot. Kb. fél órán át sütjük, amíg megpuhul. A végén beleszórjuk a korianderleveleket. A kiflit vagy kenyeret karikákra vágjuk kis olajat öntünk rá, rozmaringgal és bazsalikommal megszórjuk majd megpirítjuk egy serpenyőben. KÉSZ.
Utolsó kommentek