Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

A Mustárember

2011.05.29. 13:53 stillman

Sokféle szuperhőse van az amerikaiaknak, a Mustáremberről azonban - valljuk be - nem sokan hallottunk. Barry Levenson az Egyesült Államok, és ezáltal a világ hivatalos mustárembere, de, hogy az ő mustárgyűjteménye a legnagyobb a világon, az biztos.

Hogy jobban értsük miről van szó, beszéljenek a számok: 43 mustárt tart a hűtőjében, 1 mustárról szóló gyerekkönyvet írt (Mustard on a Pickle), 6.575 nap telt el (cikkünk írása napján) azóta, hogy elkezdett mustárt gyűjteni. 200 egyedi összeállítású mustárt készített. 4 Shakespeare színdarabban szerepel a mustár szó, azonban 0 alkalommal említi Shakespeare a kethupot.

 

Levenson egészen pontosan azon a napon kezdte el gyűjteni a mustárokat, amikor kedvenc baseball csapata a Red Sox elveszítette a világbajnokságot, azaz 1986. október 28-án, hajnali 2 óra 30-kor. A szupermarketben vásárolgatott és tudta, hogy nem teljesen normális ennyire elkeseredni egy sporteredmény miatt. Éppen azon gondolkodott, hogy kéne neki egy igazi hobby, amikor felnézett és meglátta a mustárokat. Mintha azt mondták volna, hogy "gyűjtsél bennünket és boldog leszel". Nem is kellett neki több, gyorsan levett a polcról 30 üveggel, majd postán még többet rendelt, aztán még többet. Majd még többet. Amikor gyűjteménye elérte az 500 darabot, a helyi újság is beszámolt róla. Egy barátja felhívta és viccesen kérdezte: "Mi ez, a wisconsin-i Mustár Múzeum?", mire Barry fejében fény gyúlt: "És ha igen?", azzal kilépett az állásából, kibérelt egy nagy helyiséget és berendezett egy mustár múzeumot.

 

A National Mustard Museum jelenleg több, mint 5300 üveg mustár gyűjteménnyel rendelkezik és évente 35.000 látogatót fogad.

 

A mustárt azért szeretjük mert sokoldalú, egészséges, gazdag múlttal rendelkezik. Barry a mustárt egy "üres vászon"-nak tartja, amelyet kellő kreativitással meg lehet festeni olyanra, amilyenre csak akarjuk. Adhatunk hozzá citromot, levendulát, bármit.

 

Azért is jó mustárrajongónak lenni, mert az ember soha nem érzi magát egyedül, a mustárkedvelők közösségéhez pedig jó tartozni.

 

Barry Levenson 5 kedvenc mustárja:

 

Norman Bishop Dill & Garlic Mustard (krémes, finom, sok kaporízzel és egy csipetnyi fokhagymával, lazachoz tökéletes).

Slimm & Nunne Sweet & Nicely Hot Mustard (az édes íz egy kicsit csiklandozza az orrot, Pretzel dip-hez is jó - ez egy ilyen sajtos mártogatós valami).

Grey Poupon Dijon Mustard (bárhol beszerezhető, de nagyon jó mustár főleg vinaigrette-hez).

Botje's Stone Ground Mustard (kultikus holland mustár, a legideálisabb grillezett kolbászhoz és sonkás szendvicsekhez).

K.L. Keller Dijon with Black Truffle (a szarvasgomba miatt drága, de a földes íz a mennyekbe repíti a legegyszerűbb hamburger ízét is).

 

(Forrás: EveryDay with Rachael Ray, June/July 2011)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr272940798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása