Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

Ne járjatok ide

2012.12.09. 09:35 stillman

frogatrestaurant1.jpg

Az újlipótvárosi Pozsonyi út ígéretes környékén egyre másra nyitnak az új helyek. Nem is olyan régen: 3-4 éve indult el a magasabb színvonalú gasztronómiai élet errefelé, sokáig csak egy "lámpás" világított a láthatáron.

Mostánaban felpezsdült minden. Úgy tűnik azonban, a sikert lemásolni nem lehet.

Körülbelül egy hónapja, a néhány utcával odébb található borkereskedésben hívták fel a figyelmemet arra, hogy nyílt egy majdnem ugyanolyan bolt, mint a Sarki Fűszeres - ugye ez olyan, mint egy falu "hát, elég merészség szerintem, hogy ugyanolyan sonkákat meg sajtokat tart néhány száz méterrel odébb" újságolta izgatottan megbotránkozva a kereskedő. Mivel pont arra vezetett az utam be is ugrottam, megnéztem az új helyet. Furcsa, enyhén giccses, az utánzatok kissé gnóm csorbaságával, de jól láthatóan sok pénz belefektetésével próbált új gyöngyszemként virítani a Pozsonyi és a Katona József utca sarkán a Fromage fantázianevű gourmet bolt és kávézó. A pultban antipasti, alatta sajtok, mellette sonkák, szalámik, oldalt kenyerek és croissant, dobozos tészták, lekvárok, a burkolat fautánzat és műanyag keveréke, a falon a "provence-i" stílus giccsbe hajló kissé kínos dekoráció fogadott, de igyekeztem nagyon pozitívan viszonyulni hozzájuk.

A konkurenciát alapvetően egészséges dolognak tartom. Jó lesz ez - gondoltam. Remélem jó kávét főznek, mert vasárnap majd eljövök ide, hiszen a vasárnapi kávézás mindig nehéz ügy. Meg is fenyegettem őket, hogy majd jövök. Ők pedig kedvesen reagáltak, persze, várunk.

Ígéretemet betartva kipróbáltam a kávéjukat. Ittam már jobbat is, rosszabbat is, nem volt borzasztó, de nehéz az én kedvemre tenni kávé műfajban, hiszen a Sarki Fűszeres kávéján élek több, mint 3 éve, és hát ők finoman szólva is nagyon jó kávét főznek.

A tejhabbal nem voltam elégedett, továbbá elkövették azt a (számomra) fatális hibát, hogy a társaságomban lévő férfi elé tették le először az egész reggelit. A gyomrom összeugrott, természetesen megjegyeztem, hogy először a nőnek szokás letenni, erre monták, hogy: oh, elnézést. Semmi baj, végülis rajtunk kívül nincs senki a boltban, érthető, hogy meg vannak zavarodva. Kértem egy szendvicset is, nagyon messze volt az ideális állagtól. Pedig nem olyan nehéz az ilyesmit kikísérletezni, ha már jó alapanyagokat használ az ember. Jó alapanyagot rosszul összerakni, hát az nem szép...

Ezután voltam még egyszer, a croissant belül sületlen volt, ami egyébként előfordul jobb helyeken is, de mindezt olyan sznob, bár kissé cérnahangú magabiztossággal rakták elém, ami már kicsit irritáló volt. Ott el is mondtam nekik helyben, hogy sajnos nincs jól megsülve, de nem baj, tényleg.

A készlet közben gyarapodott, egyre erősödött a kísérteties hasonlóság a Sarki Fűszereshez. Én nem mertem rákérdezni, de egy szép napon egy másik ismerősömmel is betértem egy délutáni kávéra - mondom, terveztem ide járni rendszeresen - aki aztán kertelés nélkül megkérdezte: "és egyébként mi a különbség a koncepciót tekintve a Sarki Fűszeres és köztetek?" A tulajdonos elfehéredett és kissé remegő szájjal közölte, hogy ő nem is ismeri a Sarki Fűszerest, talán egyszer volt ott, ezek itt az ő termékei, az általa kedvelt dolgok, az ő koncepciója stb. Jól van, nyugi. Én csak néztem, nem is értettem mire ez a nagy fennakadás. Persze elindult bennem egy negatív érzés, hát ennél az embernél valami nagyon nincs rendben, távol áll attól a kedves boltos karaktertől, akit próbál mutatni, ha ilyen hangon nyafog a néhány sarokra lévő 3 éve sikerrel üzemelő boltról, miközben ott áll a lemásolt változat közepén.

A botrányt megint a magánblogom okozta. Leírtam ugyanis a véleményemet. Otthonosan, szabadon, ahogy a blogokban szokás. Magamnak, és csekély számú lelkes, de hűséges olvasóimnak. Ez - álszerénység nélkül - körülbelül 10 ember. Na jó, néha 40.

Egy szép szombati napon narancslére vágyva betértünk, megfagyott a levegő. Hm, már megint milyen hülyén veszem a dolgokat, miért érzem azt, hogy itt nem szeretnek, velem van a baj - gondoltam.
Kérem a narancslevet, majd a tulajdonos azt mondta: - "Megkérhetlek, hogy ne járjatok ide?" Először azt hittem rosszul hallok, aztán mikor visszakérdeztem megismételte. Csak annyit tudtam válaszolni, hogy "miért?". Mire ő síri hangon közölte, hogy "olvastam a blogbejegyzésedet". Nem nagyon értettem mire gondol, mármint, hogy szerintem nem írtam semmi rosszat róluk.

Elgondolkodtató, hogy a szabad véleménynyilvánításnak ekkora súlya lehet, hogy bizonyos üzletek nem kívánatos elemként definiálják azokat, akik - hangsúlyozom nem negatív - véleményt alkotnak. A blogbejegyzésem arról szólt, hogy jé nyílt egy új bolt még nem tudom jó-e, a kávéjuknál jobb a Sarki Fűszeresé, de meglátjuk, a koncepció is eléggé hasonló.

Az öntelt, magabiztos kivagyiság, a betorzult, önjelölt gasztro kiskirályok úgy gondolják, hogy egy bizonyos vendégtípus kizárásával védve vannak a támadásoktól, amit érzékeny lelkük nem visel el. A rendkívüli gonddal "összeállított" koncepciót védik az összehasonlítástól, a vádtól is, hogy ők nem teljesen eredetiek és merészeli valaki megkérdőjelezni a mindenek felett álló nagyságukat.

Legyen így. Csak aztán nehogy elfogyjanak a vendégek.

Hála istennek van még néhány bolt ezen kívül és ha valaki az első hónapban már ennyire pökhendi módon viszonyul a vendégekhez, annak tulajdonképpen nincs is értelme se jót, se rosszat kívánni.

482 komment

Címkék: vélemény kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr594947927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The brain 2012.12.09. 14:00:44

Ilyen ez a rockszakma.

BA2017 2012.12.09. 14:17:45

"Hál istennek van még néhány bolt ezen kívül és, ha valaki az első hónapban már ennyire pökhendi módon viszonyul a vendégekhez, annak tulajdonképpen nincs is értelme se jót, se rosszat kívánni."

Az a helyzet, hogy itt nem kell vessző a ha elé. Valamint a "Hál istennek" is jobban mutat így: Hála Istennek, esetleg Hál' Istennek. Egyébként az ilyen helyek gyorsan bezárnak és a tulajdonos nem érti, hogy miért esküdtek ellene össze.

wilson77 2012.12.09. 14:20:35

Nem gasztrobizarr, hanem gasztrosznob.

-wilson

SillyKohn 2012.12.09. 14:27:26

Odamentél, elmondtad a véleményed, nem tetszett nekik, megkértek, hogy ne járj oda.
Én is elmondom a véleményem: szerintem egy modoros, affektáló liba vagy. Természetesen te is megkérhetsz, hogy többet ne jöjjek. ;)

MACISAJT 2012.12.09. 14:33:19

@SillyKohn: ("Én is elmondom a véleményem: szerintem egy modoros, affektáló liba vagy. ")

Kíváncsi voltam, mit is írt konkrétan, amiről most azt mondja
"Nem nagyon értettem mire gondol, mármint, hogy szerintem nem írtam semmi rosszat róluk.":
Íme:

2012. november 18., vasárnap
(..)
A kacsára egy rövid magyarázat: az ihlet tegnap jött, melynek mentén nemcsak, hogy nem a Sarki Fűszeresben reggeliztem, de inkább a - mellesleg sajnos egyre ellenszenvesebbé váló - Fromage-ban. Mielőtt nagyon elájulnánk magunktól, mert annyira széles választékban kínáljuk a három sarokkal odébb lévő bolt kínálatát beleértve a hibiszkusbefőttet vagy lekvárt, vagy mi az, szóval közben enyhén, de inkább erősen giccsbe hajló "provence-i" stílusú Fromage feliratú műanyagtányéron kínálja a kissé nyersre sütött croissant-t, szóval mindezt a földig érő fekete trendi kötény nem fogja kompenzálni."

JohnHenry 2012.12.09. 14:47:26

beszólsz valakinek, utána zokon veszed, hogy neki ez nem tetszik? fura egy emberke vagy...

nem várt fordulat 2012.12.09. 14:55:56

egyetértek az előttem szólókkal. te viszonyultál pökhendien. mosdatod itt magad, hogy bár a legjobb helyen is előfordul, hogy a pékárú belseje kicsit nyers, de azért szóvá teszed, mert miért ne ugye?

ezenkívűl eleve úgy mész oda, hogy a két helyet hasonlítgatod össze. bizonyos ételekben édesapám főztjénél nincs jobb, de ha rakottkrumplit kérek valahol, akkor nem az apám főztje lesz a mérce.

simán össze lehet hasonlítani két helyet kultúráltan is.

de ez itt valóban egy sznob pi*a értékelése, abból is az álságosabb fajta.

stillman 2012.12.09. 14:56:55

@SillyKohn: járj csak ide nyugodtan, jó, hogy leírtad a véleményed. Nem véletlen, hogy alapban nincs moderáció. Pedig egész gyakran felengedi az index a rácsot.
"Ilyen ez a rock szakma."

Patt Garrett 2012.12.09. 15:08:04

Szerintem jó, amit írsz, a csattanó is megfelelő. Ne hallgass másra. Mondjuk, ha stílusos akarnék lenni, akkor kicsit "medwés" a poszt, ugyan még a régi, jó fajtából, de azt is szerettem. Csak így tovább, üdv: P.G.

fuzfanfutyorgo 2012.12.09. 15:14:15

Ha már szép nem vagy hülye(picsa) ne légy!

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.12.09. 15:17:00

Ekkora büdös tapír volt a tulaj? Ki kellett volna menned a vécére és frankón mellészarni. Habár ha nő vagy akkor ez elég snassz, de ha akarod én megteszem.

stillman 2012.12.09. 15:23:18

@karacsi_maci:
kösz a kedves jelzőt.
félreérted, őt zavarta az összehasonlítás puszta ténye is.

Miert ne tehetném szóvá, ha sületlen a péksütemény. Szerintem ezt a jobb helyek el is várják. Ha nem teszem, akkor meg azért vagyok "sznob, álságos p*csa".

Anti Anyag (törölt) 2012.12.09. 15:24:26

Egy kiflit nem tudnak manapság közepesre sem megsütni, hát akkor egy croissan-t.

Amúgy ha nem jó a hely, nem kell többet odamenni.

stillman 2012.12.09. 15:26:24

@fuzfanfutyorgo: juj, most annnyira megbántottál, hogy sírok!
Ráadásul nincs is igazad, mert szép vagyok.
Egyébként ez egy fontos, letisztázandó dolog, hogy meg tudd ítélni az írásomat.

plutonic 2012.12.09. 15:38:01

@karacsi_maci:

Persze, hogy osszehasonlit baszkee, hiszen errol szol az egesz. Masfelol a "legjobb helyeken" NEM nyers a pekaru belseje. A "legjobb helyek" ettol (is) a legjobbak. Vagy ha megis nyers es a vendeg szova teszi, a "legjobb helyek" dolgozoi megkoszonik az eszrevetelt es kurvara ugyelnek, hogy megegyszer ez ne forduljon elo, mert otvabbra is a "legjobb helyek" akarnak maradni. A kritikus vendeget pedig szeretnek megtartani es meggyozni a jovoben arrol, hogy valoban ok a "legjobb helyek". Mert besertodni kibaszott konnyu. Javitani a minosegen nehezebb, viszont tobbszorosen kifizetodo. Erted ugye?

Ez egy pokhendi poszt volt.

plutonic 2012.12.09. 15:40:31

@wilson77:

Jegezd meg kisfiam, hogy a sznobok viszik elore a vilagot. Ok azok, akik ki merik probalni az ujat, az ismeretlent, majd beszamolnak az ilyen birkaknak mint te, hogy midi.

kovácspéterke 2012.12.09. 15:41:47

Miért ne lehetne szóvá tenni, hogy sületlen a croissant?

plutonic 2012.12.09. 15:44:01

Most pedig elmegyek reggelizni, kulonben folytatom a kotozkodest egy random blogban.

( micsoda hulyeseg...tenyleg...)

Pierr.Kardan 2012.12.09. 15:44:15

Te tényleg nem tartod kicsit sem erősnek az alábbi mondatokat:

"nem a Sarki Fűszeresben reggeliztem, de inkább a - mellesleg sajnos egyre ellenszenvesebbé váló - Fromage-ban. ... de inkább erősen giccsbe hajló "provence-i" stílusú Fromage feliratú műanyagtányéron kínálja a kissé nyersre sütött croissant-t"

Ezek után tényleg pofátlanság (és értelmetlen is) bemenni oda. Én a tulaj helyében "véletlenül" leöntöttelek volna kakaóval...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.09. 15:49:15

bátor volt a tulaj, hogy szólt. :D

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.09. 15:53:22

Es mit sirsz?Te leirhatod szabadon a velemenyedet, o meg kitilthat a sajat uzletebol..Ennyi.
Szerintem a gasztroblogger a legnagyobb fereg a vilagon.Kritizalni,okoskodni,arcoskodni a legegyszerubb, osztani az eszt az meg plane, de megmutatni hogyan is kell, az mar nem olyan konnyu.
Elmondom mi volt:hulyepicsa eloadja magat, aztan elhajtjak...o meg rinyal.Igy jartal sajnos.

A nép fia 2012.12.09. 16:00:11

Az írás modora valóban kissé sznob, de az is igaz, hogy több esélyt próbált adni a helynek, ezért tért be többször és próbált különféle dolgokat.

A végére viszont már az az érzésem támadt, hogy csak azért ment be, hogy legyen mit kritizálni.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.09. 16:03:29

@A nép fia: pont ezt akartam irni.Azert ment oda hogy legyen kibe belerugni.
De attol meg a "zuzletvezeto" nem viselkedett profi modon.
En inkabb takerdeztem volna szemtol szembe hogy:"csillagvirag, ugytunik eleg soxor fordul meg nalunk,aminek nagyon orulunk termeszetesen, csak azt nem ertem,akkor a maganblogodon mit hisztizel?"
Ketszinuevagy?

pcomment 2012.12.09. 16:06:35

@Pierr.Kardan: lol, én meg a tulaj helyében átgondoltam volna, hogy változtassak. Errefele hagyomány, hogy nem létezik értelmes kritika a világon? Aki nem képes a kritikát helyén kezelni, és azok alapján változtatni, az ne legyen semminek a vezetője, főleg valamilyen vendéglátós helynek ne. Jobb helyeken ELVÁRJÁK a kritikát, a véleményeket...

Az üzletből való kitiltás pedig tudtommal jogellenes, ráadásul paré lépés is, saját magukat égetik vele.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.09. 16:08:57

No, én véletlenül egy régi, hűséges olvasód vagyok...
Így most leírom: nem köllett volna ezt ide duplikátumként kitenni.
Nem vet jó fényt se rád, se az üzletre, legfeljebb az index főoldallal kompatibilis...

Kevaaa 2012.12.09. 16:11:48

Mondom megnézek egy ilyen posztot is...
"hiszen a vasárnapi kávézás mindig nehéz ügy."
"A tejhabbal nem voltam elégedett, "
Na itt hagytam volna abba, de kíváncsi voltam milyen hasonló kaliberű problémákat sodor még az élet kedves posztoló elé. Mondanám, hogy irigylem a gondjait, de tényleg nem. Sajnálom. Legalább le tudná írni helyen, hogy mondták.

Horemheb 2012.12.09. 16:14:24

Egy igazán gáz dolog tényleg van ebben a bejegyzésben:

"elkövették azt a (számomra) fatális hibát, hogy a társaságomban lévő férfi elé tették le először az egész reggelit. A gyomrom összeugrott, természetesen megjegyeztem, hogy először a nőnek szokás letenni"

A 3. évezred van, ember! Most komolyan, milyen jelentősége van a vendégek nemének egy olyan interakcióban, hogy a pincér felszolgálja a kaját/piát? És még szóvá is teszed a retrográd, szexista igényeidet. Aztán csodálkozol, hogy ezzel a hozzáállással más esetekben is figyelembe veszik a nemedet, pl. fizetésnél, előléptetésnél stb. Az ilyen megnyilvánulások csak aláássák azoknak az igyekezetét, akik tennének a szexizmus és hímsovinizmus ellen.

stillman 2012.12.09. 16:15:55

@hogyne,persze,igazad van!: szerintem pedig (részben) a gasztroblogoknak köszönhető, hogy el kezdett nőni a színvonal általánosságban, a vendéglátóhelyek nem mernek akármit megengedni maguknak.

pluto111 2012.12.09. 16:16:41

@plutonic:

"Jegezd meg kisfiam, hogy a sznobok viszik elore a vilagot. Ok azok, akik ki merik probalni az ujat, az ismeretlent, majd beszamolnak az ilyen birkaknak mint te, hogy midi."

Ekkora sületlenséget még nem nagyon olvastam. Inkább ők teszik tönkre.
Simán kiirtanak egész állatfajtákat, pl. tonhal, csak hogy a séf komfort ételek kerüljenek fel az étlapokra.
Simán eltűnnek az amúgy kiváló nemzeti gasztronómiák, csak hogy mindenhol a sznob média által megnevezett ételek jelenjenek meg (amik többsége semmivel nem jobb mint amik eltűnnek).

Semper Fidelis 2012.12.09. 16:18:28

Nem igazán erre az éttermes bejegyzésre (egyáltalán nem ismerem a helyet és nem is érdekel), hanem általánosan írom a következőket a magyar polgárok jó részének hozzáállásáról. Magyarországon ma igény van a rossz kiszolgálásra, rossz modorra, rossz színvonalú szolgáltatásra, rossz minőségű kajára. Legalábbis ezt olvasom ki néhány kommentelő megjegyzéséből. Ha valami rossz, akkor rossz. Érdekes, New Yorkban az utolsó 3 négyzetméteres üzlettel rendelkező, 96. utcai pizzaárus is normális, mosolygós tudott lenni. A 78. utcai latin amerikai boltos a harmadik alkalommal már szinte hazajáróként üdvözölt, pedig nem sokat jártam nála. Ezt nálunk miért nem lehet? Nem, itt hálálkodni kell a gagyi kiszolgálásért, a gagyi kajáért, a puruttya szolgáltatásért. Nagy a lélek, aztán meg megy a rinya, hogy veszteség van. ""véletlenül" leöntöttelek volna kakaóval." Úristen, ez súlyosabb, mint gondoltam.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.09. 16:18:33

@Boros Regina: Ebben meg neked van Igazad!
A kritika valoban jo, illetve az epito jellegu kritika, viszont sajnos ketelu fegyver, amit rosszra is lehet hasznalni.Es igy, ekkor mar nem objektiv.
Ha en gasztroblogger vagyok, es nem tetszik a "pofad", csinalhatsz akarmit, ugyis belekotok!
Ez a baj, de abban is sok igazsag van amit te irsz, es ha te elviseled a kritikat,(ami ugy tunik igy van) az becsulendo.
De en is csak epito jelleggel kritizallak!

stillman 2012.12.09. 16:18:47

@Hepci: azért tettem ki, mert a véleménynyilvánítás szabadságát mindennél fontosabbnak tartom, és ezzel akartam nyomatékosítani.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.09. 16:20:15

@pcomment: milyen jogot sert??Ha az en uzletem, egyszeruen nem szolgallak ki, azt hali.Rendelsz valamit, en meg ignoralom.Aztan majd megunod es hazamesz.Mellesleg valoban nem professzionalis vislkedes.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.09. 16:22:19

@Semper Fidelis: azert te is ferditesz kicsit.Rossz hely mindenhol van a vilagon, nem csak itt.Newyorkban beljebb mesz 2 utcaval,es az emberelet mar nem is szamit, ki semm jossz elve ,nemhogy kritizalj valakit,.Hazudozni nem szep..

Don Quixote de la Ferko 2012.12.09. 16:23:16

Érdekes családban szocializálódtál, ha megsértődsz azon, hogy kivágnak, mert leszóltad őket.

Értelmes ember nem megy többé oda, ahová szart. Ennyit tudsz, azt kaptad, amit érdemelsz, és az érte szóló hisztid is csak téged minősít.

Igaz, rosszul kezelték le, "jobb" helyeken megkapod a teleköpködött kávét (jó esetben csak köptek bele) és amikor megittad, akkor közlik veled az elbocsájtó szép üzenetet.

Buta voltál, miért kell ezt közzétenni?

stillman 2012.12.09. 16:24:15

@Horemheb: ez egy objektív, vendéglátás szakmai paraméter (hogy a nő elé kell előszőr tenni az ételt) olyan, mint a villa vagy a kés melyik oldalon van, vagy, hogy kibontják-e a vizedet, mielőtt eléd teszik vagy nem.

vörösbor(de)minőségi 2012.12.09. 16:27:30

amit elképzelek:bemész és ha csendesen is de irgalmatlanul kötözködős és még ennél is kekecebb módon elkezded a csomókat keresni a kákán..nyilván sikerrel jár-nem nehéz.ami rendre kiborit: a hímneműnek előbb adják oda a kaját....erre akkora hangsúlyt fektetsz ami nevetséges,mert egy elképzelt ámde nem valós surmóságot akar kiemelni -helyette egy valós és nem elképzelt nyafipicsa nyekergése állandóan.soha nem fordult elő velem ilyesmi,(1-5csillag)-de ha mégis megtörtént volna akkor sem váltam volna sértetté.ez egyszerű figyelmetlenség-nem a feléd irányuló mittoménmi!ilyenkor jusson eszedbe az micsoda szerencse,hogy a kezét nem láttad mit csinált vele az elmúlt 10-15percben:)
a helyedben kipróbálnám a szeretetteljes kritizálást.azt mindenki jó néven veszi,de ha ennyi vitriol van benne az no way...
még az jutott eszembe volt-e életedben olyan,hogy akár egy hangyafasznyi kis lángosost üzemelj?de mondhatnék mást is-a lényege az,hogy volt-e valaha is olyan,hogy te hoztad létre?sok munkával sok pénzzel jó szándékkal-de botladozva,sok hibával?na ilyen helyekre(is)jársz te megmondóembernek:)szerinted?

csizmater 2012.12.09. 16:29:08

Aki nem bírja a kritikát, az ne menjen vendéglátósnak. Ha nem ért egyet a kritikával, tegyen ellene, vagy kérjen magának felületet a reakcióhoz. Nem túl szimpatikus a blogger stílusa, de a a bejegyzés tartalma alapján maga a hely sem vonzó az írás alapján. Vagyis 1-1. (hangsúlyozva, hogy a helyet nem ismerem személyesen, tehát simán tévedhetek)

Anti Anyag (törölt) 2012.12.09. 16:29:35

@Semper Fidelis: Ez egy marhaság. A környékünkön az összes szar hely már régen tönkrement, a jók átalakultak és maradtak. Egyik hely sem puccos, turista nem nagyon jár erre, viszont a rántott máj ropogós, ameddig lehet van fejessaláta és a sültkrumpli is hagyományos sültkrumpli.

Szerintem a szar helyeket épp a turisták tartják el. Esetleg a sznobok.

_Molly 2012.12.09. 16:29:55

"elkövették azt a (számomra) fatális hibát, hogy a társaságomban lévő férfi elé tették le először az egész reggelit"

Hehe, én pedig - szintén a Lipótvárosban - egy étteremben jártam úgy, hogy ebéd végén a pincér ELÉM tette le a számlát, nem pedig a társaságomban lévő férfi elé. Blogot ugyan nem írtam az esetből, de oda többet nem mentem (nem mentünk).

Szerintem a vendéglátásban az ilyesmi - mindentől függetlenül - egy Orbitális Nagy Hiba.

osszetortlelkek 2012.12.09. 16:32:53

Basszus, hihetetlen, hogy mennyi frusztrált kisp*cs komplexussal küzdő mocskossszájú troll van. :)

A környéken lakom. Terveztem, hogy benézek, de érthető okokból elment a kedvem tőle. Tehát hasznos az infó.

A fent említett "állatfajnak" meg nem írok jó tanácsot. Elég egy összetett mondat és már belezavarodik az olvasmányba :)

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.09. 16:34:27

@vörösbor: na en pont erre gondoltam.Milyen egyszeru okoskodni, de kiprobalni, megmutatni az mar nem megy.
Tovabba azt sem ertem, hogy ne tamasszunk mar olyan kovetelmenyeket egy sarki uzlettel szemben, mint egy 5csillagos szallodanal elvarunk,konyorgom..

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2012.12.09. 16:34:58

azon kiakadni, hogy éppen a milyen nemű kicsoda elé teszik le először a micsodát, m'bocs, ezt a kurvára nem fatális hibát remélem el tudja viselni a fogyasztó népesség épelméjű része.
másrészt ha lehúznád pl az én munkámat a véres retekbe, én is megkérnélek, hogy a továbbiakban lehetőleg ne szomorítsuk egymást.
valahogy alapvető attitűd problémákat vet föl ez az egész. és nem, nem tudok szimpatizálni a cikkszerzővel.

Horemheb 2012.12.09. 16:35:26

@Boros Regina:
Volt olyan idő, amikor az is "objektív paraméter" volt, hogy a nők nem szavazhatnak. Az értelmetlen szabályokat meg szokták változtatni/szüntetni. Pontosan milyen objektív hátrányod származott abból, hogy a férfi elé tették le a reggelit először?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.09. 16:35:49

@Boros Regina: az üzletvezető fászi - némi alappal - azt gondol(hat)ta, hogy a másik bolt érdekében fikázod őt.

Ettől még lehet teljesen igazad, tényleg sületlen volt a kroaszan, giccses a berendezés, másolták az egészet, vagyis setét alakok, de kitenni ezt a jelen kontextusban, nagy nyilvánosság elé nem elegáns, ami ugye szintén probléma, mert a szent véleményszabadságot is korlátozhat(j/n)ák dolgok - leginkább a belátás, mert az etikát hagyjuk meg a semjénzsótnak.

De itt most visszaértünk ahhoz a megfontoláshoz, ami a Náncsi Néniről szóló írásodkor is felmerült, tehát egészen biztosan nem értünk ezekben egyet...

osszetortlelkek 2012.12.09. 16:41:11

@Horemheb: Illem talán? Elvileg létezünk még páran akiknek volt gyerekszobájuk. Látom magam előtt, ahogy a munkahelyedről kijövet félrevágod az ajtóban a kolleginákat, hogy "hámitképzelszhülyep*csa majd előttem mész ki, mi? Örüljé' hogy szavazhatsz te liba!". Ez alapján a ti típusotok minden lányos anya álma :)

De hát ki mit hozott itthonról ugyebár.

Mondjuk egy olyan kommentet sem találtam, aki járt is volna ott és mondjuk cáfolná az észrevételeket. De "hülyep*csázni" azt könnyű. Már egy bizonyos szint alatt.

Don Quixote de la Ferko 2012.12.09. 16:41:44

@Leonaprofi:

"A környéken lakom. Terveztem, hogy benézek, de érthető okokból elment a kedvem tőle. Tehát hasznos az infó."

-----

"Audiatur et altera pars"

Nem várom el, hogy gugli nélkül értsd.
Nem is fogod gugli nélkül érteni.

Összeillő pár vagy a blogolóval. Tiétek a világ, csak ne legyetek megsértve, ha olyan lesz, amilyenné teszitek.

Don Quixote de la Ferko 2012.12.09. 16:43:51

@Horemheb:

A szűk helyen nem borították a nyakába. Ez annak is örülne, csak hogy elit legyen a kiszolgálás.

osszetortlelkek 2012.12.09. 16:44:04

@Don Quixote de la Ferko: Ó de kis kedves. Tényleg arra áll a cerka, hogy ismeretleneket fikázz. az elég rossz lehet. :)

Amúgy meg értem. De nem írom le miért mert azt meg te nem értenéd. De szép, melyik idézetes oldalról "táplálkozol". (jajj nehogy válaszolj költői volt) :)

sobchak 2012.12.09. 16:45:15

bazzeg, idd meg a kurva kávéd, edd meg a baszott kroasszant és húz a dolgodra... vagy ha nem ízlik menj anyádba, de ne fikázd már más munkáját, amibe milliókat ölt...

Horemheb 2012.12.09. 16:46:40

@_Molly: "a pincér ELÉM tette le a számlát, nem pedig a társaságomban lévő férfi elé."

Na, megérkezett az ostobenkó háziasszony archetípusa is. Mert az aztán nem fordulhat elő, hogy egy nőnek saját keresete van, és képes kifizetni a számlát. Az pedig pláne nem, hogy meghívja a társaságában lévő férfit, mi?

Don Quixote de la Ferko 2012.12.09. 16:46:40

@Leonaprofi:

Ne reménykedj ratyikám, old meg a problémáidat tünci kis kis barátaiddal, engem hagyj ki belőle.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.09. 16:47:40

@Leonaprofi: ezt pont te mondod???!!!
te mit muvelsz?kollektiv hulyezel mindnekit..Barom.

Don Quixote de la Ferko 2012.12.09. 16:47:45

@Leonaprofi:

Ha értenéd, nem válaszolsz. Ennyire egyszerű vagy.

osszetortlelkek 2012.12.09. 16:48:58

@Don Quixote de la Ferko: ööö, sajnos a világ értelmesebbik felén ennek a mondatnak nincs értelme.

Látom megy a buzizás egy ízes zsidózás, cigányozás mellé csak a rend és a szint kedvéért, he?) De mindig öröm látens melegekkel vitatkozni. Köszi a vidám perceket, nagyon jót röhögtem. rajtad. Ferkó :)

Don Quixote de la Ferko 2012.12.09. 16:51:06

@Leonaprofi:

Örülök neki.

Ehhez értesz, és az sem meglepő, hogy a nemi eltévelyedésed után még te borulsz ki a visszavágáson.

Te tényleg ennyire egyszerű vagy. Hajrá, mulattatsz.

osszetortlelkek 2012.12.09. 16:52:40

Kinek nem inge.... de amúgy nem hülyéztem trolloztam. Szezon/fazon.

Nálam aki ismeretlenül hülyep*csázik az ez a kategória. Most nem rágom újra az összes kommentet, hogy eppen te is köztük voltál-e, de ha így magadra vetted gondolom nem is szükséges. De nagy piros pont az önkritikáért :)))

Don Quixote de la Ferko 2012.12.09. 16:55:30

@Leonaprofi:

Te tényleg buta vagy.

Ezzel jelentkeztél be:

"Basszus, hihetetlen, hogy mennyi frusztrált kisp*cs komplexussal küzdő mocskossszájú troll van. :)"

Hajrá, neked drukkolok, ritka szép példánya vagy a buta trollnak.

osszetortlelkek 2012.12.09. 16:55:46

@Don Quixote de la Ferko: Sajnos akárhogy küzdesz, hogy lebuzizhass ez még mindig harmatgyenge. Próbálkozz még. Én meg támogatom, hogy az ilyen ratyirambó fikamatyiknak meglegyen a "na jól odamondtam" típusú napi sikerélmény. Valami nektek is jár. Csak hajrá :)

osszetortlelkek 2012.12.09. 16:56:35

@Don Quixote de la Ferko: Hát van itt egy pár. De megsúgom te jogosan vetted magadra. :)

d(o..o)b 2012.12.09. 17:02:05

Mecsoda problémák vannak ott Újlipótban! Sok álmatlan éjszakát okozott neked az a tökéletlen tejhab?

Don Quixote de la Ferko 2012.12.09. 17:03:28

@Leonaprofi:

Tojok rá, hogy buzi vagy. Te dolgod. Meg a kis barátaidé.

Küzdjél még, hajrá.

vargánya 2012.12.09. 17:04:16

@Boros Regina: "azért tettem ki, mert a véleménynyilvánítás szabadságát mindennél fontosabbnak tartom, és ezzel akartam nyomatékosítani."
Miért is lenne ez fontosabb mint más "szabadságok"? Mert Te éppen "véleményt nyilvánítottál"? Őneki ugyan miért ne állna szabadságában BÁRKIT nem kiszolgálni?
Egyszerű történet: Te "szabadon" megírtad (és közzétetted!) a (lesújtó) véleményedet, Ő meg "szabadon" nem szolgált ki Téged. Amíg övé a csehó, ezt megteheti. Az erkölcsi érzék hiányára vall, hogy még Neked áll feljebb. Amúgy se értem, hogy ha nem tetszik a hely mi a fsznak mentél oda mégegyszer? Csak nem azért, hogy újra fikázhasd? Nem jut eszedbe, hogy ezt a tulaj is gondolhatta így? Akkor nem csodálkoznál ennyire.

valakiatömegből 2012.12.09. 17:05:28

Nem tetszett? Leírtad? Akkor minek mész oda még egyszer? Menj a Sarkihoz, aztán ennyi. Nem kell próbálkozni és újra fikázni.

_Molly 2012.12.09. 17:08:04

@Horemheb: "Az pedig pláne nem, hogy meghívja a társaságában lévő férfit, mi? "

A pincér semmilyen erre utaló jelet nem kapott. Alapból tehát a férfi elé ILLIK a számlát letenni. Aki másként jár el, az az illemet hírből sem ismeri. És aki egy bunkó pincérnek tapsikol, az sem.

A vendéglátás nem pusztán a zabáról (a konyháról) szól, hanem az udvariasságról is.

Ami azt illeti, ez a kommunikációnak is fontos része. Talán még nem késő ezt megtanulnod.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2012.12.09. 17:09:40

én a Sarki helyében tiltakoznék, ez a sarazós kampány (ilyen stílussal, meg ezzel a címmel!) nekik is nagyon rossz reklám.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2012.12.09. 17:11:14

@_Molly: az intézményesített nemi sztereotípiák ajnározása nem adekvát alap az ítélkezésre. talán nem késő megtanulnod :P

osszetortlelkek 2012.12.09. 17:11:16

@Don Quixote de la Ferko: Sajnos vége a kávészünetnek, de a teljes szerkesztős nevében akik jelenleg rajtad röhögnek köszönjük a vidám perceket. Mondanám, hogy küldj egy facebook profilcímet, kinyomtatjuk a búrád és megy a faliújságra, úgysem volt még "hónap parasztja" kategória. De gondolom ez csak álom marad, az ilyen gerinctelen kis fikagépek mint te nem szokták az arcukat vállalni. :)

Mondjuk ezt a "kis barátaid" dolgot megmagyarázhatnád végre, mert a kisfiamnak az oviban vannak kis barátai.

A többieknek (mínusz trollok) érdemes Ferkóra rákeresni gúglin, nagyipari trollal van dolgunk. Mondjuk kereshetnél állást is az egész napos gondolat-hányás helyett, de ez már tényleg a te magánjellegú problémád.

Mondjuk ha éppen meleg lennék heteró helyett akkor sem lennél túl sértő. De azért egy analitikussal beszélhetnél a homofóbiádról.

További jó fikázást gyökerek! (kivéve aki nem az csak a PC jegyében) :)

Szűcslaci 2012.12.09. 17:11:49

Kellemetlen egy társaság lehet a blogíró hölgy - nemhogy örökbe, még kölcsön sem kéne. Az én üzletemet ha fikázná, én is megkérném, hogy ne szaporítsa tovább kellemetlen élményeit és mellőzzön, ha lehetséges. Talán franciául kérném meg, úgy mégiscsak előkelőbben hangzik a megnyomorodott sznob lelkének.

osszetortlelkek 2012.12.09. 17:13:03

szerkesztőség....nyomdahuba....de legalább egy lett egy új fika-alapod. Lásd kivel van dolgod... :)

wilson77 2012.12.09. 17:13:19

@plutonic:
Kedves plutonic!

Köszönöm szépen a hozzám szólását!

Ugyanakkor szeretném megjegyezni, hogy nem vagyok a kisfia, akárhogy szeretné vagy nem szeretné, és tegeződni sem tegeződöm azzal, aki lekisfiamozik kapásból engem, hacsak nem a szüleimről van szó - ha velem szeretne szóba elegyedni, kérem, ezt a stílust felejtse el.

És miközben megértésre törekszem a hozzászólásával kapcsolatban, kevésbé értek egyet velük, mert nem látom be, hogy a szimpla sznobizmus mennyiben vitte inkább elő a világot, mint a szintén szimpla igényesség.

üdv:
-wilson

vörösbor(de)minőségi 2012.12.09. 17:17:43

@Leonaprofi: az lenne a jó,ha igenis bemennél és utána irnád meg mi a véleményed.könnyen befolyásolható vagy.
de miután elolvastam kinek miket irtál-bocs igy már nem biztatlak önálló vélemény megalkotására mert képben vagyok már:))

gabcigirl 2012.12.09. 17:18:41

@Boros Regina:

Szerintem tök igazad van. Egyrészt létezik a szabad véleménynyilvánítás.

Másrészt a tulajnak nincs üzleti érzéke, mert az elüldözéseddel vevőt/vevőket veszít, ráadásul a negatív reklám is reklám. :)))Már ha lenne esze, ugye. Szép is lenne minden vásárló laptopját felpattintatni, hogy mit blogol, oszt' annak fényében kiszolgálni.

_Molly 2012.12.09. 17:20:14

@Boros Regina:

Respect, amiért így állod a sarat.:)

Sajnálatos, hogy ez a sok goromba hozzászóló nem veszi észre, hogy ők éppen úgy vendégek itt, a te blogodon, ahogyan te voltál vendég azon a bizonyos helyen.

Számonkérik tőled, hogy miért kritizálod AZT a helyet, (azt a tulajdonost), ahelyett, hogy csendben továbbálltál volna.

De az eszükbe sem jut, hogy alpári kritizálás helyett most ők is megtehetnék, hogy csendben továbbállnak... Végül is annyi blog van még a világon!

Dr.Bio74 2012.12.09. 17:22:25

Hmm, jó ez a blog, jó ez a post. Kicsapta a biztosítékot sok embernél, vitatkoznak, beszólnak és politika egy hajszálnyi sem, így tovább.
Másrészről menj és fikázz, ha ül a fikázás, változás lesz. Ha valakinek nem szimpatikus a hozzáállásod az gondolkodhat rajta egyrészt, miért nem (hol a különbség), másrészről arról, hogy nem vagyunk egyformák.
A vélemény lehet nagyon negatív, de legalább annyira veszélyezteti a véleményező megítélését, mint a vélemény tárgyát, és ez is egy tét, melyet nem a kommentelő vállal, hanem te.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.09. 17:25:30

@_Molly: de akkor o is ugyanazt a hibat kovetne el.szep kis blog lenne hozzaszolok nelkul.

spajder 2012.12.09. 17:25:48

Egy-egy ilyen poszt rengeteg kommentet generál, csak éppenséggel a lényeg vész el. Az ember nem ismerhet mindent, ezért tám- és eligazítási pontokat keres a világban, de ma már rendszeresen információ és tartalom nélküli kommentek áradata születik, mely nem szól másról, csak a személyeskedésről.

Először én is egy kis kritikát fogalmaznék meg: ha ennyire műnek érezted a helyet, ha ennyire elégedetlen voltál a kiszolgálással/tejhabbal/croissant-nal, akkor miért jártál/jársz a helyre? Számomra EZ érthetetlen hozzáállás, maximum a vadász és a medve történetére emlékeztet, persze ez nem menti az üzletvezetőt, mert ez a "ne gyere többet"-stílus akkor is minősíthetetlen.

Az információ, hogy ez is legyen a kommentben:
- a Sarki Fűszeresben tényleg a város egyik legjobb kávéja készül, viszont a sajtok és a többi termék már erősen túlárazott. Bár Attila (az üzletvezető/tulaj) többször tetszeleg borszakértő szerepében, de én intenék bárkit, hogy az ő ajánlataira hagyatkozzon, mert be fog fürödni. Hiába a kérés pontos megfogalmazása, mégis homlokegyenest ellentétest bort sikerül ajánlania. A törzsközönség főleg a 30+-os korosztályú hölgyekből és a Pozsonyi út környékét kitevő tehetősebb középkorú férfiakból tevődik ki. Ezen utóbbiakkal nincs probléma, viszont a fülhasogató "faszbuk" típusú eszemecseréknek nem igazán akar részese lenni az ember, én például ezért (sem) járok a Sarki Fűszeresbe, max havi egyszer, amikor tényleg inni akarok reggel egy jó kávét.
Az sem tetszik, hogy a Sarki Fűszeres lett ezeknek a kis gasztroboltoknak az etalonja, mert nekem pont erre - amit az SF megtestesít - a sznobizmusra nincs szükségem. Persze a helyszín nagyszerű, a bolt berendezési is zseniális, de nekem Attila köténye, vagy éppen sapkája már kiveri a hitelességbiztosítékot, a bolt mellett parkoló kerékpárról már nem is beszélve, melyen "tulajdonosa" egy percet sem ült.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2012.12.09. 17:29:57

ide az index címlap generál forgalmat... engem is idefújt. ezen kicsit elmerengtem: hát tényleg "ne járjak ide" (a blogra), az élet ehhez rövid. további kellemes fikázást.

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.09. 17:31:44

@Horemheb: Hát összeszorult a gyomra! Akkor kevesebbet tud enni-inni.

Horemheb 2012.12.09. 17:32:11

@_Molly: "a férfi elé ILLIK a számlát letenni"

Ez még egy önálló keresettel soha nem rendelkező és/vagy örökké eltartott, ostoba háziasszonytól is gagyi érv.
Mi minden volt illendő a múltban, illetve most is más társadalmakban! A helyzet az, hogy a modern társadalmakban a másik ember nemével foglalkozni akkor, amikor annak nincsen jelentősége, primitív dolog, és semmiképpen sem illendő. Még nem késő tanulnod erről.

B. Bíró 2012.12.09. 17:34:16

Akár még hiteles is lenne a kritikád, ha nem rögtön azzal kezdted volna, hogy "azt a mindenit, az én kedvenc helyem mellett csináltak egy másik helyet, ahol ugyanúgy sonkák vannak, micsoda dolog ez!" Dehát így sajnos nem hiteles a kritikád. A tulaj meg azt dob ki, akit akar. Ha valaki nálam nyíltan rákérdezne, hogy miért loptam el másnak az ötletét, én sem akarnám ott látni, akár igaza van, akár nem.

Leone_510 2012.12.09. 17:34:30

Nekem is evvel a 2. picsogással van bajom, elég egyértelmű , hogy ez így már cry baby , és erősen lejárató hatású mint valós probléma. Te Bözsi , én vagyok a kedvenc helyed, itt a konkurencia a nyakamon, írj valami velőset...vagy kettőt és féláron kapsz mindent...sejtető. Megkért a faszi, hogy oda többet ne. Na és? Ebben mi volt az info számunkra? Max annyi, hogy ha előttünk mész be egy vendéglátóhelyre akkor mi akkor oda nem, mert azt hiszik együtt vagyunk és a mi kajánkba is beleköpnek.
A sznobok akik eltartják a kisujjukat ivás közben, de többnyire nem szeretnek fürödni és büdös a lábuk. :)

Azért gondolom, hogy csak a sértődés szól belőled, mert így írsz: "A tulajdonos elfehéredett és kissé remegő szájjal közölte...", "Mire ő síri hangon közölte", "Csak aztán nehogy elfogyjanak a vendégek."
Személyeskedő , rosszindulatú megjegyzések, semmi esetre sem objektív, és ha igazad is van már nem tudlak komolyan venni, mert a sértődött nő szól belőled. És én ezért nem leszek 11. a kis lelkes olvasótáborodban, mert nem vagyok kiváncsi arra, hogy miképp nem tudsz túlmenni a sértődéseden és nem szeretném figyelemmel kísérni ahogy felnősz, pedig akár értelmes is lehetsz és jó dolgokról írhasz...érted?

Horemheb 2012.12.09. 17:36:45

@Rendíthetetlen Álamkatona:
Ja, tényleg! :)))
Írta is, hogy kerülhette el a figyelmemet? Így mindjárt más, én kérek elnézést amiért nem tetszett a szexista hozzáállás.

gabcigirl 2012.12.09. 17:37:22

Most mi a baj a posztolóval? Nem lehet véleménye vagy mi?

Leone_510 2012.12.09. 17:37:54

ez a sarki fűszeres a világ első ilyen vendéglátóhelye, vagy neki is fel lehet tenni a kérdést, hogy honnan az ötlet? Vagy azt inkább nem mert ekkor nincs ingyen habzsi dőzsi? :)

_Molly 2012.12.09. 17:41:56

@hogyne,persze,igazad van!:

Úgy tudom, hogy a blogírók számára elsősorban a klikkelések száma a mérvadó. Nem hiszem, hogy bárkinek is szüksége lenne az egymást - és a blogírót - anyázók kommentelgetésére - kivéve persze a trollokat. Dehát mint tudjuk, őket meg nem érdemes etetni...

Politikailag inkorrekt eszkimó 2012.12.09. 17:44:35

Sajnos gasztroblogerrektol, etteremkritikusoktol meg Wittmann fiverektol senki nem tanult meg meg fozni, ettermet vezetni, felszolgalni. Amugy vannak olyan esetek amikor igenis rendben van az, ha a ferfit szolgaljak ki elobb. Peldaul ha tudjuk, hogy a ferfi szuletesnapot unnepel es a no megvendegeli. Nem allitom, hogy ez esetben ez tortent, de szerintem rosszhiszemuseg egy kavezoban vagy deliben ezen kiakadni. Azt erzem a kritikan, hogy nem a javito szandek vezerelte az irasat, hanem a megszakertes. Az iras tonusa pedig a velejeig cinikus.

we 2012.12.09. 17:45:20

"...elkövették azt a (számomra) fatális hibát, hogy a társaságomban lévő férfi elé tették le először az egész reggelit. A gyomrom összeugrott..."

Azért ez tényleg rémes lehetett! Sajnálom, hogy ilyen megpróbáltatásokon kell keresztülmenned!

kun andras 2012.12.09. 17:59:15

Sületlen croissant-nal kínálni egy zsidópicsát,antiszemitizmus.

magánügy 2012.12.09. 18:06:09

@Horemheb: A blogger szóvátette, mert ezt kell tennie. Aki nem ismeri az alapvető vendéglátós ( akár alapvető udvariassági) szabályokat, az ne nyisson kocsmát, hanem fektesse a pénzét szénbányába.

Különleges Sörök Boltja 2012.12.09. 18:06:15

Különleges Sörök Boltja:
1136 Hegedűs Gyula u 32! Várunk!

Behajtó70 2012.12.09. 18:06:53

"szerintem pedig (részben) a gasztroblogoknak köszönhető, hogy el kezdett nőni a színvonal általánosságban, a vendéglátóhelyek nem mernek akármit megengedni maguknak."

Így van! Persze kivéve a fenti posztodat. Mert a fentiekből egyet lehett megtudni: ismersz egy másik helyet, ahol jobb a kávé. Emellett egyszer ettél itt félig átsült valamit.

Hát kedves, ez egy bakfitty! Semmi! Lószar! Kevés, mint sípályán a bikini! Ez nem értékelés, ez egy rosszindulatú iromány, sehova nem vezet!

Azaz egy irányba mégis: nem sokat kell adni a e blogger véleményére, láthatóan nem objektív, és inkább a hisztire megy.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.09. 18:09:27

@_Molly: ki kell oket tiltani ip-cim alapjan (barmi is az),es kesz.kinek van kedve a szardobalast olvasni,mint azt feljebb lathatjuk?

Petykabá 2012.12.09. 18:29:02

szépen megkért, hogy ne járjál oda, akkor miért is nagy benne a "kivagyiság". Inkább a blogger tűnik nekem egy baromi nagy sznobnak...

Petykabá 2012.12.09. 18:30:43

@gabcigirl: de tökre lehet, meg másnak is, és nekem meg az a véleményem, hogy unszimpatikus. Meg is mondom neki....

-Sarq- 2012.12.09. 18:30:52

A bloggert udvariasságból nem minősítem a saját blogján.

Az olyan étteremtulaj viszont, aki akár egy jogtalan kritikát sem tud mosolyogva fogadni és azon törni a fejét, hogy legközelebb hogy szolgálhatná ki a vendéget még jobban, dögöljön éhen az üres éttermében.

Petykabá 2012.12.09. 18:42:35

@Boros Regina: "azért tettem ki, mert a véleménynyilvánítás szabadságát mindennél fontosabbnak tartom, és ezzel akartam nyomatékosítani."

EZ KÉPMUTATÁS, a véleménynyilvánítás szabadságát nem próbálta korlátozni senki veled szemben. Sértőnek találta, amit mondtál, és egy magánboltosnak is lehet szabad akarat, hogy kit szolgál ki, kvázi üzleti önbecsülés.

Te ilyen megmondóember vagy, nem baj kell ilyen is, szerintem még lehet, hogy tanult is belőle, de szerintem lehetnél te is elegánsabb. Elegánsan kritikát mondani az is olyan képesség, mint a nőt először kiszolgálni...

stillman 2012.12.09. 18:44:36

@kun andras: takarodj! felkiáltással illetni egy fasiszta kommentelőt: CIVILIZÁCIÓ.

stillman 2012.12.09. 18:47:43

@Leone_510: hagyjuk már ezt az "ingyen habzsidőzsit".
Biztosan megalapozott ez az elterjedt nézet, hogy ingyen zabálnak a gasztrobloggerek mindenhol. Én nem, főleg nem a Sarki Fűszeresben. Egy átlagos vendég vagyok (mint mindenhol), fizetek mindenért és ha úgy érzem megírom a véleményem.

Petykabá 2012.12.09. 18:49:02

@Behajtó70: Igen. Szerintem az objektív kritikában sosincs összehasonlítás... Tehát nem jobb, meg rosszabb, hanem leírod milyen...

Voltak ebben is ilyen elemek: Nem sült át a valami-közepe. Jó, hogy hozzáteszi azt, hogy ez egy gyakorta előforduló dolog, de az nem, hogy a Sarki fűszeres bezzeg jobban tolja a kávét.

Persze az is igaz, hogy ez az ő blogja, és azt ír ami neki jól esik... Ez egyébként egy érdekes kérdés, hogy az embernek egyáltalán mint kommentelőnek ilyen jellegű blognál egyáltalán illik-e ugyanúgy véleményt nyilvánítania, mint neki az étteremben... Lehet, hogy nem...

Jokerpofa 2012.12.09. 18:51:56

Azt hiszem, hogy megtaláltam a női Magyarósit :D
Megy a sznob modorkodás ezerrel, bár te kicsit rosszabb vagy, mert ő legalább nem ilyen magas lóról fikázza a neki nem tetsző helyeket.

stillman 2012.12.09. 18:56:05

@Hepci: "nagy" nyilvánosság elé, már amennyiben a blogomat lehet annak tekinteni, nem tettem ki, egészen addig, amíg nem nagyképűen oldja meg ezt a helyzetet.

Majd, ha valamit letett az asztalra (pl. Olimpia) akkor tiltson ki nyugodtan, ha bunkó vagyok vagy cikizem a helyét.

Egyébként pedig ő kezdte, én pozitívan viszonyultam hozzá, addig, amíg nem kezdett el látványosan frusztrálódni az összehasonlításon.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.09. 18:59:40

@Boros Regina: Juj, kedves Regina, az olimpianak semmi koze a jo vendeglatasnak, ha csak egyszer is kostolnal egy olimpiai menut akkor tudnad hogy ehetetlen, zselatinmocsing csonaklakkal lefenyezve.
De azert kritizalj csak, engem szorakoztat!

stillman 2012.12.09. 18:59:43

@spajder: azért mentem oda többször, mert nem akartam egy alkalom tapasztalata alapján véleményt formálni, illetve szerettem volna alternatívát, hogy ne csak egy hely legyen, ahová járok. Amit a magánblogomba írok szerintem nem negatív, sőt. Szóval kicsit túlreagálta a dolgot az üzletvezető.

ágica1 2012.12.09. 19:01:49

Nem "szűz" jegyben születtél véletlenül?
Nagyon összetéveszted a kritikát a fikázással -én úgy látom, az utóbbiban jobb vagy!

stillman 2012.12.09. 19:03:05

@spajder: azért mentem oda többször, mert nem akartam egy alkalom tapasztalata alapján véleményt formálni, illetve szerettem volna alternatívát, hogy ne csak egy hely legyen, ahová járok. Amit a magánblogomba írok szerintem nem negatív, sőt. Szóval kicsit túlreagálta a dolgot az üzletvezető.

stillman 2012.12.09. 19:04:38

@hogyne,persze,igazad van!: az Olimpia a legjobb étterem Magyarországon - szerintem, már sokszor kóstoltam. És náluk nem érdekel, hogy milyen a "vendéglátás", amíg a menü minden egyes alkalommal lenyűgöz.
De emiatt most ne haragudj meg, más a véleményünk.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.09. 19:05:48

@Boros Regina: ja en a szakacsolimpiara gondoltam,bocs.nem volt egyertelmu.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.09. 19:09:08

Mentsegemre szoljon hogy nem ettermekket otthon, kovetkezteteskepp nem tudtam hogy van Olimpia etterem..

bob1975 2012.12.09. 19:12:18

Emberek! Nem akarok egyik félnek sem kedvezni és szídni a másikat. De! tény:Regina vállalja a nevét és az arcát, nem csak 1 monogram vagy arctalan fikázó.. Ez a mai világban eleve ritkaság, nekem ez szimpatikus. Az Őt fikázók persze névtelenek-arctalanok...bravó.
A blogger azért van hogy megírja amit tapasztalt, nem? Megírta, Ti meg zsidóztok-picsáztok..??
Ő is túlzásba esett szerintem (ez a tejhab dolog nem tiszta nekem...), de ezért nem kéne a vérét venni, nem? Lazuljatok le kicsit.. :))) I. (vendéglátós vagyok, ismerem mindkét oldalt..)

stuffmonger 2012.12.09. 19:17:12

az ilyen arrogáns, sznob, hülye zsidó picsa még talán magát Kertész Imrét is gyilkolásra késztetné

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.09. 19:17:30

Ajajaj.
1. Való igaz, hogy Hollandiában és Dániában meg Svédo-ban nem (mindenhol) szokás, hogy a férfi elé teszik le a számlát.
M.o más kultúrkör.
Itt szokás.

2. A vendéglátózás = ügyfelekkel való foglalkozás ( bajmolódás ).
Akinek ez nem tetszik, az nyisson hedge fundot, és ott szaporítsa a millióit.

Aki viszont káavézót nyit, az legyen felkészülve, hogy a vendégekkel kell nyüglödni, mindenféle kritikának van kitéve, etc.

3. A kritika, mint olyan, nem az ördögtöl való ( ezt még a kommancsok is tudták L. 'építö kritika' ). Ha én kritikát kapok, legelöször is elgondolkodok rajta, hogy nincs-e igaza ( persze a nulladik pillanatban jól felhúzom magam, de aztán lehiggadok, mert ez még sem konstruktív viselkedés ).

4. Ezzel szemben nem az a legjobb étterem, ami a legjobb kritikát kapja. Engem p.l. hidegen hagy a modern gasztronómia ( a molekuláris mifene, amiért Michelin csillagokat szokás osztogatni ), ha étterembe megyek ott SOKAT és JÓT akarok enni. Nyilván van olyan hely, ami más filozófia szerint müködik, oda nem megyek (vissza).

5. A kritikusi szakma ( minö meglepetés ) egyik eleme, hogy a kritikus véleményt nyilvánít. Nem, nem NEKI kell éttermet üzemeltetni, Mozart requiemet énekelni/vezényelni, Hamletet rendezni satöbbi.
Neki az a dolga, hogy más munkáját minösítse, elemezze illetve összehasonlítsa. Ez ténylleg keellemetlen, ha ezzel több (tíz) milliós befektetéseket visz galyra, de ezügyben L. 2. pont.

Aki retail ügyfelekkel foglalkozik, az meg így járt ;)

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.09. 19:19:58

@stuffmonger:
Bocs, hogy függ össze a kritikus vallása a vendéglös durcijával ?
Az ember esze megáll ...

stillman 2012.12.09. 19:20:43

@stuffmonger: az ilyen rohadt náci pedig kitiltódik a blogomból.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.09. 19:21:42

@Boros Regina: csinalj mar valamit, f.sz se kivancsi a zsidozasra, engem pl kifejezetten sert, pedig reformatus vagyok.

MACISAJT 2012.12.09. 19:30:52

@Boros Regina: ("hagyjuk már ezt az "ingyen habzsidőzsit".
Biztosan megalapozott ez az elterjedt nézet, hogy ingyen zabálnak a gasztrobloggerek mindenhol. Én nem, főleg nem a Sarki Fűszeresben. Egy átlagos vendég vagyok (mint mindenhol), fizetek mindenért és ha úgy érzem megírom a véleményem. ")

Aha.
És akkor áruld el, légy oly kedves, honnan a bánatos paripaputzából tudta az üzletvezető, hogy éppen te volnál az aki azt a borzasztóan építően kritikus és objektív mondatot leírta a nevenincs blogjában, idézem:" nem a Sarki Fűszeresben reggeliztem, de inkább a - mellesleg sajnos egyre ellenszenvesebbé váló - Fromage-ban. ".

Mert más is szokott "átlagos vendég" lenni,de valójában soha nem tudják üzletvezetőék hogy kicsodák , hogy néznek ki és pláné hogy miket irkálnak szabadidejükben...
Hacsak.

Amúgy ha neked "egyre ellenszenvesebbé" vált a hely...minden bizonnyal a helyiek csupán viszonozták érzéseidet.

Szaszy G 2012.12.09. 19:36:52

Suttyó büdös parasztként, ha néhanapján étterembe keveredek, és nagyon ritkán nem tetszik valami, akkor nagyon egyszerűen mosolygós pofát vágok, megköszönöm a kulináris élményt, és a kiszolgálást, és nem megyek oda legközelebb. Ha pedig tetszik, és vissza fogok térni, akkor pedig közlöm, hogy a jövőben találkozunk. Egy Costes-ben, vagy urambocsá 2-3 csillagos étteremben elvárnám a nő kiszolgálását első alkalommal, de talán még ott sem. Tapasztalatom alapján egyébként a pincérek mindig annak adták a számlát, aki szólt nekik, hogy fizetnénk, vagy szimplán az asztalra a társaság közé. Szerintem ilyeneken felesleges kiakadni, és nem attól vagyunk kultúremberek, hogy idegen nyelvű idézetekkel dobálózunk(Leonaprofi, Ferkó), illetve 1500éves illemtan-dolgokat kérünk ki magunknak, hanem attól, hogy megtiszteljük egymást azzal, hogy normálisan viselkedünk. Engem úgy tanítottak, hogy először valami pozitívumot mondjak, és utána esetleg építő jellegű kritikát fogalmazzak meg, ha valami nem tetszik, de szimpla fikázás/dolgok kikérése magunknak nem illik.
A sznobizmus egyébként baromság, mert emberellenes, és a butaság egyik legjobb példája...
Szép estét :-)

kicsibuta 2012.12.09. 19:37:08

Regina, szerintem is a bolhából csináltál elefántot - de a reakció jól mutatja, hogy ez a tulaj sem ért a vendéglátáshoz.
Elég sokszor eszem étteremben, tízévente egyszer fogalmazok meg kritikát - de amikor igen, akkor sem fogják fel azt, amit mondok.
Egy példa: az étlapon almás palacsinta fahéjas öntettel. A fahéjas öntet számomra az lenne, hogy valami semleges, íztelen vivőanyagba tesznek fahéjat. Amit kaptam: almás palacsinta fahéjas VANÍLIAöntettel. Ezzel két apró problémám van: nem szeretem a vaníliát, és nem ehetek tejes mártásokat. Nem gond: lekapartam az öntetet a palacsintáról, és jóízűen elfogyasztottam. (Amúgy maga az almás palacsinta isteni volt.) A fizetésnél megkérdezték, elégedettek voltunk-e. Mivel a többi fogás kitűnő volt, igennel válaszoltunk, és csak baromi nagy zárójelek között jegyeztem meg, hogy talán "fahéjas vaníliaöntet" kéne hogy szerepeljen az étlapon. Egyszerűen nem értették, mi a különbség a kettő között. Ekkor rájöttem, hogy a zsebükre kell hatni, úgyhogy azt mondtam: "Ha eleve így írták volna ki az étlapra, nem ezt rendelem, hanem valami más desszertet." Ugyanis ez volt a legolcsóbb az összes desszert közül! :D Én tojtam a desszertek árára - egyszerűen imádok mindenféle almás édességet. :)

Winston007 2012.12.09. 19:37:36

Azért alapvetően szeretnék gratulálni minden kedves hozzászólónak, aki egy kávézóról szóló kritikát sikeresen felhelyezett a zsidó-nem zsidó koordináta rendszerbe. Az a baj általánosságban , hogy a nagy magyar valóság nincs hozzászokva a kritikához. Regina pedig névvel-arccal kritizál, amivel én se értek néha egyet, mert bloggerünk kifejezetten egy kávénáci:) De ez nem erről szól, van egy blogja, van egy pozitívan értelmezhető küldetéstudata és ami lényeg van véleménye. Ennek semmi köze a származásához, vagy ahhoz, hogy nő esetleg sznob. Az üzletvezető egy blogbejegyzést reagált túl számomra nevetséges módon...Most az, hogy lopták a koncepciót vagy nem lehet vitatkozni, a Doblo borbár után is nyílt rögtön 10 és van amelyik már esetleg jobban csinálja. Ez a verseny. Szóval én csak annyit akarok mondani, igen: még több kritikát észrevételt várunk és igen: akinek a más a véleménye az is írja meg. De próbáljunk már úgy viselkedni mintha emberek lennénk és egy gasztroblogon vagyunk. Köszönöm!

Őrjöngő Sandy (törölt) 2012.12.09. 19:43:01

@Kevaaa: Jajmár! Nem írhatta azt, hogy a "tejhab ereszkedett volt és a költségvetés hiánya nagyobb az előző év hasonló időszakához mérten" Egy gasztroblogon ez a probléma és igen, a kiskutyák fáznak a szélben.

Ha sznobot akarsz látni, nézd meg a Fraiser 11 évadát, hehe.

Őrjöngő Sandy (törölt) 2012.12.09. 19:45:39

@Horemheb: És ezt a pincérnek kell eldöntenie ránézésre?

stillman 2012.12.09. 20:00:37

@vörösbor: egyáltalán nem voltam kötözködős. Az utóbbi időben egyértelműen beigazolódik, hogy ahol nem képesek odafigyelni a vendéglátás 10 alapszabálya közül az egyikre, ott mással is vannak komoly problémák.

Ez a hely nem egy botladozva üzemeltetett, kedves bolt, lássunk már tisztán. A boltos a semmiből érkezett - merész, szép próbálkozás, értékelendő, ezért is mentem oda. Tetszett majdnem minden, ott lett ellenszenves, amikor láttam mennyire felhúzta magát az összehasonlításon. Ha ez a trend marad, egy idő után minden vendéget kitilt, aki szóba merészeli hozni a másik üzletet, vagy leír egy fél mondatot az interneten, ami rájuk nézve nem egyértelműen pozitív.

rexter 2012.12.09. 20:00:50

a kávé drog. aki kávézik drogos. aki kávésznob az egy sznob drogos. na ennyi a véleményem.

stillman 2012.12.09. 20:03:49

@Szaszy G:
1. először pozitívumot mondtam róluk. Minden esetben megmondtam nekik is, ami zavart.
2. nem illemtan szabály az, hogy a vendéglátóhelyen a nőnek kell először adni, hanem vendéglátás szabály: szakmai jellegű.
3. ha a számlát a nő kéri, természetesen neki kell adni, nem is erről van szó.

Horemheb 2012.12.09. 20:04:06

@Őrjöngő Sandy:
Európában legalábbis ésszerű feltételezés, hogy egy nő ki tudja fizetni a számlát, úgyhogy a pincérnek nem kell ezt ránézésre "eldöntenie", hanem egyszerűen csak ésszerű feltételeznie ezt. Az pedig, hogy ki elé rakja a számlát, teljesen mindegy, úgyis az fizet, aki akar. Persze, rakhatta volna középre is, de nincsen jelentősége. Azt kellene megérteni így a 21. században, hogy az étteremben a személyzet szempontjából nem nők és férfiak, hanem emberek ülnek. Ha valaki a középkorba vágyik, nos, vannak olyan országok, ahol megkaphatja.

_ng_ 2012.12.09. 20:04:08

A croissant-t balról tették eléd jobb kézzel, jobbról bal kézzel, jobbról jobb kézzel avagy balról bal kézzel? Érdekelne még, hogy a szalvéta alatta vagy mellette volt-e. És ugye nem háromszögre hajtogatva, mert az nagyon ciki lenne. A csészealátét hőmérsékletét meg már meg sem merem kérdezni.

stillman 2012.12.09. 20:06:07

@MACISAJT:

"Aha.
És akkor áruld el, légy oly kedves, honnan a bánatos paripaputzából tudta az üzletvezető, hogy éppen te volnál az aki azt a borzasztóan építően kritikus és objektív mondatot leírta a nevenincs blogjában"

Erre én is keresem a választ egyébként.
A logikádat egyébként nem értem: azért eszem ingyen mindenhol, mert ezen a helyen tudták, hogy hová írtam a magánvéleményem?

Őrjöngő Sandy (törölt) 2012.12.09. 20:08:24

@Horemheb: Na, akkor a feminista propaganda is megvolt. Jöhetnek a vegák, felkészül a Greenpeace!
Fantasztikus, komolyan.

fidesz = házmesterek pártja 2012.12.09. 20:14:03

@Boros Regina: hagyd rá! Ha megnézed a korábbi hozzáböffentéseit, pláne, ha ismernéd az indexes előéletét, akkor tudnád, hogy buta. Mondhatni, sötét mint az éjszaka...

Ez van: címlapon vagy, jön a csürhe zsidózni... :(
(nem tudom, törölted-e vagy macika most épp elfelejtett elejteni valami rasszista ocsmányságot)

Sákif za morro? 2012.12.09. 20:19:20

Tudtam, éreztem én, hogy az új boltos nem jöhet ki ebből a buliból jól. Kb. mint amikor a makroö. tanárommal összerúgtam a port. Vizsgán nem szerepeltem túl jól, de azért behívott szóbelizni, hogy javítsak. A végeredményt ki tudjátok találni. :-D

Sákif za morro? 2012.12.09. 20:20:53

@Boros Regina:

"Aha.
És akkor áruld el, légy oly kedves, honnan a bánatos paripaputzából tudta az üzletvezető, hogy éppen te volnál az aki azt a borzasztóan építően kritikus és objektív mondatot leírta a nevenincs blogjában"

Rajtad kívül más nem jár oda. :-)

Horemheb 2012.12.09. 20:22:40

@Boros Regina:
"2. nem illemtan szabály az, hogy a vendéglátóhelyen a nőnek kell először adni, hanem vendéglátás szabály: szakmai jellegű. "

Hát persze. Egyébként lehet, hogy a pincér fejlettebb országból származik, ahol ez az idejétmúlt marhaság már nincsen a vendéglátás szabályai között. ;)

stillman 2012.12.09. 20:26:37

@_ng_: nézd, alapvetően a páratartalom volt az első, ami kiverte a biztosítékot. A belépő lábtörlő textúrájáról már inkább nem nyilatkoznék, az asztal faerezete pedig kifejezetten a nyolcvanas évek kommunista vendéglátós beidegződését idézte, amelynél durvább már csak a sajtpult mögötti lambéria megengedhetetlenül alacsony rezgésszáma volt.

Most már érted, hogy miért lettem ennyire frusztált? És ez még csak a kezdet volt!

Rókakígyó 2012.12.09. 20:27:07

konkrétan egy vendéglátós - de más szolgáltató sem - legyen sértődős. Hosszú távon csak az tud működni, aki nem ilyen. A kiskirály, ha hosszan akar az lenni (vagy már hosszan az is) maximális alázattal végzi a dolgát. Kitiltani csak késdobálókból szoktak embereket, de az is értelmetlen.

stillman 2012.12.09. 20:28:50

@Horemheb: Igen. Vagy egyszerűen csak leszarja az egészet, elég ha fizet a vendég! Aztán takarodjon, kussoljon, esetleg visszajöhet (csendben!) újra fizetni, enni-inni nem is mindig muszáj hozzá.

vörösbor(de)minőségi 2012.12.09. 20:29:15

@Winston007: ezt az ostoba zsidózást valóban felejteni kellene-mert gusztustalan.de a fogadatlan prókátorkodás is majdnem ez a kategória."küldetéstudat"kritizál"...ezek a szavak szerepelnek pedig a kellemetlenkedés,fikázás az megfelelőbb ez esetben.azt tessenek már megérteni,hogy a véleményt akár legyen az negativ azt lehet sőt kell okosan előadni.úgy,hogy akit véleményezek annak szeme fennakadjon és azonnal rohanjon változtatni mert már a mondandóm felénél felfogta és akarja a változtatást.de ha igy adom elő akkor az totális antipátiát fog kelteni és el sem jut az agyáig,hogy valóban kéne pár dolgon javitani a saját érdekében.miért?mert csak a parttalan nyafogást és sértődött fikázást látja-ez nem alapoz meg egy beautiful frendshipet.
őszintén kiváncsi vagyok regina tud-e főzni?nbem szégyen a nbemleges válaszsem-de mindenképpen segitene az eligazodásban.én pl ez esetben virtuálisan megsimogatnám buksiját és kacsintanék egyet,a mindentudók bizonyosságával..

Horemheb 2012.12.09. 20:29:15

@Őrjöngő Sandy: "Na, akkor a feminista propaganda is megvolt."

Így van. Aki szerint egy nőből is lehet mérnök, lehet saját keresete, illetve aki szerint a pincérnek nem dolga a vendégek nemével foglalkozni, az feminista propagandát tol. A skandináv országokban pl. már csaknem teljesen győzött a feminista propaganda. :P

baliquez 2012.12.09. 20:33:29

Drága Regi, na, ha most azt hiszed hogy ettől többen fognak a MAGÁNBLOGODRA kattintani akkor tévedsz. Itt vagyok például én, egyáltalán nem kattintottam rá és nem is fogok. Egyébként nem igazán értem hogy - ha pár percre ettől a helytől aminek közepes a kávéja van bevált kávézó is - minek próbálkozol ezzel a giccses műhellyel. Pláne visszamenni kroászonozni ami egyébként is macerás műfaj. Miért? Joggal érezhette a tulaj hogy te a másik hely törzsvendégeként csak iskoláztatod hogy aztán lefikázd a MAGÁNBLOGODBAN. Szóval szerintem nem volt teljesen tisztességes a hozzáállásod, bocs, de így látom. Ami az önjelölt kávézótulajokat illeti, felőlük ne aggódj, ha nem pénzmosó akkor hamar tönkremegy ha nem baromi jó.

nolto 2012.12.09. 20:34:42

"...elkövették azt a (számomra) fatális hibát, hogy a társaságomban lévő férfi elé tették le először az egész reggelit. A gyomrom összeugrott..."

Erre először azt hittem, hogy ez irónia (mármint a "gyomrom összeugrott"), de ahogy nézem komolyan írtad. Remélem azért néhány hét kezelés után sikerült kiheverned ezt a traumát.
Hosszabb távon pedig azt javasolnám, hogy próbálj magadnak harmonikus szexuális életet kialakítani, mert annak hiányában bizony lehetnek a jövőben is ilyen gyomorösszeugrós problémáid az élet nagy dolgainál...

Papageno68 2012.12.09. 20:41:08

Nem érzik egyesek túlzásnak, hogy a blogger vélt származásával és nemi életével foglalkozzanak?
Írjátok meg a véleményeteket a posztról, a szerző attitüdjéről, általában a vendéglátás szabályairól (azért van a blogg, gondolom), de ezt tényleg nem kéne.

Horemheb 2012.12.09. 20:41:28

@Boros Regina:

OK, hogy teljes legyen a kép, a többi fikázó véleményét nem osztom, szerintem jó, hogyha kritikák jelennek meg a vendéglátó helyekről (sőt, bármilyen szolgáltatásról, termékről), és szerintem a tulaj részéről nem a kitiltás lett volna a helyes lépés (sőt, az ilyesmi inkább kontraproduktív), és általában a kritikákkal szembeni agresszivitás is elítélendő. A bejegyzéssel így alapvetően nincsen bajom, de azzal igen, hogy nem csak objektív dolgokra koncentrál. Az, hogy szottyos a tejhab, vagy sületlen a péksütemény, ezek objektív kritikák, és nagyon helyes, és üdvözlendő, hogy valaki rámutat ezekre. Az azonban, hogy ki elé rakják le a kaját először, abszolút irreleváns, és ezt szóvá tenni, ráadásul valami retrográd és szexista szabályra hivatkozva, egyrészt kissé kulturálatlan, másrészt pedig csökkenti a tényleges kritikai észrevételek súlyát.

Winston007 2012.12.09. 20:41:37

@vörösbor: A főzést Reginától kérdezd meg.

A kritika lehet ilyen is, olyan is. Attól, hogy a stílusa Neked nem jött be előfordul, nekem bejön. Pont ez a jó benne. Persze, néha látok nagyobb gondokat is a világban , mint egy elcseszett lambéria. De azért alapvetően kedvelem a stílusát. Szerintem pedig továbbra is az üzletvezető reagálta túl a helyzetet.

erom? 2012.12.09. 20:42:04

Eddig nem tűnt fel ez a hely, de ezek után muszáj megnéznem:)

dobzse.laci 2012.12.09. 20:42:46

@Boros Regina: Nem lehet, hogy valaki Nálad is otrombábban lehúzta, és vele kevertek össze? :))

stillman 2012.12.09. 20:46:23

@baliquez: nagyon örülök, mert nem is akarom, hogy menjenek a magánblogomra (tényleg!), a tisztesség kedvéért linkeltem be, ha már rá hivatkozom. Gondolkodtam, hogy inkább ki is szedem a linket.

Trejo 2012.12.09. 20:47:11

A posztíró azóta ingyen issza kávéját a Sarki Fűszeresben? :-) Hehe, csak vicceltem.
Amúgy felesleges különleges ételeket enni, az avas zsíros kenyér is megteszi. Próbáljátok ki!

stillman 2012.12.09. 21:00:03

@vörösbor: nagyon jól főzök! meg is ijedek néha magamtól, honnan jön ez a tehetség...

konyhakész pumi 2012.12.09. 21:00:32

Kedves Regina!

A minap elmentem egy csili-vili helyre ebédelni,eszembe sem jutott a berendezést kritizálni.Szerintem a Tulajdonos vagy lakkberendező, vagy a saját ízlése szerint rendezi be a boltját. Mindenki aki olyan, bármibe beletudna kötni. És Te bizony olyan vagy!De vissza a történetre. Az ebédhez rendelt cola kevés lett és kértem még egyet. A pincér a szomszédom poharába töltötte bele a kihozott italt, szerényem megjegyeztem,hogy tévedés történt.....Mindenki ezen derült, és Ő elnézést kért hozott másikat. A te történetedben szinte érezni ahogy köszörülted a kést.
Lehet, hogy téged tört a tamponod ezért voltál hisztis állapotban. Szerintem aki mindig a hibát keresi nem közösségi ember. Járhatsz boltokba, vendéglátó egységekbe balhézni, de akkor légy szíves ne írd meg, mert a jóérzésű emberek zsebében kinyílik a bicska. :)))

stillman 2012.12.09. 21:01:07

@nolto: köszönöm, hogy aggódsz, nincs ilyen jellegű problémám :) ez inkább abból fakad, akinek ilyesmi eszébe jut.

Ganga 2012.12.09. 21:01:08

Kedves Regina,

először is, az tényleg no comment amit itt emberek megengednek maguknak, a kitiltásért plusz pont jár ... másodszor : többször is elolvastam a bejegyzésed ; amivel helyenként egyet, helyenként ellent értek ... nálad a pont, hogy nem egy alkalom alapján kívántál véleményt formálni ... mínusz, hogy ezt egy olyan aspektusból tetted, ami alapjában véve predesztinálta ezt az egész hajcihőt ... értem én, hogy kávéfanatikus vagy és 3 éve ugyanott fogyasztod a kávét ... viszont, ha azzal mész be egy helyre, hogy "na vajh ezeknek sikerül-e jobbat rittyenteniük", akkor kapásból olyan passzív-agresszív a hozzáállásod, amitől egy átlagember azonnal sikítófrászt kap ... ezt abból lehet lemérni, ahogy a kiszolgáló személyzetet leírtad ... nem nem nem ... alapvetően rossz volt a megközelítésed és azt hiszem, hogy innentől kezdve bármit tehettek volna, akkor sem lett volna jó ... ezt arra is értenem kell, amikor az étel nem eléd került először ... ezen fennakadni egy ilyen helyen teljesen értelmetlen tényleg ... aztán ott van a félig sült pékárú ... leírtak alapján a megjegyzésed szintén olyan tömény passzív-agresszióról árulkodik, ami még ha a tény megalapozott volt, akkor sem illik a környezetbe ... miért kellett egy cérnahangúnak megemlíteni, hogy félig sült ? ... kérdezte ? ? ?... mert ezzel szépen felemelted azt a képzeletbeli kést és ott hagytad, várva arra, mikor csaphatsz le ... nem mellékesen, én imádom a félig sült pékárukat, ezt az én kis helyemen tudják is ... tehát ha ott azt mondom, hogy félig sült a rojtos kiflim még dicséretnek is veszik ... mert tudják rólam ... igazán akkor lett volna jogod ezt az esetet így felemlegetni és negatívumként felhozni, ha mondjuk kértél volna egy teljesen sültet, de negligálják a kérésedet ... magad mondtad, hogy semmi baj vele, de akkor itt miért írod meg negatívumként ? ? ?

abban viszont a pártodra kell álljak, ahogyan ezt a vendéglátós lereagálta ... gondolom megvan a joga, hogy esetlegesen ilyet mondjon, de akkor is ... ha nekem lenne a sarkon bármim és ilyet olvasnék magamról, akkor azzal kezdeném, hogy ha legközelebb arra jársz a fentiekre felhívom a figyelmedet ; aztán pedig eldöntöm, hogy az én üzleti sikeremben mennyire játszhat közre az, amiket te írsz ... ? ... és ha arra jutok, hogy nekem igenis számít, amit valaki ír rólam, megpróbálok a kedvére tenni ... amennyiben még 10 alkalom után is, csak negatív dolgot olvasok magamról, akkor meg legközelebb bejössz, röhögök egy oltári nagyot rajtad és cinikusan megkérdezem, hogy na mi van, annyira rossz vagyok, hogy még mindig ide kell járnod vagy tán a Sarki Fűszeresnél elfogyott a kávé ? ... de az hogy ilyenre megkér, az szintén elég alacsony színvonalról árulkodik ...

végezetül, amennyiben a személy, aki megkért erre esetleg olvassa a blogfolyamot , kérném, reagáljon , írja le a ő szempontjából a megtörténteket ... csak a fair play szabályain belül ...

stillman 2012.12.09. 21:05:35

@konyhakész pumi: szerintem neked meg szorított az alsógatyád és ezért inkább nevetgéltél zavarodban.
Természetesen nem teszek szóvá egy másnak töltött kólát és nem is zavar, itt teljesen másról van szó, amit a "jóérzésű emberek" lehet, hogy nem értenek, mert agy kell hozzá nem elég az alsónadrág.

jet set 2012.12.09. 21:08:32

Mekkora sznob p.a ez a blogíró.
"a vasárnapi kávézás mindig nehéz ügy"
Képzeld, én elkészítem a kávét otthon. Nagyon bonyolult tevékenység, 2 diploma nélkül nehezen menne, de szerencsére szokott sikerülni. Bár bizonyosan nem éri el a sarki fűszeres minőségét, de én elégedetten fogyasztom el.

konyhakész pumi 2012.12.09. 21:11:24

@Boros Regina: A szellemi kapacitásod = egy hangyáéval!
Te tényleg egy hülye picsa vagy.

Mikrobi 2012.12.09. 21:19:23

Azt hiszem, a kávézóműködtetés nem közszolgáltatás. Azt enged be a boltjába, akit akar.
Mondjuk aki már azon hisztériukus rohamot kap, hogy nem elé tették le először a szendvicset, és még ezt ki is posztolja ország-világ előtt, az egy szánalmas beteg lelkű véglény...

sbotond 2012.12.09. 21:28:15

Ha egy kávézóról rosszat írnak egy gasztroblogon, a tulaj részéről az lenne a helyes reakció, hogy megvizsgálja, vajon miért távozott tőle egy vendég kellemetlen tapasztalatokkal, és egyben hálás is lehet, hogy valaki vette a fáradtságot, és ilyen formában visszajelzést adott a munkájáról. Ezzel többre megy, mint az elégedetlenül is mosolyogva távozó vendéggel. De ha erre úgy reagál, hogy kitiltja az illetőt, akkor ne foglalkozzon vendéglátással. A "minek ment oda, minek kritizál" kommentelők meg megérdemlik a blazírtképű pincéreket és a sületlen croissant. De az a legviccesebb, akit frusztrál, hogy csak otthon szokott vasárnap kávézni, és beszól arra, aki egy kávézóban teszi ezt :)

fidesz = házmesterek pártja 2012.12.09. 21:37:46

@Mikrobi: robikám, te buta vagy, de ez nem újdonság.
Viszont ebből következik, hogy a véleményed értéke kb. a nullát sem éri el.

@sbotond: ezzel kivételesen egyetértek.

nixon 2012.12.09. 21:50:05

@hogyne,persze,igazad van!: fakfej, tele van az írásod hibákkal, kész szenvedés olvasni, emellett meg arról magyarázol, hogy a gasztroblogger nem tett le semmit az asztalra, nem üzemeltet semmit, miközben 85 posztot írt ezzel szemben te meg 0-át. trollkodsz itt feleslegesen nyaljam meg a szíved.

ezabloghunickmarfoglalt 2012.12.09. 21:51:31

sznob, affektalos, modoros stilus, de persze ezeket mar elmondtak elottem... nekem utoljara akkor szorult gorcsbe a gyomrom, amikor az eszak-koreai koncentracios taborbol menekult fiatal ferfi beszamolojat olvastam, de hat nem vagyunk egyformak.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.09. 21:53:37

@nixon: ha kinszenvedes, akkor ne olvasd amit irtam.Kibirom..
barom.

Palutcaifiu 2012.12.09. 22:00:14

Ultra sznob vagy. Az egyetlen értékelhető kritikád, hogy félig sületlen volt a croissant. És az ilyen dolgokat, mint hogy ki elé tesszük le először a szendvicset egyáltalán nem kell tudnia szerintem egy mai Magyarországon üzemelő kávézónak/gourmet boltnak. Mert a világon kb. 1000 embert érdekelnek az ilyen apróságok. De ha ennyire kiakadsz ezeken, járj csakis ötcsillagos éttermekbe, s ott majd minden "etikettet" betartanak s jól érezheted magad.

mangorlo 2012.12.09. 22:10:28

köszi, a posztot, a látens buzikkal ne foglalkozz.

a héten bemegyek és megkérdezem, hogy gondolja hogy kitilt valakit blogbejegyzés miatt, és mit gondol ez milyen reklám lesz neki.

konyhakész pumi 2012.12.09. 22:11:07

@Palutcaifiu: Ki tudja milyen állagú volt a croissant?
Lett jegyzőkönyv felvéve? Örülhet, hogy a tulaj nem indít hitelrontásért peres eljárást, csak elzavarta.

eax_ 2012.12.09. 22:18:01

"elkövették azt a (számomra) fatális hibát, hogy a társaságomban lévő férfi elé tették le először az egész reggelit"

Miert, ki halt meg?

váj mí 2012.12.09. 22:19:00

Egy étteremben talán zokon veszem, ha a pincér először a társaságomban levő férfit szolgálja ki. Mondjuk, egy étteremben ilyesmi nem fordul elő.
De egy nyomorult francia-utánzat vegyesboltban? Ha valakinek ettől gyomorgörcsei lesznek, az tartson otthon külön pincért szakáccsal, ja és komornyikkal.
Egyébként a Sarki Fűszeres is hasonló vegyesbolt kategória sznobfílinggel durván nyakon öntve. Nem tudom, miért gondolják a sznobulásra hajlamos egyedek, hogy ami francia, az rögtön kifinomult is.
Különben tavasszal jártam utoljára a Fűszeresben, ugyanis roppant parasztok voltak, amiért nem a kisestélyit kaptam magamra sajtvásárláshoz, hanem sima melegítőt. Mondjuk, jót röhögtem rajtuk, de ott vásárolni tuti nem fogok még egyszer. Ha megint szórakozni akarok sznobériával fertőzötteken, majd elmegyek susogós macinadrágban nézelődni :D

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.12.09. 22:25:11

Ha nem tetszik, gyenge utánzatnak gondolod és a Sarki Fűszeres tényleg olyan közel van, akkor miért jársz erre a helyre ilyen gyakran?

jabloko 2012.12.09. 22:26:15

@MACISAJT: Jaja, ezt en sem ertettem, honnan tudhatna a tulaj, hogy mit irkal a blogjaban az atlagos vasarlo.

WoodrowWilson 2012.12.09. 22:26:53

This post gave me cancer.

A tulaj elég paraszt volt a "kitiltás" miatt, de hozzáteszem, hogy én se szívesen tartózkodnék egy légtérben egy ilyen stílussal és értékrenddel bíró hölggyel.

stillman 2012.12.09. 22:36:12

@jet set: mekkora sznob mindenki, aki kávézóba jár!

stillman 2012.12.09. 22:43:49

@eax_: kérem disztingválni és a helyén kezelni a dolgokat, nem a harcmezőről vagy a vágóhídról írok, hanem sznob p*csahoz méltó módon a vendéglátásban esetenként fellelhető tökéletes kiszolgálás a mércém és ahhoz viszonyítottam a dolgokat, tekintve, hogy a hely is a sznob p*csakat célozza meg, akiknek az élet úgy teljes, ha néha isznak egy 800 forintos kávét és esznek némi 3 ezer forintos kacsa rilette-t, és ha már mindezért kifizetnek sok ezer forintot, akkor örülnek, ha emberszámba veszik őket közben.

Advanced Flight 2012.12.09. 22:49:42

Az étteremkritika egy remek és hasznos dolog. A poszter által írtak jogos kifogások, és messze nem volt sértő az írás, nem is értem a hisztit.

A sok okos pedig, aki szerint egy tulaj bárkit kitilthat az üzletéből vagy megtagadhatja tőle a kiszolgálást, guglizza ki nyugodtan azt az esetet, amikor a bíróság sokmillióra baszta meg azt a diszkótulajt, aki svéd honfitársainkat nem engedte be műintézetébe, pedig azok a kritikájukat sokkalta kézzelfoghatóbb módon (gyk: törtek-zúztak) fejezték ki.

Ha az étteremtulaj válogatni akar, csináljon zártkörű klubot, oda majd csak azt enged be, akit ő szeretne. Az persze nem olyan jövedelmező, ugye? :-)

mangalor 2012.12.09. 22:53:58

Nem értem a hülyepicsázást. Elégedetlen vevőként mi a túrót kellett volna tennie? És miért ne adhatna több lehetőséget egy kevésbé sztárolt helynek?
A tulajnak épphogy teljesen máshogy kellett volna viselkedniea cikk után. Ez a sértődősdi olyan ovis, nem méltó egy felnőtt, felelősségteljes emberhez. Merthogy az irigyelt kultúrákban ez úgy működik, hogy amikor a tulaj meglátja a bloggert, minden erejével azon van, hogy megpróbálja bebizonyítani, hogy tévedett, hogy nincs igaza, és egy finom, átsütött croissant-nal és egy tökéletes kávéval kínálja. Megkockáztatom, ajándékként. És a blogger valszeg az aznapi bejegyzésében igencsak jó véleménnyel, szavakkal illeti a vendéglátó egységet. Ennek így kellene működnie, csak így alakulhat ki végre kulturált, minőségi vendéglátás. Ha végre nem a vevő van az üzletért, hanem fordítva. Ha a vevő elégedett, visszatér, pénzt költ, ajánlja a boltot, még többen jönnek pénzt költeni stb. Ha ezt valaki nem érti meg, nem lesz sikeres vállalkozása.
És felteszem a kérdést: belegondolt a kedves tulaj, hogy ha ez az egész egy olyan bloggerrel történik, akinek többezres olvasótábora van, milyen gyorsan elterjed a hír, hogy a boltja nem tűri meg az elégedetlenkedést?

azekezetnelkulitelseolvasom 2012.12.09. 23:01:39

Egy gasztroblogger miért nem maradhat inkognitóban? Egyébként meg azt írkál amit akar, akárcsak a fórumozók. Számomra semmivel sem hitelesebb. A vendéglős meg azokat tiltsa ki, akiknek a viselkedésével, vagy a fizetési készségével gondok vannak.

margaritt 2012.12.09. 23:02:29

Elképesztőnek találom, hogy némely ember itt mennyire el van tévedve. Sajnos a sokan a vendéglátásban is. 1. Ha van egy szolgáltatás, nem kevés pénzért, akkor talán elvárhatom, hogy megfelelő színvonalú legyen. Ha egy kávé 800 Ft-ba kerül, akkor igenis számít, hogy milyen rajta a hab, ill. hogy ki elé teszik először. Ha nem, akkor veszek egy automatából 80-ért, vagy ami még jobb, lefőzöm otthon.
2. Ha nekem nem tetszik a szolgáltatás minősége, és mellesleg hobbiból gasztroblogot írok, akkor tök jogos, hogy le is írjam (akár idegesítő, sznob stílusban, dehát nem muszáj olvasni).
3. Ha ez a vendéglátónak nem tetszik, akkor tegyen ellene, de könyörgöm, ne egy 80-as évekbeli, balatoni lángossütő-stílusban tegye meg. Tessék végre megtanulni, hogy ő van a vendégért, és nem fordítva. Aki nem tudja ezt kezelni, nyisson sarki kiskorcsmát, vagy inkább semmit.

Különben, ha tehetném, sem járnék ilyen helyekre, pont azért, mert rohadtul idegesít, hogy sokan úgy viselkednek, mintha szívességet tennének, ha kiszolgálnak a pénzemért.

nick: 2012.12.09. 23:04:06

a Fromage-ban még nem jártam, de az a poszt olyan, mintha a modoros-ról lett volna másolva...

...onnan van? :-P

egyébként a posztíró azért annyival tartozna a korrektségnek, hogy ha olyat ír, hogy pl. a szendvics messze volt az ideális állagtól, akkor egyszerre vagy definiálja, mit ért ezen, vagy legalább tényszerűen részletezi a tapasztalatait - mint bármelyik rendes, valódi gasztroblog

ezek az egymás után dobált vélemények semmit nem mondanak annak, aki nem volt még a helyen, csak olvasta a posztot

max. annyit, hogy ha csak negatívum van, de konkrétum nélkül, az az írót minősíti

...egyébként meg asszem az év maxigáz díjas leírása, ha vkinek 2012-ben attól rándul görcsbe a gyomra, hogy a pincér rossz sorrendben rakja le az étel-italt :-P

gondolom, a Valóságban még nem jártál kint, ugye?! :-PPP

Advanced Flight 2012.12.09. 23:04:41

@mangalor: nyilván nem gondolt bele, de olvasva az itteni prolik kommentjeit, akik szerint a rendes vendég az csak mosolyog és bólogat akkor is, ha a pincér a szeme láttára hugyozik bele a kólájába, valszeg nincs is túl nagy jelentősége....

wilson77 2012.12.09. 23:07:57

@Boros Regina:
kedves Boros Regina!

Azt gondolnám, hogy nem kellene súlyosbítani a helyzetét kacsa rilette-ekkel, 800 forintos kávéval és főként ne emberszámba vevéssel - mert ha jól értem a figyelemreméltó posztját nem erről volt szó, hogy ne vették volna emberszámba.

Nézze, én egy libcsi-komcsi vagyok, éppen ezért is, na meg azért mert egészséges lelkületűnek gondolom magam, felfordul a gyomrom a zsidózástól-cigányozástól, és a p*csázástól is - amelyeket kegyed a Fb-oldalán tartalmi ízelítőként ad a hivatalos blogján szereplő posztról.

Attól tartok, hogy ezzel nem sokat kell foglalkozni: el kell ítélni, helyén kell kezelni vérmérséklete szerint, aztán csókolom.
Kérem, ne vegye magára, ne ránduljon görcsbe ezért a gyomra!
Ugyanakkor a sznob voltát se vegye magára - jóllehet maga nagyon, elképesztően, mi több: rettenetesen sznob - p*csa nélkül.

Meggyőződésem, hogy a kommentek döntő része a maga írói és viselkedési stíljéhez szól, nem pedig a fent megjelölt - sajnálatos módon bevett gyalázatos - cigányozást, zsidózást gyakorolja.

Üdvözli:
-wilson

váj mí 2012.12.09. 23:11:18

@Boros Regina: Huhh, ez de szánalmas volt. Mármint az árakkal való villogás. Wow, 3 euró egy kávéért, wow!!! Hát azért a 3 euróért mát jár a herendi porcelán, mert mérhetetlen összeg az. Jézusom!

Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.09. 23:27:28

Azért arra sem vennék mérget, hogy a Sarki Fűszeresnek nincs valahol egy előképe a világban... mondjuk tőlünk nyugatabbra elég élő koncepcióról van szó, tehát mi számít eredetinek?

A nő elé tesszük le a kaját először? Mert ez a szokás, így illik? Máshol meg a nők külön ehetnek csak a férfiaktól, megint máshol pedig meg is sértődik a nő, ha így megkülönböztetik, hogy elé kerül először a tányér.

A stílus sznob, hepciáskodó, kivagyi, okoskodó, modoros. Nem baj, erre a gasztro világában van közönség. Mostanában úgyis mindenki gasztroban nyomul, mindenki hozzáértőnek véli magát.
A Fromage tulaja kissé paraszt volt, de szerintem megteheti, hogy megkéri az embert egy ilyen blogbejegyzés után, hogy ne járjon oda többet, legfeljebb eggyel kevesebb lesz a vevője.
Voltam olyan francia kis étteremben, ahol konkrétan leordított a séf egy külföldit, aki fikázta az ételt :) Ha nem látom, nem hiszem el.

Meg egy magyar teázóban pár éve kértem valami idióta nevű zöld teát és nem úgy ittam, ahogy azt tulaj elképzelte és ki is oktatott. Hát komolyan nem szartam magam össze tőle, fatálisnak sem éreztem. Ő így sznob, neki ez a heppje, hogy a zöld teát így meg úgy kell inni... a nagy jólétben emberek elfelejtik, hogy ezek csak kaják, amiket 12 óra múlva a fajanszban látunk viszont.

A magyar gasztroblogger tényleg egy külön állatfaj, máshol azért ennél igényesebbek a gasztro jelszóval befutni akaró valakik.

madandcrazybird (törölt) 2012.12.09. 23:29:08

Azt a hetszazat. Hu de jo lehet egy francia utanzat sarki fuszeres. Nem kavezom de mondja mar el valaki mitol esik jobban egy kave attol egy sarki fuszeres nevu helyen isszak?
Mas ott a levego?
Azt hittem attol fugg a kave minosege milyen kavebabbol fozik.
Azert a blogger tenyleg egy nagy sznob picsa.
Menj el kapalni meg takaritani egy kicsit.
Vasarnap lehetetlen kavezni......
En mar sikitanek ettol a notol.
De biztos van valaki eki elviseli.
Ezt a sznob kivagyi picsat.

konyhakész pumi 2012.12.09. 23:39:22

" kérem disztingválni és a helyén kezelni a dolgokat, nem a harcmezőről vagy a vágóhídról írok, hanem sznob p*csahoz méltó"

Ha valaki lebutul az Ön stílusához az kiveri a biztosítékot?

Bélabáttya (törölt) 2012.12.09. 23:40:48

@Leone_510: Pár éve, nyitásuk táján feltettem nekik ezt a kérdést. Simán elmondták, és közben baromi jó kávét főztek. És teszik ezt azóta is.

Jokerpofa 2012.12.09. 23:41:49

@Erős Pista, a magyar szuperhős: "Voltam olyan francia kis étteremben, ahol konkrétan leordított a séf egy külföldit, aki fikázta az ételt :) Ha nem látom, nem hiszem el."

Ezt Philippe is megcsinálta, a belga. :) Beszólt neki egy francia, hogy ezt nem így kell elkészíteni, ő kizavarta, hogy márpedig a belgák így készítik, és kuss van. :)

Gyikarc 2012.12.09. 23:48:20

Megerett ez a vilag a pusztulasra, megannyi white men problem lepten - nyomon.

Politikailag inkorrekt eszkimó 2012.12.09. 23:57:26

@Boros Regina: "nem illemtan szabály az, hogy a vendéglátóhelyen a nőnek kell először adni, hanem vendéglátás szabály: szakmai jellegű."

Ezt rosszul tudod, mert ennek a kialakulasahoz semmi koze a vendeglatasnak. Ennek az eredete az illemtanra vezetheto vissza, ami egy olyan viselkedesi kod, amely osszegzi a tarsas viselkedes iratlan szabalyait. Termeszetesen angol 'talalmany', es mivel az ettermek a leggyakrabban latogatott tarsasagi talalkozohelyek koze tartoznak, ezert az illemszabaly betartasa ott kivanatos.

Engedd meg, hogy ledontsem azt a mitoszt, hogy not kell eloszor kiszolgalni! Ezt is rosszul tudod. A kiszolgalast (beleertve a rendeles felvetelt) mindig a diszvendeggel kezdjuk (ket vendeg eseten a vendeggel), akkor is ha az illeto ferfi. Ezt kovetoen a sorrend az idosebb noktol a fiatalabb ferfiakig folytatodik, es legutoljara kovetkezik a vendeglato (az aki fizet), aki manapsag mar nagyon sokszor nonemu. Vannak olyan esetek, amikor mar elore lehet tudni, hogy ki a vendeglato, mi az esemeny (szulinap eseten pl adott, hogy ki a diszvendeg), de peldaul 2 fo eseten csupan a beszelgetesbol vagy a foglalasbol is le lehet szurni a pincernek azt, hogy ki a vendeg es ki a vendeglato. Ezek ismerete nelkul termeszetesen illik eloszor a holgyeket kiszolgalni, de szerintem egy kavezoban/gourmet boltban ezen nem 'illik' kiakadni. Realis elvarasokkal kell elmenni egy helyre.

Azt nem tudjuk meg a kritikadbol, hogy mi baja volt a kavenak, a tejhabnak es a szendvicsnek, szoval ebbol a szempontbol teljesen celtalan volt az egesz.

Politikailag inkorrekt eszkimó 2012.12.10. 00:00:07

Egy kicsit mas kategoria, de erdekes tortenet es idevag. Gordon Ramsay a 3 Michelin csillagos ettermebol kivagott egyszer egy etteremkritikust a vendegeivel egyutt, mindenki szeme lattara, mert az szemelyeskedett vele a cikkeben. Nyugaton az etteremkritikus egy ilyen megturt allatfajta, nagyon keves kivetellel egyik sem ert ahhoz ami a munkaja (vendeglatas).

stillman 2012.12.10. 00:04:11

@konyhakész pumi: nem, csak a csúsztatást észreveszem és szóvá teszem.

nixon 2012.12.10. 00:05:15

itt mindenki annyira eredeti ezzel a sznob picsa bemondással. nem unjátok még? hülye f*szok

Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.10. 00:06:44

Gasztrohiszti... tényleg megérett a világ a pusztulásra.

Politikailag inkorrekt eszkimó 2012.12.10. 00:07:00

@Identitásfosztott lelki jobbágy:

"mindig a diszvendeggel kezdjuk (ket vendeg eseten a vendeggel),"

Javitanam magamat: (ket vendeg eseten a vendeglatoval)

stillman 2012.12.10. 00:08:13

@madandcrazybird:
az a baj, hogy azzal, hogy "sznob" nem bánt meg senki. Találjanak ki mást. Azzal, hogy "picsa" úgyszintén nem. Ez meg olyan fantáziátlan. Nem azt mondom, hogy bántson meg fantáziadúsabban, de valahogy nem tudom magamra venni az üres pocskondiázást.
Tudja, az is része a világnak, hogy az ilyen népekre felhúznak iparágakat, akik sokat tudnak és hajlandóak fizetni jó szolgáltatlásért, jó termékekért. Ezt egyébként olykor-olykor még azok is megteszik, akik nem engedhetik meg maguknak.
Nem, a jó kávé nem elsősorban attól függ, hogy jó kávébabból főzik, hanem attól, hogy meg tudják-e főzni.
Most már sikíthat.

stillman 2012.12.10. 00:09:52

@Erős Pista, a magyar szuperhős: félreértés, ha gasztrohiszti van, egyedül akkor nem érett meg a pusztulásra :)

janper 2012.12.10. 00:12:00

Regina.

> a vasárnapi kávézás mindig nehéz ügy

Aki ilyet leir 2012 vegen az interneten, az valamifele barlangban elt idaig. Komolyan, siralmas. Olvass modorost, keress egy rendes allast vagy szerezz egy muvelt ES jomodu faszit (ES, nem VAGY), hatha valamit megerzel abbol, mirol is szol ez a gasztronomia-dolog, meg mi az a tenylegesen kifinomult izles (vs. sznoboskodni probalas).

Tudod, te vagy az a vendeg, aki egy igazan autentikus francia videki kisvendeglot a foldig lehuzna, mert valojaban nem erti. Sarki Fuszeres, meg nehez ugy a vasarnapi kavezas. Az, b+.

stillman 2012.12.10. 00:12:50

@Identitásfosztott lelki jobbágy:
nagyon okos(nak tűnik).
Nyugaton az étteremkritikus rettegett, nagy hatalmú, nagy befolyású ember, aki vendéglátóhelyek évtizedes munkája és emberek egzisztenciája felett mond sorsdöntő ítéletet.

Nem véletlenül van kint a rettegettebbek a képe az egyes konyhákban, hogy feltétlenül megismerjék.

A Gordon Ramsay esetet kissé félreérti, ott egészen más húzódott a háttérben.

janper 2012.12.10. 00:15:22

@Boros Regina:
> Nem, a jó kávé nem elsősorban attól függ, hogy jó kávébabból főzik, hanem attól, hogy meg tudják-e főzni.

Ne hagyd abba. :) Remelem lesz olyan bejegyzesed is, ahol a wagyu-marharol irsz, merthogy abbol lehet a legjobb szteket csinalni, ugye? :))

konyhakész pumi 2012.12.10. 00:16:59

@Identitásfosztott lelki jobbágy: Én köszönöm meg Neked ezt a kitűnő beírásodat, mert Regina ezt nem látja.
Egy perc alatt éveket okosodtam, komolyan, + 1x köszi.

stillman 2012.12.10. 00:17:09

@janper: hát add oda a világ legjobb kávébabját és kávéfőzőgépét egy olyan embernek, aki még soha nem főzött kávét és meglátjuk milyen nagyszerű kávét kapsz.

stillman 2012.12.10. 00:23:38

@Identitásfosztott lelki jobbágy: köszönöm, hogy sokkal hosszabban ugyan, de azt támasztottad alá, amit én is mondok: a nő elé kell letenni először az italt/ételt bárhol is van éppen az ember.
Itt díszvendég szituáció nem volt, ami gondolom kiderült, de nagyon szépen elmondtad a helyes szabályt, köszi. Biztos ellenérvnek szántad - a kioktató hangvételből sejtem, de nyilván látod te is, hogy ugyanezt mondom.

Az mondjuk egy érdekes pont, hogy ki kéne tudnia találni a pincérnek, hogy ki fog meghívni kit :).

janper 2012.12.10. 00:23:42

@Boros Regina:
"Nyugaton az étteremkritikus rettegett, nagy hatalmú, nagy befolyású ember, aki vendéglátóhelyek évtizedes munkája és emberek egzisztenciája felett mond sorsdöntő ítéletet."

Igen, meg, meg!

Figyelj, tenyleg koltozz mar ki egy kicsit nyugatra. Kezdj el rendszeresen (hetente) Michelin-csillagos ettermekben enni. Ne degusztacios menuket, hanem csak ugy, peldaul a 'szinhaz elotti' menucskek azok megfeleloek, olcsoak. Menj el olyan helyekre, mint pl. Toulouse-ban a Chez Emile, ahol se jobbrol, se balrol nem szolgalnak fel, es a vegen szepen odaballagsz a penztargephez, es fizetsz, akar no vagy, akar ferfi. Mellesleg a legjobb kajat adjak a kornyeken. (Ja, meg menu sincs, bort valaszthatsz, es slussz.) Meg olyan helyekre, mint Londonban a Mudchute market, ahol ugyan idonkent bunkok az eladok, de valami irtozatosan izletes indiai kajat kapsz.

Ize, arra akarok itt kilyukadni, hogy az egesz gasztrobuli azert van, hogy te jol erezd magad. Ha lefagysz, mert rossz helyre rakjak a szamlat, akkor meg nagyon az elejen vagy az utnak. Szerintem.

Del-Amerikaban a legnagyobb gasztroelmenyeket akkor lehet szerezni, amikor tolakodsz a tomegben a friss csebicseert a tengerparton, meg hasonlok.

A kaja azert van, hogy jobban megismerd a vilagot. Nem?

konyhakész pumi 2012.12.10. 00:26:46

@Boros Regina: Pfuj de csúsztatsz, szégyelld Magad.

Politikailag inkorrekt eszkimó 2012.12.10. 00:32:01

@Boros Regina:

Imadom amikor valami olyanrol,amirol nekem szemelyes tapasztalatom van, megmagyarazzak nekem, hogy felreertettem. Nem ertettem felre semmit. Azert lett kivagva az etteremkritikus (AA Gill a neve) mert egy bukott, sikertelen sportolonak nevezte a Sunday Times etteremkritikajaban Gordon Ramsay-t, mikozben egy serules vetett veget a futballkarrierjenek, ami eppen felszalloagban volt.

"Nyugaton az étteremkritikus rettegett, nagy hatalmú, nagy befolyású ember, aki vendéglátóhelyek évtizedes munkája és emberek egzisztenciája felett mond sorsdöntő ítéletet."

Ezt rosszul tudod, ilyen a franciaknal van, ott egy lehuzo kritika tenyleg bezarhat egy ettermet. Angliaban nincsen ilyen, termeszetesen tartanak a nagynevu sefek is egy olyan kritikustol, aki egy nagyobb lapba ir etteremkritikakat (Guardian, Times, Independent) a nagy nyilvanossag miatt (kb 5-6 ilyen kritikus van), de a tobbseguket lenezik es megvetik. Mellesleg egy lehuzo kritikanak ott semmilyen gyakorlati kovetkezmenye nincsen, megy tovabb az elet, nemelyik kritika egeszen rohejes, a hozzaertes teljes hianyarol tanuskodik.

Amugy muszaj modoroskodni ezzel a gorcsos magazodassal? Ez teljesen szokatlan az internet vilagaban, legalabbis eddig meg nemigen talalkoztam vele.

stillman 2012.12.10. 00:32:18

@janper: tudod, nem hiszem, hogy az én hibám, ahol erre vagyok kénytelen figyelni (és lefagyni), mert nem nyűgöznek le semmi mással csak a látszattal.

Ami viszont hamar kipukkad már egy ilyentől és nem marad a helyén semmi.

Éltem nyugaton és tudom milyen egy fejlett gasztrokultúrában élni, és eszembe se jutott azt figyelni ki elé rakják le előbb az ételt.

Nem érted az írásom lényegét. Egy látszat hely, látszat embere látszat büntet, mert nincs semmi tartalom mögötte, semmi, amivel megvédhetné saját magát. Egyetlen eszköze, hogy: ne járjatok ide.

váj mí 2012.12.10. 00:35:36

@Identitásfosztott lelki jobbágy: Hiába is magyaráznád, mert Ő, Az AKI TUDJA, mármint a bloggazda. Mindent és megfellebbezhetetlenül. Aki attól élvez el, átvitt értelemben, hogy 3 eurós kávét iszik, és ez neki a csúcs, nos, annak magyarázhatod. Ő tudja. És kész.

Politikailag inkorrekt eszkimó 2012.12.10. 00:38:37

@Identitásfosztott lelki jobbágy:

Most en voltam a hulye, mert azt irtam, hogy Nyugaton,es nem voltam konkret, pedig Franciaorszag kivetel ebbol a szempontbol. Ott egy rossz kritika tenyleg elet es halal kerdese.

stillman 2012.12.10. 00:39:21

@Identitásfosztott lelki jobbágy: nem tudom, azt hittem te magáztál (valaki biztosan magázott, azért vettem én is fel). Amúgy muszáj még négyszázhúszszor leírni azt, hogy modoros? meg azt, hogy sznob, meg azt, hogy hülyep*csa?

Pontosan ismerem a sztorit én is, mondjuk az, hogy az általam egyébként nagyon kedvelt Gordon Ramsay éppen mit és, hogyan mesél utólag a sport karrierjéről nehéz megítélni, mindenesetre jogosan tette, amit tett, amennyiben ilyen személyeskedés volt a háttérben.

A párhuzamot egyébként nem különösebben értem, mert én nem személyeskedtem a tulaj múltjával, és étterem kritikus sem vagyok.

Amúgy én főleg New Yorkra értettem, hogy élet-halál urai egyes kritikusok.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.12.10. 00:42:51

jobb lett volna ha nem megker hanem belecsulaz a narancslevedbe?

"Megkérhetlek, hogy ne járjatok ide?"
ezen nem ertem mi a gond... megkert szepen, nem szivozott, nem csinalt hisztit...

Politikailag inkorrekt eszkimó 2012.12.10. 00:43:49

@Identitásfosztott lelki jobbágy:

Anglianal meg azert ragadtam le, mert Gordon Ramsayrol volt szo. Csak, hogy vilagos legyen.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.12.10. 00:49:58

amugy meg jo ha kapnak visszajelzest a vendeglatoi helyek
csak -mint fentebb emlitettem- csinjan kell ezzel banni, amikor mar kihoztak mindent akkor szabad csak beszolni :)))

Politikailag inkorrekt eszkimó 2012.12.10. 00:51:52

@Boros Regina:

"A párhuzamot egyébként nem különösebben értem, mert én nem személyeskedtem a tulaj múltjával, és étterem kritikus sem vagyok."

Parhuzam ott van, hogy megkerte a kritikust, hogy tavozzon es, hogy nem latja ot szivesen tobbe az etteremben. Teged is megkertek, hogy nem menj vissza. Valaki pedig emlitette, hogy ezert lehet perelni, ezert jutott eszembe a tortenet.

"Amúgy én főleg New Yorkra értettem, hogy élet-halál urai egyes kritikusok."

Ezt elkepzelhetonek tartom.

"Amúgy muszáj még négyszázhúszszor leírni azt, hogy modoros?"

En most irtam le eloszor es kifejezetten a magazodasra ertettem. Ha volt masik 419, azert ne ram haragudj! :) A tobbit amit mondasz en biztosan nem irtam, ezt konnyu leellenorizni.

stillman 2012.12.10. 00:56:08

@Identitásfosztott lelki jobbágy:
jól van elviselem az újabb modoros jelzőt (kész szerencse, hogy feltalálták, nem?), csak próbálj belegondolni, hogy a megtisztelő eddigi 215 kommentből 190-ben tutti benne volt.

Egyébként más is ezt megjegyezte, hogy ez szabályellenes, hogy valakit a véleménye miatt nem akarnak egy helyen kiszolgálni többé.

wilson77 2012.12.10. 00:59:58

@Boros Regina:
Kedves Boros Regina!

"nem tudom, azt hittem te magáztál (valaki biztosan magázott, azért vettem én is fel)."

Maga nemcsak hogy sznob, de irritálóan felületes is, aki rettentően szeret dobálózni a szavakkal, s alighanem nincs is tisztában azok jelentésével teljesen.

Nem lennék a barátja - szerencsére erről nincs is szó.

üdv:
-wilson

stillman 2012.12.10. 01:03:15

@wilson77: de milyen jó, hogy most már egyre kevesebb dologba lehet belekötni, nem?
pontosabban milyen rossz.. unalmas.
"nem lennék a barátja" - most viszont sikerült megbántania!

Politikailag inkorrekt eszkimó 2012.12.10. 01:11:14

@Boros Regina:

"köszönöm, hogy sokkal hosszabban ugyan, de azt támasztottad alá, amit én is mondok: a nő elé kell letenni először az italt/ételt bárhol is van éppen az ember."

"Az mondjuk egy érdekes pont, hogy ki kéne tudnia találni a pincérnek, hogy ki fog meghívni kit :)."

Nalunk ez meg talan annyira nem fejlodott ki, de nyugaton olyan ettermekben ahol sok a torzsvendeg, ez nem gond egy jo pincernek/maitre'd-nek kiszurni: pl egy ceges ebednel nonemu a fonok, es mindig o fizet, tehat ot szolgaljak ki utoljara,vagy ugyanez a felallas es ket ferfi beosztottal van. Furcsalom ,hogy ez meglep, foleg azok utan, hogy azt irod, eltel nyugaton es tudod milyen egy fejlett gasztrokulturaban elni.

"Biztos ellenérvnek szántad - a kioktató hangvételből sejtem, de nyilván látod te is, hogy ugyanezt mondom."

Nem ugyanarrol beszelunk, ki kell, hogy abranditsalak. Amugy ha kioktatasnak hangzott amit mondtam, az szandekom ellenere tortent igy, mindenesetre erdekes logika, miszerint az ellenerv = kioktatas. Gondolom a 'rosszul tudod' volt az, ami kicsapta nalad a biztositekot. Micsoda erzekeny lelek! Kar, hogy massal szemben nem vagy ilyen kovetkezetesen erzekeny.

2012.12.10. 01:14:24

A vendéglátó oktatásban, közép ás felsőoktatásban, van egy olyan tantárgy hogy vendéglátó etikett. A vendégfogadó szakemberekkel, felszolgálókkal, recepciósokkal, hostokkal stb szemben támasztott követelményeket foglalja össze, amolyan protokoll szabályzat. Ebben szerepel az is hogy a nők elé tesszük le először a felszolgált ételt, italt. A kabátjukat lesegítjük stb... Az egész igazodik az európai kultúrkör viselkedési szabályaihoz. Nem értem mi köze ennek a 21. századhoz, vagy éppen középkorhoz. A középkorban a nők megalázott helyzetben voltak... Az a férfi vagy nő aki nem tudja elfogadni azt, hogy a nemiség átszövi az élet sok területét, már elnézést de elég komoly problémái lehetnek ezen a téren...

Politikailag inkorrekt eszkimó 2012.12.10. 01:14:24

@Boros Regina: Ezt nem hiszem, lehet, hogy amugy az, de nem mindegy, ha ugysem erezted ott jol magad?

wilson77 2012.12.10. 01:14:46

@Boros Regina:
Kedves Boros Regina!

Ne haragudjon, nem a bántás volt a szándékom, még ha így is hangzott.
Ugyanakkor, aki ilyet leír, hogy "nem tudom, azt hittem te magáztál (valaki biztosan magázott, azért vettem én is fel)" és nem veszi a fáradságot arra, hogy visszakeressen, hanem találomra kiválaszt valakit, akiről úgy gondolja, hogy magázta, az nem az aprólékosságáról és a figyelmességéről ismerszik meg.

Abban bízom, hogy tévedek, és a kedves barátaira valóban nagy figyelmet fordít, mint holmi kommenthuszárokra.

A kedves válasza többi részével nem kívánok foglalkozni, hacsak annyit nem, hogy attól tartok kevésbé van igaza.

üdv:
-wilson

Ps. Amúgy pedig nem gondolom, hogy annyira a barátom kívánt lenni.

Politikailag inkorrekt eszkimó 2012.12.10. 01:18:36

@wilson77: Es te miert magazodol? Komolyan erdekel!

wilson77 2012.12.10. 01:29:09

@Identitásfosztott lelki jobbágy:
Kedves identitásfosztott lelki jobbágy!

Köszönöm a kérdésedet!
Sajnos én elég modoros fickó vagyok, aki a hülye formalitásokra ad. Nekem ez a heppem, ne törődj ezzel a hülyeséggel, kérlek.
Ám nem mindenkivel magázódom.

Kedves Boros Reginával azért tettem, mert egyrészt nő, amire igen érzékeny - ez a posztjából is kiderült -, s komolyan nem akartam megbántani azzal, hogy letegezem, nehogy ez is görcsbe rándítsa a gyomrát, másrészt pedig nem ismerjük egymást vele.

Hát így. :)

üdv:
-wilson

Politikailag inkorrekt eszkimó 2012.12.10. 01:32:11

@wilson77:

"Ám nem mindenkivel magázódom."

Ok! Megnyugodtam! :)

Omahaboss 2012.12.10. 01:40:26

@Identitásfosztott lelki jobbágy: Azért modoros és magázódik mert az emberek ingerküszöbe már nagyon magasan van. Ha vulgárisan fejezi ki ugyanezt, vagy csak szimplán 3 mondatban, ugyanolyan lenne mint a többi kommentelő/troll. Ő így különbözteti meg magát, és mivel itt éli az életét ezeken fórumokon, erre nagy szüksége van. /// Pedig hidd el Alekosz, néha egy hülye picsa csak egy hülye picsa, akárhogy is írod. Ja, elnézést, úgy értettem willson.

specialist 2012.12.10. 02:18:24

1.Túlérzékeny, önmagának tetszelgő, fontoskodó posztoló
2.Túlérzékeny, despotikus, paranoid üzlet-tulajdonos
3.Ostoba, ordas, zsidózó kommentelők
4.Kiváló arányérzékkel rendelkező, élesszemű megfigyelő: jómagam

azekezetnelkulitelseolvasom 2012.12.10. 02:42:58

Akik annyira igénytelenek hogy ékezet nélkül írnak, azok inkább... olvassanak.

Nyuszika158 2012.12.10. 03:05:16

Ahogy elnézem hasznosan, és tartalmasan telt a vasárnapotok!

szamoai 2012.12.10. 03:10:18

Nem bírtam végigolvasni a kommenteket, az első 20-30 után elborult az agyam. De valaki találóan jegyezte meg: kis hazánkban sajnos az emberek _igénylik_ a tapló kiszolgálást, a rossz kajákat, az ízléstelen dekorációt; úgy általában az alacsony minőséget. Az okát nem tudom de a jelenség sajnos nyilvánvaló.

Saját idevágó tapasztalatom: Ráday utcában leülünk egy nagyobb társasággal egy helyen. Jön a pincér, kedves női ismerősöm kérdezi tőle:
-Milyen vodkájuk van?
Mire a pincér visszakérdez:
-Milyen legyen?
A lány ismét kérdezi:
-Milyen VAN?
Válasz:
-Milyen legyen?
Ennél a pontnál szükségesnek éreztem, hogy én is belefolyjak a társalgásba:
-Rendben, mondjad neki hogy milyen LEGYEN - de aztán tényleg az legyen!
Erre a lány mond egy márkát. A pincér bólint. A lány kérdezi:
-Az van?
-Nincs.
-Hát akkor milyük van?!
-Smirnoff.
-Ennyi? Ez a választék? Smirnoff?
-Meg Bols.

Kiegyeztek egy Smirnoffban. A csattanó, amiért az egészet elmeséltem: a társaság egy másik tagja a pincér távozása után _minket_ von felelősségre, amiért ilyen pimaszul mertünk beszélni a pincérrel az ő kedvenc helyén, elvégre ő ezután is szeretne ide járni de semmi szüksége arra, hogy pikkeljenek rá.. Jólvan kislány, te járj ide ezután is..

fagzal 2012.12.10. 03:37:38

A "magánblog" kifejezés önellentmondás.

Jó kávéhoz ajánlom a Costa Rica-i bécsi pörkölést tejjel, tejszínnel és Bailey's-zel. Ha jót KV-t akar az ember, legjobb, ha otthon marad :)

Nyuszika158 2012.12.10. 03:40:47

"a társaságomban lévő férfi" <- SZEGÉNY!

pappito · http://pappito.com 2012.12.10. 04:06:31

Magánblogodon:
"maga a szendvics állaga pedig korántsem volt megfelelő, megjegyzem csak egy kicsi hiányzott a tökéletességhez, dehát ugye mégsem volt az."

Itt:
" Kértem egy szendvicset is, nagyon messze volt az ideális állagtól. Pedig nem olyan nehéz az ilyesmit kikísérletezni, ha már jó alapanyagokat használ az ember."

Egyébként a hely nem tehet arról, hogy nem ők a Sarki Fűszeres, ami neked a mihezképest. Kicsit viselhetőbb lenne a panaszkodás, ha azt írtad volna milyen a hely, nem pedig azt, hogy a hely milyen távolságban van mindenféle aspektusokból a Sarki Fűszerestől.

Azért jár a pont, hogy több alkalommal is visszamentél.

Btw, miért is nem lehet több hasonló bolt? Te jobban nehezményezed, hogy valaki rányitott a Fűszeresre, mint a "remegő szájszélű" tulaj.

Fura.

Phátyol Ferenc 2012.12.10. 05:12:30

a postíró néninek rendben van a szexuális élete? azé kérdem, mer visszamegy egy olyan helyre, többször is, ami giccses és szar a kaja. a kérdés a miért? igénytelen az ember ha olyan helyre megy ami nem tetszik neki. vagy ugye a másik lehetőség, hogy a kákán is csomót keresni ment oda, kötekedni, leszólni.
írták párán, hogy nem volt profi dolog a tulajdonos részéről, hogy kitette a szűrét- ó kérem, dehogynem. minden helynek joga van megválogatni a vendégkörét. a éni meg semmi mást nem csinált, minthogy leszólta a helyet, mindenben hibát keresett, és ezt eljátszotta párszor. ugyan ki kíváncsi erre?

ezu 2012.12.10. 05:30:13

Szerintem rosszul tudod, hogy kit kell először kiszolgálni, a szakma szabályai szerint. Ami azért egy olyan embertől, aki egy szakmát kritizál, elég kínos. Tanulni kéne előbb, utána okoskodni! Akkor is, ha ma már mindenki gaszrtobloggernek titulálhatja magát, akár a legelemibb tudás nélkül is.

kaes 2012.12.10. 06:06:08

" önjelölt gasztro kiskirályok" jól indult a napom.

öt görög 2012.12.10. 07:02:36

ezek után az, hogy a sarki lófüttybe (baszki, már a neve giccs!) be nem teszem a lábam, az is biztos
"...ez a gyengeségben az erő,
szerintem ő a nyerő -
én a vesztest szeretem,..."

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.12.10. 07:26:38

@nick:: hehe, nekem is eszembe jutott a modor....

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.12.10. 07:37:22

@Boros Regina: csillagom, hát mit írjanak a népek ha modoros vagy?
ez van.
Egyetlen eszköze, hogy: ne járjatok ide."
elég súlyos érv ez..hiszen az ő helye nemdebár? én sem engedtem be akárkit a helyemre (amikor még volt).

din viesel (törölt) 2012.12.10. 07:40:10

a poszt tolo sznob,modoros,ostoba es szemmel lathatoan lovese nincs a vendeglatasrol,maximum annyi,amit az ilyen-olyan fozos musorokban osszeszedett,esetleg megfejelt egy-ket"frey kvzos" eletbolcselettel...
ez van...
amugy miert is kellene elhinni az egyszeru olvasonak,kommentelonek,hogy ezt a posztot nem a sarki fuszeres tamogatta???mert ugye mennyi realitasa is van annak,hogy a poszterina betved egy helyre,ami veletlenul pont a kedvenc kozertjet utanozza,termeszetesen sokkal gyengebb minosegben,vacakabbul,errol szuletik egy poszt,ami miatt ot negativan megbelyegzik...
van realitasa azt gondolni,hogy a leszolt sarki bolt tulajanak nincs mas dolga,mint egesz nap a neten bujni,hogy szuletik e az o boltjat erinto negativ kritika,ha igen,megszerezni a szerzonek adatait(pl fenykep,hogy be tudja azonositani az irot...)majd lesben allni es arra varni,hogy mikor jon be megint a kritikus,hogy kidobhassa???
semmi...

tehat ez 99%os valoszinuseggel egy meg nem tortent eset,felkert vagy ingyen reklam a sarki fuszeresnek...
ennyi...

amugy kivancsi lennek a sok onjelolt gasztrobloggerre,ha odaalitanak oket a konyhaba,hogy neki lehet allni...akar egy egyszerubb etelnek...es nem staljudit modon,hanem mondjuk a dobos vagy venesz konyvekbol dolgoztatva...

szanalom...

B. Bíró 2012.12.10. 07:47:55

@Phátyol Ferenc: Pontosan. CSak azért ment vissza újra és újra, hogy kötözködjön. Ja, és hogy még többször elhangozhasson a Sarki Fűszeres neve. Hogy még ott is a tulaj orra a törölje ezt az egészen kivételes helyet.

Még valami: itt azt hiszem van egy alapvető tévedés abban, hogy egy vendéglátósnak hogy kell viselkednie. Szerintem ugyanis ha nekem van egy saját pénzen üzemeltetett saját üzletem, akkor ott úgy viselkedem, ahogy akarok. Ha meg a vendégnek nem tetszik, akkor nem jön többet, átmegy például a Sarki Fűszeres nevű egészen különleges helyre, ahol például annyira egyedi minden, hogy az el sem mondható, a vendégek például asztalnál ülnek, és van sonka, és sajt - előbbi felül, az utóbbi pedig alul.

Sőt, ha valaki nekem nem teszik, azt nem látom szívesen, ugyanis lehet, hogy ő egy vendég, én pedig viszont a vendéglátó, és például egy házibuliban sem látok szívesen olyat, aki a hátam mögött ugat, meg amikor belép a lakásomba megkérdezi, hogy: na, ezt az ötletet honnan loptad?

joskafiser 2012.12.10. 08:30:52

2 nagyon erdekes gondolat fogalmazodott meg bennem. mind a ketto valoban tiszteletteljes , valoban erdeklodo. bar egyik sem tunik annak, SOT! (pedig tenyleg csak maga az informacio erdekelne). nyilvan a kerdesek jellege miatt valaszt 99.99%ban nem kapok rajuk.

ad1: kihangsulyozod h a masik a maganblogod. akkor ez ceges v. uzleti? ezert fizet vki? (most nem az irasaid minosegere gondolok!) termeszetesen ez lehetseges, csak eroteljesen furcsallanam ha igy lenne, h a mai magyar gazdasagi helyzetben egy iszonyat vekony retegnek irt totalisan szubjektiv velemeny gyujtemeny penzze teheto. abban biztos vagyok h gazdasagi realitasa nincs.

ad2: teged dugnak rendesen? ilyet meg soha nem kerdeztem nyilvanos blogon. most sem sertesnek es ocsarlasnak szanom. azt sem tudom ki vagy , mi vagy mi vagy , hogy nezel ki. pusztan mint onformacio erdekel, hogy ez a -szerintem- nagyon melyrol jovo frusztlatsag erdeztetheto-e egyszeruen innen (buta ferfisztereotipia) vagy -igen valasz eseten- mas oka van-e.

termeszetesen megertem ha nem valaszolsz. tan magam sem tennem, de azert a jatek kedveert megis.

tovabbi szep napot!

Nyrségi Trolls (törölt) 2012.12.10. 08:34:40

Tanulság is született a kommentek olvastán. Ha én bármikor is, bármilyen témában a szakmai párbeszéd kialakításának minimális igényével indítanék blogot, az biztos, hogy előmoderált lenne.
Ennyi tahó prolit, bazmeg...

MACISAJT 2012.12.10. 08:37:17

@jabloko: ("Jaja, ezt en sem ertettem, honnan tudhatna a tulaj, hogy mit irkal a blogjaban az atlagos vasarlo.")

Én igen, értettem, csak arra voltam kíváncsi, hogy erre az egyszerű kérdésre milyen magyarázatot talál ki
a posztíró...:)
(amúgy: semmilyet nem tudott kitalálni:
Boros Regina · gasztrobizarr.blog.hu 2012.12.09. 20:06:07
@MACISAJT:

"Aha.
És akkor áruld el, légy oly kedves, honnan a bánatos paripaputzából tudta az üzletvezető, hogy éppen te volnál az aki azt a borzasztóan építően kritikus és objektív mondatot leírta a nevenincs blogjában"

Erre én is keresem a választ egyébként. )
-------

Pedig egyszerű lett volna bevallani: tőle magától tudták.
Erről az egészről egy régebbi vicc jutotta az eszembe:

Valahol Újlipóciában az utcalány meg(le)szólítja a férfit:
-Szép szőke hercegem, ha feljössz hozzám, boldoggá teszlek és neked csak ötezer.
-Nincs pénzem.
-Na akkor húzz el innen, te smucig randa vörös zsidó...
:)

vargánya 2012.12.10. 08:40:40

@Boros Regina: "@kun andras: takarodj! felkiáltással illetni egy fasiszta kommentelőt: CIVILIZÁCIÓ."
Fasisztának minősíteni egy kommentelőt az CIVILIZÁCIÓ?

blah 2012.12.10. 08:41:08

Nos én is szeretek minőségi árut, kiszolgálást kapni a pénzemért, viszont a posztoló kicsit túlzásba vitte a dolgot. A berendezést illetve a pincért kritizálni túlmegy egy bizonyos határon és inkább a posztolóról állít ki szegényes bizonyítványt… az ilyen vendéget sehol nem látják szívesen…

joskafiser 2012.12.10. 08:50:53

@Különleges Sörök Boltja: es vegre valakinek van igazan humorerzeke :))) hajra !!!

neoteny · http://word.blog.hu 2012.12.10. 08:54:01

@pcomment:

"Az üzletből való kitiltás pedig tudtommal jogellenes"

Csak akkor ha nemi, faji, nemzetiségi, vallási vagy szexuális orientáció alapján történik.

joskafiser 2012.12.10. 08:58:11

@azekezetnelkulitelseolvasom: aki annyira igenytelen, hogy nem tud elkepzelni mas elethelyzetet, mint hogy kizarolag Mo-rol, magyar billentyuzetu szgeppel lehet hozzaszolni vmihez 2012 vegen.... nos az inkabb hallgasson

Nyrségi Trolls (törölt) 2012.12.10. 09:07:01

@joskafiser: Ki az igénytelen? Aki nem képes beállítani egy magyar billentyűzetkiosztást az akárhol lévő számítógépen? Ha annyira távolságtartó mentalitást képviselsz ennek az apró gesztusnak a megtagadásával, akkor miért gondolod, hogy bárkit is érdekel, amit leírsz?
Nem az élethelyzet elképzelésével van a gond, hanem a helyi szokások figyelembevételével. Képzeld, a magyar helyesírás ékezetes betűket használ.

Manapság az ultraortodox kockák és a béna kitelepültek írnak ékezet nélkül, de hogy valaki még büszke is legyen rá...na, ez a sznobizmus.

stillman 2012.12.10. 09:08:58

@Phátyol Ferenc:
@joskafiser:

köszönöm kérdéseteket, de ez a kérdés inkább a posztban említett üzletvezetőre, valamint rátok nézve releváns.

stillman 2012.12.10. 09:10:26

@vargánya: te most komolyan a védelemedbe veszel egy zsidózó kommentelőt?
vigyázz a válaszoddal, mert a blog despotikus eszközeivel kérlek meg különben, hogy "ne járj ide"

rohadjmegARCgeci 2012.12.10. 09:14:10

Én teljesen megértem az üzlet tulajdonosát,hogy kitiltotta az üzletéből a fenébe ezt a kekeckedős rosszindulatú h pihát.

rohadjmegARCgeci 2012.12.10. 09:15:45

A szendvics rosszul volt összerakva, a kóla túl hideg volt, a kávé túl meleg volt, a farok amit szopott,az meg túl szőrös és görbe volt.Idióta.

2012.12.10. 09:16:34

a GYOMRA is osszerandult szegenynek, amikor nem ele tettek le eloszor a kajat!!! itt scrolloztam inkabb le hahotazva a kommentekhez, hogy tovabb hahotazzak.

joskafiser 2012.12.10. 09:17:25

@Boros Regina: ismetelten erosen nem ertunk egyet. legalabb az elsore valaszolhatnan. btw a tiedre valaszolva: az enyem tokeletes.

Papageno68 2012.12.10. 09:17:45

Azért vannak egyszerű igazságok az életben. Ahol 800 pénzt kérnek egy csibrik kávéért, és 4 számjegyű egy szenyó ára, azt a helyet nem TSz-nyugdíjas presbiter bácsik istentisztelet utáni fröccsözésére találták ki. Talán illene alkalmazkodni a megcélzott vendégkörhöz, mind a berendezésben, mind a kiszolgálásban.

rohadjmegARCgeci 2012.12.10. 09:19:04

Illett volna megírni az üzlet címét,hogy a kedves olvasók is el tudják dönteni,hogy a blog írója mennyire írta meg a valóságot és mennyire ferdített!Tehát kérjük a pontos címet,szeretném lemeózni az igazságot a kifordított szendvicsről!

sas70 2012.12.10. 09:20:21

Igenis kell a kritika! Mindegy, hogy jó vagy rossz, hogy mennyire szubjektív vagy igazságtalan, de kell! 20 évvel a rendszarváltás után jutottunk el oda, hogy már vannak jó helyek. Persze korábban is volt pár, de lámpással kellett keresni.
Nekem a vendéglátásnál a környezet, a figyelem, az udvariasság, terítés, tisztaság, jó kiszolgálás stb. az az elvárt minimum, amiért nem otthon készítek el valamit, legyen az egy kávé, limonádé vagy bármi. Ezeken túlmenően oda fogok szívesen bemenni pénzt költeni, ahol az adott ételt, italt megfelelő minőségben adják. Oda viszont örömmel járok, ahol tökéleteset, vagy az ízlésemnek tökéletesen megfelelőt adnak. Igen, a pénzemért tökéleteset akarok, mert különben veszek 100-ért egy automatás löttyöt és akkor semmi elvárásom nem lehet, persze lehetne, de az akkor sem az a kategória. Magyarországon még mindig nem tudják, hogy mi az a vendéglátás. Tisztelet a kivételnek, szar alapanyagokból, szar vagy csak kicsit szar minőséget adnak drágán és elvárják, hogy ezzel elégedj meg. Persze a világon mindenhol beleszaladhatsz szar étterembe, kávézóba, még esetleg udvariatlan kiszolgálásba is, de nem ez a jellemző. Nálunk viszont még mindig az a vélemény, hogy ha egy vendég megjegyzi, hogy a hús egy kicsit kiszáradt a sütés közben, akkor rögtön egy kötözködő sznob és menjen főzzön magának, ha olyan okos. Csak éppen azt felejtik el, hogy ebből tanulni kellene és kijavítani a hibát, hogy legközelebb mindennel, maximálisan elégedett legyen a vendég, mert abból élnek!

joskafiser 2012.12.10. 09:21:25

@Whave: :))))))))) azert jo latni h vannak meg normalis ertekrenddek megaldott emberek!

a legnagyobb baj az, h sem reginanak sem az o velemenyevel egyeterto nehany embernek nem tunik az fel, h nem a kavezassal van itt a problema, hanem a szohasznalattal amivel az egesz esemenyt leirja. nna az az ami hangyafasznyit eros. es az is baj, h erre ra kell vilagitani. nagy baj.

szerintem.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.10. 09:23:41

A feministákat én is kitiltanám mindenhonnan ez tény.

whale 2012.12.10. 09:23:59

@Boros Regina: Oppardon, bazmeg! Elárulnád, hogy hol és milyen vendéglátóipari szakképesítést szereztél?!?! "Objektív szakmai követelmény". Idióta.

Netuddki. 2012.12.10. 09:25:05

@kun andras: Az ilyen zsidózó, frissen regisztrált trollokal nem szóbaállni kell hanem kitiltani. Lehetőleg az egész blog.hu-ról. "Belefáradtam" már az ilyen ostoba, rasszista, témába nem vágó hozzászólásoknak az olvasásába. Tősgyökeres magyarként az ilyenek miatt nem fogom szégyellni magam, mert én nem ilyen vagyok, de azt követelem, hogy NE KELLJEN olvasnom őket...

"kun andras 0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2012.11.19. óta tag."

Phátyol Ferenc 2012.12.10. 09:26:50

@Boros Regina: babám, tudományos tény, hogy azon nőstények akik nincsenek normálisan és rendszeresen kielégítve hülyeségeken kezdenek kattogni. te konkrétan a lábtörlő textúrájába is belekötöttél, ami egyrészt kényszeres dolog már, másrészt az égvilágon semmi köze az ételekhez, amikről elvileg blogolnál.
így sajnos csak azt tudom mondani: neked férfi kell. az sem baj, ha pénzért.

joskafiser 2012.12.10. 09:26:59

@Nyrségi Trolls: aki nem tudja elkepzelni azt b+ h angol billentyuzetu laptoprol irhat barki is a vilagon. mert mondjuk olyat vett anno. vagy mondjuk kulfoldon el sok eve es olyanja van, es esetlge hosszu ido ota ezen gepel. vagy barmi egyeb okbol.

nade ez mar tulzott rugalmassagot kivan meg a gondolkozas teren :)) meg hat kotozkodeshez sem jo, mert nincs rajt fogas.

volesojinka 2012.12.10. 09:27:27

Hú.
Abszurd egy országban élünk, ilyen vehemenciával nekiesni egy gasztroizé blog írójának, elképesztő. Kétségkívül volt amúgy valami irritatív a stílusban, úgyhogy ha a blogger lehántja a sok ostoba, primitív, visszatérő jelzőt, azért a meglehetősen egybehangzó stílus-kritikákban tényleg van megfontolandó tanulság. Érdekes, hogy a kommentekre adott riposztok lényegesen könnyedebbek, szellemesebbek is, és becsülendő, ahogy állja az ütéseket. Pedig eszelős mennyiségű buta és tök értelmetlenül indulatos, bántó szöveget kapott a nyakába, szerintem egy öreg néniket a zebrán elgáncsolót sem osztanának ilyen vehemensen. Ami pedig a műintézményt illeti, paraszt dolog, és tökéletesen ellentmond a vendéglátásnak (figyelem a szó valódi jekentésére, tartalmára!) ahogy nem kívánatos személynek nyilvánították a blogolót.

whale 2012.12.10. 09:28:02

@Whave: Nekem már itt ledobta az agyam a szíjat, hogyaszongya:"Remélem jó kávét főznek, mert vasárnap majd eljövök ide, hiszen a vasárnapi kávézás mindig nehéz ügy."

Nehéz ügy?!?!? WTF?!?! Mucika, OTTHON olyan kávét főzöl magadnak, amilyet csak akarsz, vagy tudsz! Hüüüülye piiiicsa...

din viesel (törölt) 2012.12.10. 09:29:02

@whale: ezt a kerdest mar tobben is firtattak,de a poszterina valahogy nem erez magaban kesztetest,hogy megossza ezt velunk...
:)
vagy csak szelektiven engedi olvasni a gep a kommenteket...

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.10. 09:29:30

@WoodrowWilson: Jah, tipikus idióta megpukkant feminista szingli. Az ilyet nagy ívben el kell kerülni, még a társkereső szervere is elfüstöl a regje után.

Infomaker 2012.12.10. 09:30:15

Pár dolog:

1.: Nem csak az fikázhat valamit, aki meg is tudja csinálni -> akkor is meg tudom mondani, hogy egy rántotthús szar, ha nem tudok rántotthúst sütni.

2.: Ha már egy hely fentre pozícionálja magát, akkor legyen seggkinyalós a modora. Nem gond, ha odabasszák eléd a sületlen croissant, ha ez mondjuk a keleti aluljárólban van 50 forintért, nem pedig egy magát azért felülre pozícionáló helyen.

3.: Hova teszi a pincér a számlát / ételt / villát: igen, van olyan, hogy illem, illemszabályok. Nem túl fontos ez ma már, de ha már megintcsak mondom, hogy ha már egy felsőkategóriás hely, akkor figyeljenek erre. ne felejtsük el, hogy erre figyelni ingyen van. (bár lehet, hogy egy illemtudó pincér többe kerül a munkaerőpiacon, nem tudom)

Mindezek ellenére lehet olyan vevő, aki irritáló sajnos.

Infomaker 2012.12.10. 09:31:19

Nehéz ügy: nekem tegnap egy Astra F termosztátot cserélni volt nehéz ügy, mert berakták a vezérmű mögé, és nem vagyok autószerelő, de azért kicseréltem :-D Hát ez egy vasárnap ebéd utáni nehéz ügy volt :-DDDD

joskafiser 2012.12.10. 09:31:48

@Nyrségi Trolls: sot, eszembe jutott megegy. lehet h vki telefonrol gepe/szol hozza. es nem akarja h 2x annyi ideig tartson egy komment. na? valassz batran a felkinalt lehetosegek kozul. (es mielott az elgepelesekbe is belekotsz -ha mar mas nincs-, arra is valaszok a fent emlitett verziok.

Mayday 2012.12.10. 09:33:23

Hát, ha a vendéglős ezt olvasta: cierrenlapuerta.blogspot.hu/2012/11/sodrodas-az-arral.html , én lehet hogy be se engedtelek volna az ajtón, nem kifejezetten fair az az írás, 3 odavetett mondatban kritizálni a helyet (és sok más helyen is nyersek a péksütik), mintha bárhol másutt nem a 200 méterre lévő másik hely kínálatát kapnád 95%-ban...
arról nem is beszélve, hogy " a kicsit csökkent értelmi képességűnek tűnő hölgy" simán megér normális országban egy becsületsértési pert.

Gera 2012.12.10. 09:34:14

Én úgy látom, kissé nehéz ember lehet a hölgy, szóval emberileg picit megértem a boltost, de ettől még vitán felül óriási ostobaságot követett el. Én a helyében nem rúgnék ki olyan embert a boltomból, aki utána tutira igyekszik megosztani a történteket másokkal. Picit munkaigényesebb, de mindenképp kifizetődőbb lett volna, ha inkább megpróbálja száztíz százalékosan kiszolgálni a posztoló igényeit, egy-két ilyen vevő belefér és megéri, ha a pozitív tapasztalatairól irkál a blogjában.

din viesel (törölt) 2012.12.10. 09:35:53

@Infomaker: "...3.: Hova teszi a pincér a számlát / ételt / villát: igen, van olyan, hogy illem, illemszabályok. Nem túl fontos ez ma már, de ha már megintcsak mondom, hogy ha már egy felsőkategóriás hely, akkor figyeljenek erre. ne felejtsük el, hogy erre figyelni ingyen van. (bár lehet, hogy egy illemtudó pincér többe kerül a munkaerőpiacon, nem tudom)"

igen,egy ettremeben,ahol van hely felteriteni rendesen egy franciat ott beszelhetunk ilyesmirol...
egy bisztroban,ahol valoszinu van egy kb 50cm atmeroju korasztal kvzashoz semmilyen feltetel nem adott...kb...
a felszolgalo sem biztos,hogy odafert az asztalhoz ugy,hogy a "holgy" ele tegye le eloszor az etelt...amugy siman elfogadott formula barhol,hogy jon a csalinger,hozza a ket tanyert,ranez a felsore es megkerdezi,hogy kinek adhatja...
foleg ha egy porgos hely es nem o vette fel a rendelest,nem tudja ki mit kert...
de-ismetlem-ez nem egy x csillagos hely hanem egy bisztro...

sas70 2012.12.10. 09:37:21

@whale: Neked van informatikusi diplomád a számítógép használathoz? Nem tisztem védeni a blog íróját, de basszus fordítva ül mindenki a lovon? Nehogy fizessek már azért, hogy én nyalhassam ki a vendéglátós seggét!? Kérek egy almát! -Kettő lett, fizesd ki! Hát a lónak a közerkölcsbe ütköző részét!

Infomaker 2012.12.10. 09:39:56

@din viesel: Jogos, ma már bisztróból is van elitbisztró meg sima bisztró :)

joskafiser 2012.12.10. 09:43:47

@Gera: sajnos egy kiforditott vilagban elunk. ha reginaval ez nem tortenik, nem ir ilyet. en sem irom meg h tegnap elmentem venni egy akarmit, megvettem hazavittem es minden oke volt. sot meg azt sem irom meg h megvettem, hazavittem, nem volt jo, visszavittem es kedvesen kezsegesen kicsereltek. ez igy nem hir. plane nem index.hu bulvarhir.

az bulvarhir h regnianak a tulaj azt mondta h kivul tagasabb. ez regina szempontjabol erdekesseg, meg lehet irni, a bulvar meg lecsap ra es kiteszi fooldalra.

es hidd el a cegnek is jo -bar erosen ruhellem a negativ reklam is reklam frazist, mert sztem az nem reklam, de esetunkben ott tartunk ha ceg megitelese nem egyertelmuen rossz. az olvasok fele szerint a boltos egy pocs, a masik fele szerint meg regina az. ergo a boltnak regina most csinalt valoban egy jokis ingyenreklamot. jomagam is megneznem a boltot, ha arra jarnek. de nem jarok. direkt ezert meg nem fogok elmenni.

B. Bíró 2012.12.10. 09:44:51

@sas70: Igen, kritizálni teljesen jogos, sőt szükséges. Nem ezzel van baj itt. Hanem azzal, hogy a kritikus kiválasztott egy sztenderdet, esetünkben a Sarki Fűszerest, ami annyira különleges, hogy belépsz, aztán vannak asztalok, akörül meg székek. Ő elhatározta, hogy ez jó, aki meg a közelébe nyit egy olyat, ahol asztalok vannak meg székek, az meg hamisítvány. Ő ezzel az indíttatással ment el az új helyre - ő írja - ezen a helyen az ismerőse beugatott, szintén a Sarki Fűszeressel összehasonlításban, amely Sarki Fűszeres annyira különleges, hogy körbe-körbe rakja a macaront, a szendvicsben meg alul van a kenyér. Tehát ez nem kritika volt, ez szimpla, szubjektív fintorgás.

A másik pedig az, hogy értse meg már mindenki, mindenkinek joga van szarni a kritikára. Miért kéne változtatnia, ő pénze van benne, legfeljebb tönkre megy. Köze bárkinek?

neoteny · http://word.blog.hu 2012.12.10. 09:48:53

@joskafiser:

A magyar billentyűzetkiosztás feltelepítése kb. 30 másodperc... és nekem (is) angol billenytűzetem van, a magyar karaktereket "érzésre" kell megtalálnom rajtuk.

A váltás meg Alt-Shift.

OftF 2012.12.10. 09:49:26

Mit olvasok má megin?
Vihar a biliben, két sértődött magyar ember már megint nem bír továbbhaladni :)

vargánya 2012.12.10. 09:52:05

@Boros Regina: "zsidózó" = fasiszta? Ha már veszed a bátorságot, hogy másokat ("szabadon") minősítesz (mert ugye a szabadság az mindennél fontosabb), akkor legalább légy pontos! Az OLASZ fasiszták nem voltak antiszemiták.A zsidókat a NÉMET nácik üldözték. Nácizd le "szabadon"! Neked ezt is szabad.
Másrészt viseld el ha mások Téged is szabadon kritizálnak!

sas70 2012.12.10. 09:53:20

@B. Bíró: Részben igazad! Azonban ha van egy Opeled ami megfelelő és kínálnak neked egy újabbat, amiről azt állítják, hogy ez aztán még szuperebb, akkor óhatatlan, hogy a régi bevált kocsihoz hasonlítod és ez tök természetes. Azt várod el, hogy jobb legyen mindenben, de legalább több jobb tulajdonsága legyen. Ha nem az, akkor bizony fanyalogni fogsz, hogy a régiben jobb volt az ülés vagy jobban kiláttál stb. Ha valaki ellop egy ötletet a vendéglátásban, ami amúgy nem baj, akkor azt igyekezzen jobban csinálni. Ha nem tudja, akkor legalább legyen kedvesebb, udvariasabb vagy a fene tudja. Mert ha nem az, akkor silány utánzatnak fogod tartani valószínűleg.

Peetee 2012.12.10. 09:56:29

Óóóó Tündérke, megsértették a pici érzékeny lelkecskédet, mert MEGKÉRTEK, hogy ne járj oda.
Tudod, a tulaj valószínűleg tisztában van vele, hogy az ő boltja nem 100%-ig tökéletes és a 90%-ot szeretné most elérni, mert ~80-85% körül mozog. A saját mércéjén.

Te írsz egy blogot, a magad felső-középosztálybeli sítusodban, akinek az is fáj, és égbekiálltó bűn, ha a tányér széle nem 28fokosra van előmelegítve, így aztán úgy érezte a tulajdonos; nem Te leszel az, akit szívesen lát, mert NEM TE VAGY AZ A VÁSÁRLÓ, AKI MEGELÉGEDÉSSEL FOG TÁVOZNI TŐLE.

Ilyen egyszerű.
Ahogy neked sem tetszett, hogy nem Costes szinten kíszítették el a 110Ft-os kroszonodat', úgy neki sem tetszik, hogy pocskondiázod az üzletét a blogodban, mert a huszadik fali kép kerete nem a Svábhegyi-sárga árnyalatának pasztell tónusában pompázott.

Ahogy neked jogod van véleményt formálni a blogodban, úgy neki is joga van erre a saját üzletében!
Nem tetszik az arisztokrata pofikádnak, hogy megkértek ,hogy ne járj oda? Úgy tűnik nem tudsz napirendre térni felette...

l.k.c 2012.12.10. 09:57:23

Az hogy úgy gondolod, hogy a hölgy elé illendő először a kaját kitenni rendben van. Az, hogy ha nem így alakul összerándul a gyomrod, beteges. Hogy meg is említed, kibaszottul nem elegáns. Inkább olyan hülyesznobpicsás.

Ha valahol nem megfelelően szolgálnak ki, adok egy durva borravalót. Ha legközelebb sem, nem megyek oda többet.

Ha csinálok egy reggelit valakinek, erre azt mondja, hogy szar volt, majd megint odajön, hogy csináljak reggelit, akkor azt mondom: nyald ki a seggem.

Gera 2012.12.10. 09:58:12

@joskafiser: Eléggé közhelyes ez a negatív reklám téma, nem mondom,van amikor ez megáll, de azért én inkább nem szeretnék ilyet az üzletemnek. Arról nem is beszélve, hogy a tulaj szemmel láthatóan szintén nem szereti, különben miért is szólt volna be a poszternek? Hát faszán sikerült elérnie a célját, ezt a posztot kb százszor annyian olvasták, mint a többit összesen.

joskafiser 2012.12.10. 09:59:03

@neoteny: nos ezt az 'erzesre kell megtalalnom' verziot hanyagolom en, barmennyire is bssza itt egyes rugalmatlan v gondolkodni keptelen emberek csoret ez :) gepelek, gyorsan , az altalam megszokott billentyuzeten. aki nem akarja, nem olvassa.

de forditsuk at ezt a fuszeresfikazasra, mert erdekes:

regina velemenyevel egyetertunk, hisz joga van ahhoz amit es ahogy mond. es az osszes tobbi vajon miert nem erti ezt meg ? (=rugalmatlanok)

itt a csako (meg masik 2) miert gepel ekezet nelkul???
-
na ezen a ponton hova lett a hirtelen rugalmassag ? az elfogadom h 'masnak olyan velemenye van amilyen' ?

kettosmerce.

sas70 2012.12.10. 09:59:07

@B. Bíró: Ja és ha szoktál olvasni autó teszteket, akkor tapasztalhatod, hogy nemcsak az autók erényeit magasztalják, hanem megpróbálják a hibákat is leírni (el is várja mindenki), mégsem tiltják ki az autógyárak az újságírókat a tesztekről, sőt!

B. Bíró 2012.12.10. 10:02:21

@sas70: a dolog ott kezdődik, hogy senki nem lopott el semmi ötletet. Voltam a Sarki Fűszeresben, egy jó hely, de semmi extra - ezen a szinten - a kínálatban, meg a küllemben. Nincs onnan mit ellopni.

A másik: itt nem két Opelről van szó, hanem egy Opelről, meg a Volkswagenről. Tehát egy másik termék. Igen, mind a kettőnek négy kereke van. És ha egy autótesztelő vagyok, és azzal nyitok a VW-nél, hogy ezt ugye az Opeltől loptátok, és akkor a VW azt mondja, hogy oké, hát akkor a mai tesztvezetés elmarad, akkor szerintem nem szólhatok egy szót sem.

whale 2012.12.10. 10:02:21

@Boros Regina: Mucika, te csak akkor érzed magad embernek, ha te kapod meg először a szendódat? Qrva gyorsan húzzál picológushoz!:DDD

joskafiser 2012.12.10. 10:03:45

@Gera: pontoisan! ezt irtam en is. 100x annyian olvassak viszont az olvasok fele nem ert egyet a posztiroval, pontosabban annak stilusaval ellenben egyetert a boltossal.
emiatt nem egyertelmuen negativ ez a post a cegre nezve. amugy mint irtam, a negativreklamisreklam sztem is bullshit kategoria.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.12.10. 10:04:10

@joskafiser:

"egyes rugalmatlan v gondolkodni keptelen emberek"

Úgy érted azok a rugalmatlan vagy gondolkodásra képtelen emberek akik képesek kétféle billentyűzetkiosztást kezelni egy fizikai (jelen esetben angol) billentyűzetről?

Érdekes...

whale 2012.12.10. 10:04:18

@sas70: Nincs informatikus diplomám-hála az égnek!:DD-cserébe nem is szoktam kioktatni informatikusokat, hogy hogyan buzerálják a bitjeiket. Érc?:DD

Gera 2012.12.10. 10:07:35

@joskafiser: Igazad van, csak azt mondom, hogy kíváncsi lennék, hogy ha a tulaj kiakadt a szinte senki által nem olvasott kétsoros semmin, akkor hogy tetszik neki ez itt? Márpedig ezt tényleg egyértelműen magának köszönheti.

whale 2012.12.10. 10:07:35

@volesojinka: A kötözködő köcsögöket minden jobb kocsmából kibasszák. Aki azért jár egy helyre, hogy egy kis fikát dobálhasson utána, az menjen a JQA-ba...

joskafiser 2012.12.10. 10:09:38

@neoteny: bocs, de ez nem a gondolkodasra kepteleneseg kategoria. egyszeruen 10ujjal gepelek gyorsan es igy, a 20 eve megszokott fizikai bill kiosztasomon. amit viszont te csinalsz az szimpla kotekedes es sajnos nem tul erdekes ;)

tovabbi szep napot neked

whale 2012.12.10. 10:10:06

@szamoai: A két sztori fényévre van egymástól, remélem érzed...

sas70 2012.12.10. 10:11:00

@whale: Azt viszont nyilván te is meg tudod mondani, hogy egy program jó, jól használható és neked tökéletesen megfelel a munkádhoz, szórakozásodhoz, vagy egy kalap szar, ami lefagy, nehezen használható és kínszenvedés vele a munka. A Windows felhasználókat sem tiltották le, csak azért, mert azt mondták, hogy egy kalap szar az egész program. Igyekeztek kijavítani a hibákat, mert a piacról élnek.

Kepan 2012.12.10. 10:12:23

Erről a posztról az jutott eszembe, hogy annó tizenhuszon éve volt szerencsém az USA-ban vendégeskedni meg nem nevezett városban. Többször voltam étteremben, mint előtte összesen és bizony azt tapasztaltam kivétel nélkül, hogy a pincérek/pincérnők mindenki kedvében akartak járni. Többször, több helyen is kérdezték, hogy meg vagyunk-e elégedve, van-e bármi amivel kellemesebbé tehetnék az ottlétünket.
Gyerek voltam és nem értettem, mire ez a kedvesség. Ma már igen... lehet az amcsi népet fikázni, de ők aztán tényleg tudják mi az a szolgáltatás, vendéglátás.

Lehet kövezni, de én felfogtam miről szól a poszt. :)

sas70 2012.12.10. 10:12:47

@B. Bíró: Pedig mondanak, írnak még ennél különbeket is!

neoteny · http://word.blog.hu 2012.12.10. 10:14:20

@joskafiser:

"egyszeruen 10ujjal gepelek gyorsan es igy, a 20 eve megszokott fizikai bill kiosztasomon."

Ezt egyszerűbben is el lehet mondani: igénytelen vagy.

joskafiser 2012.12.10. 10:16:37

@neoteny: akkor maradjunk ennyiben, es ennel nagyobb orgazmusod sose legyen :))

fourgee 2012.12.10. 10:19:37

@Identitásfosztott lelki jobbágy: "Angliaban nincsen ilyen, termeszetesen tartanak a nagynevu sefek is egy olyan kritikustol, aki egy nagyobb lapba ir etteremkritikakat "

Sokszor a negatív reklám is reklám. Amikor a munkahelyemen valaki kérdezi hogy milyen ételt készítünk, akkor a válasz mindig az hogy "posh junkfood". Hogy egy példát mondjak, van csirkés szendvics, "csirkeburger", de a hús az szabadon tartott csirkéből van, a zsemlébe kerülő majonézt külön fűszerezzük, a vaj fűszerezésének is meg van a receptje, sőt, a csirkehúsra kerülő panír is "1001" összetevőből áll. Amikor megsül, akkor a csirkehús bundája ropogós lesz. Tehát gyakorlatilag gyorséttermi kaja, de minden részletre odafigyelünk.

Vagy van pl. halas szendvics, amibe nem csak majonézt nyomunk egyszerűen, hanem házi készítésű, tintahal tintával színezett fekete majonéz van benne. Egészen őszig nem nagyon rendelték ezt a halas szendvicset. Aztán történt hogy a BBC egyik élő adásában ezzel a posh junkfood témával foglalkoztak és a hasonló éttermekből kértek kaját, majd a TV-ben megkóstolták és véleményt mondtak róla. Egy másik étteremből pl. hot dogot vittek, arra pl. szarvasgombás majonéz volt téve.

Nos, ott élő adásban a meghívott szakértő vendég beleharapott a halas szendvicsbe, a fekete majonéz kifolyt belőle, végigfolyt a száján, és csak annyit mondott, hogy ez gusztustalan. Mondták a kollégáim hogy a főséf az totál ideges volt a műsor után, viszont azóta elég sok halas szendvicset eladunk. :)

whale 2012.12.10. 10:20:25

@sas70: NEM, a júzer nem tud OBJEKTÍV véleményt alkotni, mert NEM ÉRT HOZZÁ. Ugye simán lehet, hogy egyszerűen HÜLYE egy adott program használatához pl. Tehát ne próbáljon OBJEKTÍV szakmai hibáról beszélni, mert FINGJA NINCS a szakmáról. Többet erről nem írok, ha érted-érted, ha nem, hát nem...

tejcsokoládé (törölt) 2012.12.10. 10:21:09

ezzel a poszttal az író elérte, hogy többet ne járjak ide. igazi hülyepicsa. az a pasi is megérdemli, aki vele jár reggelizni...

Csak Norris 2012.12.10. 10:22:29

Ne csodálkozz ha egy posztkommunista szutyok országban az átlag kisember neked megy ha kritizálni mersz. Nem baj ha építő, nálunk még ott tartunl hogy örülj hogy szóba áll veled a kocsmáros. Ha ezek a posztkommunista múmiák végre kipusztulnak monden jobb lesz.

Hofi is mondott valami ilyesmit, hogy a vendég panaszkodik hogy nem a zsíros húst kéri. A főnok mondja hogy a kedes vevő menjen a másik húsboltba ha nem tetszik. De hát nincs is másik.
Ez az!

Hát most már van, kedves őskomcsi trollok...

sas70 2012.12.10. 10:23:24

@Kepan: Az olasz tulaj a sarki, talponálló pizzázóban is megkérdezte, hogy ízlik-e és kóstolót adott a nem választott pizzákból is, hogy azok is nagyon finomak, kóstoljuk meg! És volt amelyik nem ízlett, de nem sértődött meg ezért, hanem hozott még egy 12.-ből is kóstolót, hátha az ízlik. Amíg ott voltunk, mindig nála ettünk és már a második alkalommal ismerősként köszöntött és ajándék narancslevet tett a pultra. Nagyon sokat kell még a hazai vendéglátósoknak tanulni!

Csak Norris 2012.12.10. 10:23:37

Bocs az elgépelésekért...

sas70 2012.12.10. 10:29:11

@whale: A vélemény nem objektív, a vélemény az szubjektív. És a hülye júzer dönt, akkor is ha nincs igaza! Ezt kellene már végre felfogni, főleg a vendéglátásban, de minden más szolgáltatásban is!

Őrjöngő Sandy (törölt) 2012.12.10. 10:33:55

@Desmond77: Hasonlóra gondoltam én is. A lakosság nagy része abban az időben szocializálódott, mikor a boltosok, vendéglősök úgy bánhattak velük, mint a kutyával, minőségi árut is csak pult alól lehetett kapni. Most úgy vannak vele: mi ez az arisztokrata sznobizmus, mikor jó a szalonna is kisfröccsel.
Akkor mondhatta a vendéglős, hogy lehet menni máshova, ami nincs :)

Ha már első alkalommal is teljes árat kérnek egy rosszabb szolgáltatásért, akkor megérdemlik a kritikát. Főleg, ha feljebb pozicionálják magukat, mint a kiskőrösi Stop utasellátó, ahol májkrémes dobozok szolgáltak hamutartó gyanánt és a vért fűrészporral itatták fel.

KovA 2012.12.10. 10:34:06

Nézd, a szájjáratásnak következményei lehetnek - ezzel számolni kell.

Nem feltétlenül azzal hogy valamit rosszat mondtál konkrétan róluk - hanem eleve arról, hogy hajlamos vagy pofázni.

A nyelv(elés) olyan mint a kard(ozás)... ha nem is használod épp vagy mást kaszabolsz is - fegyverrel bizonyos helyekről kinéz(het)nek.

A baj csak az, hogy amíg a kardod leteheted és átöltözhetsz - a híredet, hogy hajlamos vagy nyelved fenni - nem egykönnyen.

Ha valakiről - valamiről rosszat mesélsz - nem biztos, hogy abból az jön le, hogy másról mondod - lejöhet az, hogy hajlamos vagy rosszat mondani... nem (csak) másról állítasz ki bizonyítványt - hanem magadról (is).

Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy blogozol - és felfeded kiléted (miért? emberi hiúságból akarod, hogy tudják ki írta, avagy becsületből, hogy lehessen nálad reklamálni) ezzel számolnod kell.
Nem érdemes emiatt neheztelni, ez ezzel jár.

elkoltozott. 2012.12.10. 10:37:38

Az a szomorú, hogy a posztolónak ez a legnyagyobb gondja. Sajnálom a sivár életedet.

Én otthon fözőm a kávét és magamnak csinálok reggelit.

Ja és valószínűleg a kedvenc fílmed lehet a Szárnyát vagy Combját. :))

Kepan 2012.12.10. 10:41:42

@sas70:

Lemaradtam talán, hol is van ez a sarki talponálló pizzázó? Leszel szíves elárulni. :D

"A vélemény nem objektív, a vélemény az szubjektív. És a hülye júzer dönt, akkor is ha nincs igaza! Ezt kellene már végre felfogni, főleg a vendéglátásban, de minden más szolgáltatásban is!"

Igen, igen és harmadszor is igen. Egyszer talán...

csepke 2012.12.10. 10:44:19

Az elején majdnem írtam én is valami csúnyát, olyan bicskanyitogató az írás stílusa. Pedig nem ismerem egyik szóban forgó helyet sem.
De ahogy sokasodnak a hozzászólások, egy kicsit mintha meg is sajnáltam volna az írót, és kíváncsi lettem az általa lehúzott helyre. De furi.

elzee 2012.12.10. 10:48:12

a leírtak hatására meglátogatom a Fromage-t, még ma... :)

Anti Anyag (törölt) 2012.12.10. 10:52:26

Szerintem nem kellene a bloggazdát fikázni, mert ő fizet a dolgokért.

Ezért cserében viszont legyen a reggeli olyan, ahogy ő szeretné és szolgálják ki úgy, ahogy ő szeretné.

Rengeteg hely szűnt meg vagy váltott tulajdonost azért, mert ezt nem vették tudomásul, főleg olyan helyek, amelyet a turisták nem tudnak kisegíteni a bajból. (Környékünkön szinte az összes)

Ebben én is érzek szubjektív elemeket, csak éppen itt nincs vita, mindig a vendégnek van igaza, mivel ő fizet.

Csak Norris 2012.12.10. 10:53:19

@elkoltozott.: a posztoló gondja a tied is minvel olvasok és kommenteled. :)

The okos 2012.12.10. 10:54:23

lehet igaza az írónak, de ettől függetlenül sikerült kibaszottul anitpatikus hülye picsának beállítania magát

tejcsokoládé (törölt) 2012.12.10. 10:54:27

a tulaj a képedbe mondta, hogy mit gondol, te meg írogatsz egy monitor mögül a világnak. lejáratsz valakit sok-sok ember előtt egyetlen tapasztalat alapján. megérdemled...

Kepan 2012.12.10. 10:59:05

@elkoltozott.: Nyugtatót javaslok, nem kávét. :)

Azért érdekelne melyik része utalt sivár életre a bejegyzésből illetve a kommentjeiből?

stillman 2012.12.10. 11:00:29

minden kedves magyar billentyűzettel és nem magyar billentyűzettel rendelkező kommentelőnek:
1. a szexuális életem rendben van.
2. az olasz fasiszták is fasiszták.
3. de a nő elé kell először letenni az ételt
4. nem, nem vagyok feminista
5. igen, tudok főzni
6. nem, nincs otthon kávéfőzőgépem, mert kávézókba szeretek járni, (többek között) ezzel lendítem előre a GDP-t.
7. nem, nem a szó szoros értelmében "rándult össze" a gyomrom, gyomorgörcsöt pedig főleg nem kaptam, inkább csak rosszul esett, így érthető.

The okos 2012.12.10. 11:04:26

@Boros Regina: anyám, te tényleg hülye picsa vagy, köszöntem viszlát!

whale 2012.12.10. 11:06:53

@sas70: Ezt senki nem vitatja. Két dologról beszélünk. Amiről elkezdtünk, az az volt, hogy szakmai végzettség nélkül megalapozottan oszthatja-e az eszet bárki is? SZerintem nem, de ha szerinted igen, akkor legyen. Én azért, ha bárki laikus a szakmámba ugat rosszindulatúan, továbbra is elhajtom, jó:DDD

csepke 2012.12.10. 11:10:39

@Boros Regina: Nekem minden elismerésem a tiéd hogy így állod a sarat még mindig. Én felmentést adok neked, mert úgy gondolom hirtelen felindulásból történt ez az írás, kicsit odakaffogás-szerű. Másrészt szerintem a legnehezebb műfaj az írásban az a művészi szint hogy a kritika szellemes legyen, éles mint a penge, magára vegye és megszeppenjen a célpont, de úgy, hogy mindeközben fel se merüljenek az író személye elleni hangok, pláne nem a szexuális életének minőségével kapcsolatos kontextusban. Mert mindezt olyan stílusban adja elő, hogy arra figyeljenek amit ír. Hogy mérvadó legyen, valami olyasmi... Biztos fejleszthető ez a képesség.

margaritt 2012.12.10. 11:11:05

ELKOLTOZOTT: "Az a szomorú, hogy a posztolónak ez a legnyagyobb gondja. Sajnálom a sivár életedet."

Nekem meg az a szomorú, hogy ha adott egy vendéglátós, aki igényesnek mondott, erősen túlárazott szolgáltatást nyújt, de sem a minőségre, sem a vendég véleményére nincs tekintettel, és ha kritikát kap, még ő van megsértve. Erre a kommentelők nagy része még egyet is ért vele.

Igen, meglehet, hogy Regina affektáló, sznob liba, aki a kákán is csomót keres - ÉS??? Az ilyen helyeket pont ők tartják el. Tehát, ha a vendégeknek az a fő gondjuk, hogy mennyire van átsütve a croissant és kinek adja a kávét, számlát a pincér, akkor a vendéglátósnak elemi érdeke lenne, hogy odafigyeljen. Végülis belőlük akar megélni, nem?

"Én otthon fözőm a kávét és magamnak csinálok reggelit."

Én is. Nem is kerül 800-ba egy kávé és 450-be egy croissant. Ebbe belefér a káosz a konyhában, a gyerekek nyüzsgése és a nem tökéletes (étkezés végére kakaó- és lekvárfoltos) terítő.
De ha már egy nem hétköznapi összeget kiadok egyébként hétköznapi dolgokra, akkor talán lehetnek elvárásaim, nem?

Prosztó 2012.12.10. 11:14:05

Azt mondjuk nem értem, akármit és akárhogy ir a blogoló (nincs hosszú i és ü betü az angol billentyüzetemen, de nagyon igyekszem rajta magyar karaktereket gépelni), hogy hogyan engedheti meg magának a vendéglátós, hogy face control legyen a szaros helyén. Ha valaki nem tetszik, ilyen, vagy olyan okból, akkor is csilingel a kassza, vagy nem?

Az olasz fasizmus baloldali eszmerendszer volt és nem volt része az antiszemitizmus. A kommunista szóhasználatból ered a fasisztázás, ahol az ellenség általános megbélyegzésére használt jelző volt (mondjuk, van akinek ez azóta sincs másképp, de ez mindegy).

A náci antiszemitizmus a hitleri Mein Kampfból ered.

Ha már trollkdounk, legalább tegyük egzakt ideológiai alapokon, mindkét oldalon.

lenoardo999 2012.12.10. 11:14:55

Azért vált számomra érdekessé ez a poszt, mert ezen a pici ügyön keresztül szinte az európai civilizáció csap össze a mucsai igénytelenséggel, sőt a sztyeppék ősbrutalitásával. Mindezt sok oldalról bejárták a kommentelők a posztíróval együtt, a gasztrokultúrából kiindulva, az etiketten a szexizmusig majd a nácizmusig. Mindez jól mutatja, milyen vékony jégen jár a civilizált világ, és milyen könnyen el lehet jutni a kitiltalak az éttermemből, mert nem tetszett a hab a kávémon filozófiától a sznob, középosztálybeli, kielégítetlen, zsidó picsák Dunába lövetéséig. Félelmetesek a bejegyzések, rajtuk keresztül az európai békekorszakban is érthetővé válik Auschwitz vagy az évtizedekig egymás mellett élő szerbek és horvátok véres tömegirtásai. Én nagyon örülök, hogy olyan korszakban és helyen élek, ahol a mindennapokban azért rándulhat össze a posztíró gyomra (és tegyük hozzá az irodalmilag elárvultaknak, hogy ez csupán egy stiláris fordulat, a valóságban igazából ez majd máskor fog megtörténni), mert összeesett a hab a kávéjában vagy éppenséggel hibás etikett szerint szolgálják ki. Ezt hívják ugyanis civilizációnak. Örülnék, ha a világ sokkal inkább ilyen hely lenne, mint amilyennek a posztíró megéli, sajnos nem ilyen, olvashatjuk, minden nap tapasztalhatjuk. De ugyebár a remény hal meg utoljára.

wilson77 2012.12.10. 11:15:14

Attól tartok, a kedves posztolónak sajnos nincsenek gyerekei.
Azért a kölykök meg tudják változtatni a kialakultnak hitt világnézetet - például az étkezés tekintetében.

-wilson

GMS 2012.12.10. 11:16:56

nem értem ezeket a gasztrotyúkokat... ha nem tetszik a hely mi a francnak jársz oda? majd egyszer csak tetszeni fog? ugyan hogyan? ha nekem elsőre nem jön be egy hely esetleg kap még egy második lehetőséget, de általában inkább nem.
L.K.C. PEETEE - ott a pont. a véleménynyilvánítás szabadságába pedig valóban nem csak a te kis blogod fér bele, hanem az is, ha a hely tulajdonosa közli, hogy nem szeretne itt látni téged, mert nyilván nem akarja kinyalni a fenekedet csak azért, hogy továbbra is szabadon véleményt nyilvánítva fikázd a blogodon.
egyébként egy bolt koncepciója nem levédett szabadalom. ha akarom, lemásolom, ha nekem jobban bejön, jól jártam vele. ha nem, bukom a dolgot. nem kell ezt túllihegni. azt a hozzáállást, pedig, hogy a magyarok mindig mindenhol ajándékért, meg potya narancsléért, miegymásért lihegnek sosem értettem. mondjuk ez tipikus médiás mentalitás - elég megnézni egy állófogadásos sajtótájékoztatót. a harmadik világ éhezői a sajtó sáskáihoz képest sehol nincsenek.

konyhakész pumi 2012.12.10. 11:18:51

Itt senki nem azon van,hogy a vendég ne kapja meg azt ami a pénzéért jár.Szerintem kitűnik a posztból, hogy előre el van tervezve ma itt semmi sem lesz jobb mint a sarkiéknál.Ha a kávéban a smile vigyorgó lett volna, akkor a kacsintósra áhított volna a madárijesztő.A croissant meg ha átsül a megégetett jelzőt kapja. " bár kissé cérnahangú magabiztossággal rakták elém" Egyik kedvencem, netán a pincér nemi identitására kíváncsi?
Továbbra is azt a nézetet vallom, mindenki kapja meg a pénzéért ami jár, de ez a poszt köszönő viszonyban sincs ezzel a témával.

Nuuk 2012.12.10. 11:19:44

Az a vicc, hogy ha nem küld el benneteket, akkor én sem hallottam volna az ügyről. Kicsit ciki bevallani, de nem vagyok rendszeres olvasótok, így valószínűleg az erről a helyről szóló írásotok felett is elsiklottam volna. Viszont most kialakult bennem egy vélemény.

Ha az illető tulaj csendben maradt volna, bölcs maradt volna.

pcomment 2012.12.10. 11:20:16

@hogyne,persze,igazad van!: @neoteny: Igazatok van, én is utánanéztem és tényleg így van. Bocs, hülyeséget írtam :)

sas70 2012.12.10. 11:21:51

@Kepan: Lemaradt, de ez az olasz tengerparton volt, sajnos nem mo-n.

Ianas 2012.12.10. 11:22:35

Egy Vásárlók Könyve bejegyzés ilyenkor illendő, csak a rend kedvéért.

fourgee 2012.12.10. 11:22:45

@Prosztó: Control Panel -> Clock, Language and Region -> Change keyboards or other input methods -> [Change keyboards...] -> [Add] -> Hungarian (Hungary)

Ha Mac-ed van, annál nem tudom hogy lehet beállítani, de biztosan megoldható. :)

Prosztó 2012.12.10. 11:26:16

@fourgee:

Köszönöm, alt+shift-re vált a beállitott két kiosztás között és PC-m van.

Csak nem tudom, hova osztja ki a hosszú i-t és az ü-t. Leginkább sehová. Pedig fehér hibajavitóval felirtam a megfelelő billentyükre a magyar karaktereket is, rendkivül szinvonalasan néz ki :)

stillman 2012.12.10. 11:27:48

@lenoardo999: köszönöm, a kommentedért érdemes volt megírnom a posztot és figyelemmel követni az ilyen-olyan (khm) komment sorozatot.
10/10 intelligens, tisztességes és normális hozzászólás.

bob1975 2012.12.10. 11:28:01

@Boros Regina: Na, kedves Regina, jól felkavartad az állóvizet és megmozgattad a sok idióta trollt. Igyekeztem mindent végigolvasni, íme pár észrevétel pár emberkének: 1.én vendéglátást tanultam, 5 évig.Tantárgy volt az etikett-protokoll is. Ez számomra tök könnyű volt, mert a 90%-a ALAP volt..nekem legalábbis. Szóval alapesetben tényleg a nőt kapja a kivitt akármit (persze vannak kivételek, de ez hosszú, nem mennék bele). Szomorú hogy valaki ezt vitatja és furcsálja. De persze már rengeteg helyen dolgozik nem vendéglátós. Persze ez se baj, a papír nem tesz szakemberré.
2.azért mert valaki nyit egy boltot, saját pénzből, sok fáradsággal még nem jelenti azt hogy azt csinál amit akar.Pl. akkor kell nyitnia (és zárnia) amire engedélyt kapott. És ki KELL szolgálnia az embert, még ha nem is szimpatikus. Itt nem vallás-bőrszín-buzievagy a lényeg, hanem hogy kifizesse a fogyasztást és kulturáltan viselkedjen.
Sajnos sok ember nyit vendéglátó helyet, valamiért azt hiszik ez aranybánya. De persze ez nem így van, és az oda nem illők kihullanak, előbb-utóbb.
ui: nem jártam még a F.-ban..nem is fogok. Tudjátok miért? Nem "csak" Regina tejhabja miatt (BOCSI :)).Baszki, műanyag tányér a város közepén? Ez nekem mindent elárul a tulajdonosról..
Üdv: I. ui: kitartás Regina, még kívülállóként is dühít (jó)pár hozzászólás.

stillman 2012.12.10. 11:29:24

@Prosztó: olyan viccesek vagytok, mint a Gyalog Galoppban az afrikai vs. európai fecskéről vitázók :)
de tényleg!

Prosztó 2012.12.10. 11:30:17

@bob1975:

"kitartás Regina,"

Kitartásááás?

Nyilas!!!!!

(Na jó, rossz vicc volt.Ö

Prosztó 2012.12.10. 11:35:01

@Boros Regina:

Jó, akkor elmondom, hogy a Blackberry-n sem találok hosszú ü-t és hosszú ö-t. Szerintem ez szándékos magánhangzó-diszkrimináció.

Morféma-nácizmus, ha úgy tetszik.

sas70 2012.12.10. 11:39:55

@GMS: A "potya" narancslé egy kedves gesztus volt (4*49c) a második betérésünknél, és a kóstoltatás is az elsőnél (max. 5euro), amit itthon nem értenek! És basszus bejött neki, mert négyszer költöttük nála a pénzünket (130-150 euro) nem egyszer, pedig lehet, hogy máshol még jobbat kaptunk volna. Azért mentünk oda többedjére is, mert kedvesek voltak és megfelelt a minőség. Anno őskövület vendéglátós rokonom mondta, a legkedvesebb vendég, a visszajáró vendég! De ezt ebben a kibaszott országban sose fogják megérteni, hogy mi az, amikor generációkon keresztül létezik ugyan az az étterem, kávézó stb. és azt mondod, hogy a nagyapámmal voltam itt először és a gyerekeimet is elhozom!

bob1975 2012.12.10. 11:43:22

@Prosztó: HÜLYE.. :)))))))
Nyugi, értem a viccet...és el is kél ide, sajna sok poén nem jutott a hozzászólásokba. Üdv: I.

pappito · http://pappito.com 2012.12.10. 11:45:51

@margaritt: " erősen túlárazott szolgáltatást nyújt, de sem a minőségre, sem a vendég véleményére nincs tekintettel, és ha kritikát kap, még ő van megsértve. "

nono. nem azért sértődött meg a boltos, mert meg lett mondva h sületlen a croissant közepe, hanem azért, mert a szerző ismerőse jelezte, hogy az egész bolt ötlete a szerző kis kedvenc helyének ócska utánzata - ezért viszont kurvára jogos megsértődni és elküldeni bárkit a picsába.

Azért meg jogos sopánkodni, hogy nem volt jó a kiszolgálás és/vagy a táp.

csak válasszuk el a dolgokat.

Egyébként meg a boltosnak szíve joga úgy tönkremenni, ahogy akar.

Csak Norris 2012.12.10. 11:45:59

@tejcsokoládé: " lejáratsz valakit sok-sok ember előtt egyetlen tapasztalat alapján"

Többször járt ott.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.12.10. 11:46:30

@Tomi from Space: "A feministákat én is kitiltanám mindenhonnan ez tény."

sokkal nagyobb probléma pl., hogy a női sofőrök többsége a közlekedés során nem érvényesíti a feminizmust, hanem ugyanazzal a női felfogással - ti., hogy "a világ értem van!" - vezet, mint ahogyan az életét éli. ;-)

én pl. elképesztő módon feminista és egyenjogúságpárti vagyok, főleg, ha valami nehezet kell(ene) cipelni. de akkor meg mindig jönnek a női kifogások... ;-)

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.10. 11:49:01

@idelle: Ma olvastam egy jót:

Mit csinál a nő szeretkezés után?

Zavar.

:D

pappito · http://pappito.com 2012.12.10. 11:49:52

@konyhakész pumi: "Itt senki nem azon van,hogy a vendég ne kapja meg azt ami a pénzéért jár.Szerintem kitűnik a posztból, hogy előre el van tervezve ma itt semmi sem lesz jobb mint a sarkiéknál."

pontosan ezt mondtam én is. (csak se nem zsidózok se nem érdekel a szerző nemi élete, úgyhogy elsikkadt amit mondtam :))

pappito · http://pappito.com 2012.12.10. 11:50:42

@Nuuk: "Ha az illető tulaj csendben maradt volna, bölcs maradt volna."

igaz ez a bloggerre is

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.10. 11:51:30

@pappito: Ő nem blogger, hanem ÚJSÁGÍRÓ!

Tudd hol a helyed kiskancsó.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.10. 12:01:43

@pappito: Még az a szerencse, hogy Magyarországon csak pár ezren gondolják magukat gasztronómiai szakújságírónak és csak pár ezren értenek az étkezéshez.

Mondjuk az ilyen majomfaszokon szoktam jókat röhögni, amikor kifizetnek 2-3 ezer forintot egy marék salátáért, egy csík húsért, meg három pöttyért a tányéron, én meg ennyiből 3 kiló csülök pörköltöt főzök otthon és zabáltatom tele vele a haveri kört, a legnagyobb megelégedésükre.

Cervisia 2012.12.10. 12:05:16

Sznob beszólt a sznobnak, hogy sznob. *Flies away.

medvécske 2012.12.10. 12:05:31

mindazoknak akik fanyalognak a bejegyzéstől: IGAZUK VAN!

tényleg azért járunk vendéglátóhelyekre, szolgáltatókhoz mert:
- szeretjük, ha a pincér/tulajdonos tahó,
- szeretjük, ha figyelmetlenek, oda sem bagóznák ránk,
- szeretjük, ha rossz minőségű, hideg levest, penészes kenyeret, forró sört, etc. kapunk,
- szeretjük, ha úgy néz ki az étel, mint a moslékos-badella,
- szeretjük, ha túlszámláznak, rosszul adnak vissza,
- szeretjük, ha úgy beszélnek velünk, mint egy állattal,
- szeretjük, ha előre elnézést kérünk mindenért,
- szeretjük, ha a pénzünkért jól megaláznak és mindenért örömmel fizethetünk
- szeretjük, ha a főnöknek mindig igaza van
- és szeretjük, ha fizetés után azt kérik tőlünk, hogy: Ne járjatok ide

mindezeket szeretjük, azt szeretjük, ha a pénzünkért jól seggbe rúgnak minket.

2012.12.10. 12:05:39

Érdekes, hogy egy ilyen nem érdekes poszt milyen sok kommentet generál.

joskafiser 2012.12.10. 12:10:54

@medvécske: :)))) olvasd el ujra a postot meg egy-ket kommentet. hatha rajossz mi a baj. ha nem akkor meg ugyis mind1 :)

stillman 2012.12.10. 12:16:54

@pappito: szerintem érződik a posztban, hogy tényleg akartam odajárni és örültem, hogy van konkurenciája a másik helynek. Senkinek nem tesz jót, ha csak odajárnak az emberek és nincs egészséges verseny.

Cervisia 2012.12.10. 12:18:08

@Boros Regina: No mi az, a nagy véleményszabadság közepette ez a vélemény már nem tetszik? Pedig fentebb írta az egyik csatlósod, hogy a kommentelők itt ugyan olyan vendégek, mint Te voltál a boltban.

TheRminator 2012.12.10. 12:18:59

@_Molly: "Hehe, én pedig - szintén a Lipótvárosban - egy étteremben jártam úgy, hogy ebéd végén a pincér ELÉM tette le a számlát, nem pedig a társaságomban lévő férfi elé. Blogot ugyan nem írtam az esetből, de oda többet nem mentem (nem mentünk)."

Namármost ha te egy 50 körüli nő vagy, a férfi meg egy 20 év körüli, akkor természetes, hogy te kapod a számlát. :-)

Cervisia 2012.12.10. 12:23:00

@Boros Regina: Akkor ha a közgazdászoknak lenne olyan szakmai szabálya, hogy azonos munkáért egy nő fele annyit kap, mert csak, akkor már rendben is van?

konyhakész pumi 2012.12.10. 12:24:18

@Tomi from Space: Igazad van:))

De ragozzuk tovább.Egyik haverod azt mondaná: mi a hernyó ez a sós, híg ehetetlen kotyvalék, a másik: mi ez a kihűlt rágós zsírcsimbók? A harmadik a lakásod gagyinak ocsnyányolná. Akkor is ilyen színesben látnád a világot? És ha még valami félresikerült ÚJSÁGÍRÓ megírná Ebéd a haverokkal címen:)))

mortullus 2012.12.10. 12:24:32

még nyáron egy ismerőssel elsétáltam a S. Fűszeres mellett, mondtam neki ide majd egyszer el kell jönnünk. De szerintem először a Fromage-t fogjuk kipróbálni :)

Cervisia 2012.12.10. 12:27:02

@váj mí: Azért az is vicces, ha a férfi kihűlve kapja meg az ételét, mert valami megkövesedett illemszabály szerint csakazértis előbb a nő kajáját viszik ki.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.10. 12:27:51

@konyhakész pumi: Nekem nem kiégett (burnout-os, hogy a posztíró is értse) haverjaim vannak, hanem olyanok, akik kedvelik az élet apró örömeit, a barátságot, a meghittséget, az összetartozást, a törődést és azt, ha valami olyat ehetnek, ami a földjükhöz tartozik. Nem attól próbálnak mások és kiemelkedőek lenni, hogy olyat tesznek, amit ma Magyarországon 9 millió ember nem tehet meg és nem az a világfájdalmuk hogy a baszta pasztából kimaradt egy csepp juhardzsuva.

Meg azt is tudják, hogy ha beszólnának valamit, jól pofán basznám őket :D

Politikailag inkorrekt eszkimó 2012.12.10. 12:28:20

-Tej van?
-Nincs!
-De van!
-Nincs! Kávéba való, nem hülyébe.

Őrjöngő Sandy (törölt) 2012.12.10. 12:30:07

@Prosztó: Csakis alkoholos filccel, a hibajavító könnyen kopik :)

@bob1975: Érdekes hozzászólás volt, köszi.

Lehet példálózni Svédországgal, hogy ott mennyire nem veszik figyelembe a nemeket és hű, mennyire felvilágosult népek. Egészen kedvesen kérdezem, ki nem szarja le, mi van Svédország egy kommenter által látott vagy képzelt földrajzi pontján így van, ha amúgy a jelenleg hatályos :) illemtan- és protokoll-, valamint vendéglátós szakmai szabályok szerint a hölgy a meghívott.

konyhakész pumi 2012.12.10. 12:32:59

Látatlanul is flamóznák a pöridből. :DD

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.12.10. 12:34:05

Odamentél, nem volt jó (most mindegy mièrt) akkor a túrós faszèrt kellett visszatolni a picsád?A tulaj meg azt szolgâl ki, akit akar, ezèrt kár itt mártírkodni. A kollèga mèg kedves is volt, helyèben a basaball ütõt is kivettem volna a pult alól...

Őrjöngő Sandy (törölt) 2012.12.10. 12:34:12

@_zulu_: Ez már sokkal többről szól, mint a zabálásról. Az ékezetes betűkről, a kulturális különbségekről, illemtan vs. feminizmusról és a náci szó értelmezéséről :)
Teljesen korrekt lenyomata annak az egyedi bájnak és érzésvilágnak, melyet ez az ország áraszt magából és ami miatt bárki, akinek cseppnyi lehetősége van, elhúzna innen.

2012.12.10. 12:35:55

@Cervisia: Te tudsz ilyenről? Általában egyszerre viszik ki az ételt. Viszont ha sok az a la cart vendég és úszik a konyha, előfordulhat a férfi később kapja meg, általában melegen. A hideg ételért nem az etikett a felelős hanem a szakács. Tálalásnál előmelegített tálakra, melegpultban tálalnak. Viszont ha csak a gémeskút kocsmáig jutsz el ahol hidegen mérik a lebbencslevest akkor sorry, ez sem az etikett hibája.

Politikailag inkorrekt eszkimó 2012.12.10. 12:37:23

@medvécske: Figyelj! Megsugom, hogy itt nem errol van szo. Annyit tudtunk meg az irasbol, hogy a croissant nem sult at. Korrekt. Ezzel semmi baj. Viszont meg mindig nem tudtuk meg, hogy mi baja volt a szendvicsnek (ami majdnem tokeletes volt, de megsem), es miert volt rossz a kave illetve a tejhab.

konyhakész pumi 2012.12.10. 12:38:24

@Tomi from Space: kv-t én főzhetem? légyszi légyszi légyszi légyszi légyszi

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.10. 12:39:28

@konyhakész pumi: Simán! Van otthon 1970-es kotyogó, azzal jól lehet csapatni! :D

Cervisia 2012.12.10. 12:44:08

@dr kotász: Elméleti fejtegetés volt, hogy rossz szervezésnél előfordulhat.

konyhakész pumi 2012.12.10. 12:46:08

Ne félj felturbózom, hogy a félholt is tíz alatt futja a százat, és a Regina is sírva könyörög egy kortyért.

Maeldron 2012.12.10. 12:47:55

Radikálisan őszinte leszek: aki étteremben ülve felszolgálás közben, és nem a végén kritizálja a helyet, full idióta, és fogalma sincs a vendéglátásról. Fontosabb neki az önkifejezés, mint az, hogy ne köpjön bele a pincér a második fogásba. Jó étvágyat.

Az is szánalmas, hogy úgy ül be valaki mindenhová, hogy a Sarki Fűszereshez hasonlít, és úgy ír blogot minden étteremről, hogy ötször leírja a kedvenc helyének a nevét. És ezek után azt képzeli magáról, hogy ő gasztro szakértő. Még értő vendégnek sem nevezem.

Lehet közölni a kritikát építő stílusban, ha nem az a cél, hogy hülye picsát, az ismerősöd meg kötözködő vendéget játsszon. Én is szólni szoktam az egyik kedvenc helyemen, ha valami nem tökéletes. Ha kis baj van vele, a végén szólok, ha komoly, akkor kicserélik. Érdekes módon mindenki azonnal köszön, és figyelmes velem.

Ha máshová megyek, akkor nem ahhoz hasonlítom.

(Nincs éttermem.)

lkjpoi 2012.12.10. 12:48:07

Kedves Regina!
Szerintem most az ország 90%-a irigyel téged, hogy milyen hatalmas problémáid vannak.

mortullus 2012.12.10. 12:50:11

nem jól sütött croissant --------> költözzön mindenki Nyugatra

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.10. 12:50:13

@Anti Anyag: nincs igaza a vendégnek (vagy bárkinek) azért, mert ő fizet. Ez egy szolgáltatás, és egyben kapcsolat két ember között, nem teljes alávetettség.
Meg kell adni a tiszteletet kölcsönösen, a boltosnak nem kötelessége kinyalni minden idióta seggét.

Pussy Riot (törölt) 2012.12.10. 12:52:03

Cica!
Olyan kocsmába nem megyek ahol beszóltam a tulajnak.

Maeldron 2012.12.10. 12:54:42

Hepci: így van. Én is utálom, ha rossz ételt raknak elém az étteremben, de induláskor, ha már bementem, bizalmat szavazok. Ami itt ordítóan hiányzott.

alfax 2012.12.10. 13:06:45

A sarki fűszeres szép hely, ahol a beszáradt sznobok a macbookjuk fölött száraz macaronjuukat majszolgatják (ételfesték nyamm).

Ilyen helyek pl párizsban minden sarkon vannak, csak nem ennyire sznob a fíling.

Most nyílt egy "másolat", és van min pörögni lipóciában...

firstwirldproblems.

2012.12.10. 13:10:48

@Tomi from Space: "baszta pasztából kimaradt egy csepp juhardzsuva"

Ezen vinnyogva röhögök... :-)))

kverti 2012.12.10. 13:11:08

De kiküldenélek a kedvenc sarki fűszeres kávézódban elköltött reggelicskéd után kukoricát tetejelni a 40 fokba.

2012.12.10. 13:12:38

@Őrjöngő Sandy: Ja, egyébként tényleg beteges, hogy akármi a téma az emberek ezerrel marcangolni fogják egymást.

medvécske 2012.12.10. 13:18:22

@joskafiser:
elolvastam, a blogon lévő alap posztot is, szerintem Te is olvasd el, mert lehet, hogy nem érted mi volt a gond a vendéglőssel. Egy méregdrága helytől elvárható a tökéletességre való törekvés és ahhoz ez a poszt is hozzájárul, már csak azért is, mert nincs benne extrémül negatív rész. egyébként a bolt és annak tulajdonosa ebből akár profitálhat is, ha mást nem marad a tanulság. velem is történt hasonló, csak cipőboltban, nem sokkal később bezárt a bolt. nem gondolod, hogy egy egy rossz üzletmenet?

Csak Norris 2012.12.10. 13:20:41

@kverti: gondolom ezzel a névvel te is pont 40 fokban dolgozó mezőgazdasági ember vagy.

mortullus 2012.12.10. 13:22:23

@kverti: azzal, lehet jobban növelné a dzsídípít, mint egy vasárnap reggeli kávéval az SF-ben :)

Csak Norris 2012.12.10. 13:23:21

" nem jól sütött croissant --------> költözzön mindenki Nyugatra"

A közte levő meg csak blabla. :D

medvécske 2012.12.10. 13:24:28

@Identitásfosztott lelki jobbágy:
azt valóban nem tudjuk, nem mintha nem lenne fontos, viszont azóta a "vendéglátós" megkérte a posztolót, hogy ne látogassa az üzletét, mert olvasta a bejegyzést, szerintem ez a lényeg. ilyen hozzáállással nem kell a szolgáltatóiparban tevékenykedni, pláne boltot nyitni. ha alapból tapló, menjen ellenőrnek vagy politikusnak. látod, ez a baj, hogy tőlük is sem várunk mást. ezt érdemeljük?

stillman 2012.12.10. 13:30:34

@Maeldron: nem én hasonlítottam máshoz a helyet, a posztban sem ezt írtam.

Velem is figyelmesek a legtöbb helyen, nem szólok be sehol öncélúan, ha valami nem tetszett általában a végén közvetlenül a helyszínen jelzem.

Itt sem ezzel volt a probléma, a tulaj akadt ki egy átlagos vevő (aki nem én voltam) kérdésén, hogy mi a különbség a koncepció között, ez indította el ezt az egészet.

stillman 2012.12.10. 13:32:01

@Hepci: "minden idióta seggét"? ezt rám érted?

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.10. 13:32:20

@Boros Regina: Nekem is válaszol Regina, így csak egy senkinek érzem magam.

mortullus 2012.12.10. 13:32:28

@Desmond77: én azért megvárom azt a jól átsült croissant, hátha egyszer sikerül :)

Melee 2012.12.10. 13:33:34

A mindenkori kormányhoz igazodva, nagyon sokan elszoktak attól, hogy kimondják/leírják az igazat. Ez köszön vissza a cikkből és a véleményekből. Szerintem ha egy hely egy másikat másol, és hiányosságai vannak, azt le lehet írni. Mindkettőt. Miként a szar tokajiról is ki lehet mondani, hogy szar. Aki inkább nem mondja ki/írja le az igazat, az kicsit nézzen magába. Ha egy állásinterjún azt mondják, hogy majd értesítenek az eredményről, és nem szólnak vissza annyit, hogy nem, az mindenkinek rosszul esik, pedig csak az is az igazság elhallgatása.

stillman 2012.12.10. 13:36:34

@lkjpoi: miért, egysejtűként kéne élnem az életem és csak a napi problémákról írni? nyilván nem ez a legfőbb problémám, csak leírtam pont olyan jellegű kikapcsolódásként, ahogyan más meg moziba megy, illetve egy blogban kommentelget.

Az, hogy ha zavaró valakinek a szabad véleménynyilvánítás, és ezért ezt rosszul is kezeli, ami viszont még nagyobb nyilvánosságot kap, szerintem egészséges folyamat.

Cervisia 2012.12.10. 13:37:49

@Dr.Betépett felhasználó: Micsoda visszavágás! Remekül demonstrálod vele, hogy szellemi színvonalad már-már egy tapíréval vetekszik.

Cpt. Flint 2012.12.10. 13:39:20

Aki szerint meg a vendéglősnek mindenféle "joga" van a vendégekkel szemben, meg hülye a posztoló, az legalább ezt olvassa már el:
www.mkik.hu/index.php?id=126
Amúgy én is úgy jártam, mint @csepke: , eleinte nagyon nem tetszett a poszt stílusa és kissé hibásnak tűnt az alapállása is, de mióta végigolvastam a kommenteket... hát akkor már százszor inkább a posztoló, mint a minden sz@rt elfogadó, "csak az otthonikávé-körömpörkölt az élet" (az anyázós-zsidózós stb.-ről nem is szólva) szinten megragadt kommentelők.

stillman 2012.12.10. 13:39:36

@Tomi from Space: nem vagyok "gasztro újságíró", amúgy pedig ha valakinek az a hobbija, hogy nem szeret moslékot enni, akkor azon nyugodtan röhögj, nyilván másnak meg más hobbija van, amin akár én is tudnék röhögni, de nem teszem, mert el tudom képzelni, hogy milyen lehet.

váj mí 2012.12.10. 13:39:46

@Cervisia: Persze, ez hülyeség, és éttermekben erre figyelnek is. Kb. mint Ramsaynél, az asztal egyszerre kapja meg a kaját.
Jobb vendéglőkben elnézést kérnek a hölgyvendégtől, hogy a kajája lassabban készül, ezért az urat szolgálják ki előbb. Megtörtént már nem egyszer, legutóbb egy olasz jellegű vendéglőben, ahol az én helyben készített raviolim lassabban készült, mint a barátom pizzája, így elnézés-kérés mellett, 5 perccel hamarabb szolgálták ki. Ezzel nem is volt semmi baj számomra. Nem étterem volt.
Átlagos vendéglőkben, ahogy esik, úgy puffan a kiszolgálás.
Menza stílben meg, aki-kapja-marja ;).

Cpt. Flint 2012.12.10. 13:43:21

@Tocvarek: A téliszalámi nem átlagtermék, legalábbis az árából úgy gondolnám. Ha meg átlag, akkor minden más átlag alatti. Az sem mellékes, hogy a minőségi olasz és spanyol szalámik húsból (méghozzá minőségi húsból) és szalonnából készülnek, ami azért a magyar "átlagszalámik" (mármint a húsipari, mert ugye nem a háziról beszélünk) zöméről nem teljesen állítható.

Csak Norris 2012.12.10. 13:45:18

A szabad véleménnyilvánítás halott. Itt látszik a legjobban.
Mindenki úgy goondolja:
1. "ha én dumálok akkor demokrácia van"

2. "ha nekem akarnak dumálni akkor kuss"

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.10. 13:46:34

@Boros Regina: Akkor miért próbálsz úgy tenni, mintha értenél hozzá?

Én nem az önmagukra igényes (és kiemelném, hogy nem pökhendi) embereken röhögök, hanem a hülyéken és azokon, akik elvannak tévedve az Első Világban és az a First World problem-jük, hogy szottyos a croissant közepe. Ha a Fornettibe ennél, mint a sok proli, ott csak átsült croissant kapnál, negyed áron. Látod, a gasztronómiai mitholban a munkásosztály már meg is előzött.

Én itt nem nevettem, nem is sírtam, csak konstatáltam, hogy sajnos a környezetemben is számottevő magadfajta emberek mennyire rühellik magát az életet és mennyire nincs semmijük a megjelenési kényszerükön és az attention whore-kodásukon kívül. Remélem azért a világ meghatározó részének többségét nem gyűlölöd, nem vagy NANE-s meg bármilyen olyan szervezet tagja, ami gyűlöl mindenkit és a macskádon kívül van még olyan létforma a Földön, aminek tiszta szívből hiányzol egy hét után.

Őrjöngő Sandy (törölt) 2012.12.10. 13:46:44

@Boros Regina: Nem kell állandóan védekezned, olyat úgysem írhatsz, ami mindenkinek tetszik. A hülyepicsázós kommenteket pedig annyira ne vedd figyelembe, mint ahogy nem kannásboros kocsmába jársz vacsorázni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.10. 13:51:19

@Boros Regina: nem, ezt nem rád értettem, hanem általában. Pl. bemegy valaki egy étterembe és elkezd ordítozni, hogy vezessék ki az eszkimókat, lepisili az orchideát az asztalon vagy éppen rapid módon megszoptatja a vuittontáskás nőjét. Az ilyet joggal zavarja el a tulaj a pébe, a szent szabadságnak vannak határai, és nem a szolgáink a vendéglátósok.

De egyébként sok bajom van ezzel az írásoddal, amit itt nem szeretnék az első két hozzászólásomnál jobban kifejteni, hanem majd egyszer elmondom személyesen.

Cpt. Flint 2012.12.10. 13:52:18

@Tomi from Space: a hozzászólásaidból csak úgy árad az az életigenlés és építő kritika, amit elvársz a bloggertől (és a többiektől).

Cpt. Flint 2012.12.10. 13:53:24

@Hepci: pellanat, a közbotrányokozásra stb. van ám jogszabály...

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.10. 13:54:15

@Cpt. Flint: Én csak simán troll vagyok, az életem oké :)

stillman 2012.12.10. 13:56:27

@Tomi from Space: Fornettit nem eszem, próbáltam, de kiderült, hogy az sokkal drágább (ár-érték arány).

Szerintem hagyjuk ezt a proli-munkásosztály vonalat, nagyon jól hangzik persze, de hülyeség, megint üres, tartalmatlan pocskondiázás.

Egy kis gondolkodással könnyű kitalálni, hogy normális, jó minőségű ételt venni drágábban végső soron olcsóbb megoldás, mint megvenni 2 kiló szemetet relatíve kevés pénzért.

Már, ha van arra igény, hogy ne szemetet egyél.

stillman 2012.12.10. 13:59:56

@Hepci: nekem meg a fura, ide nem tartozó hasonlataiddal van bajom. Senki nem állította, hogy a vendéglátós a szolgám, sőt.

Egy jó helyen tudom a helyem, alázatos vagyok, ha tudom, hogy jót kapok cserébe.

Nem értem mire jó ez az állandó, direkt félremagyarázás. Akarj már kitűnni a többi kommentelő közül, ahogyan ezt máskor is meg szoktad tenni :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.10. 14:08:14

@Boros Regina: nézd, Regina, minek strapáljam magam... nem zsidózom stb., ennyi nekem bőven elég. Nyilván hozhatnék kulturáltabb/véleményesebb példát is, pl. a nagybömbis vagy csak simán kanos, pénzes vendég minden egyes tétel kihozásakor ajánlatot tesz a modell küllemű pincérlánynak, aki egyébként szende lélek. No, ha én vagyok a vendéglős, az ilyen sem eszi végig az ebédjét, amennyiben a pincérlány panaszkodik.
Egyébként tényleg régóta olvasgatlak, ez itt fent nagyon nem tetszik. Nem hiszem, hogy a részleteket itt kellene kifejtenem, mindkettőnknek kellemetlen lenne, a relatíve jó viszonyt köztünk (félig ismeretlenül) óhatatlanul megpimpósítaná.
Majd írok mailt, ha érdekel.

váj mí 2012.12.10. 14:11:03

@Boros Regina: Szóval, a fornetti és egyéb metró-péksütik drágák... ok, ha kilóra levetíted... Na de ízlett? Megint csak a pénzről beszélsz. Visszatetsző. Ugyanis azokban a körökben, ahova te tartozónak érzed magad nem szokták kilóra kiszámítani annak az árát, ami megfelelő. Nem illik. Ez sem.

Cpt. Flint 2012.12.10. 14:13:48

@Hepci: "minden egyes tétel kihozásakor ajánlatot tesz a modell küllemű pincérlánynak" ez megint csak btk-s, zaklatásnak híják szerintem. szóval ne keverjük már ide azt, hogy valaki nem bírja a kritikát. a kritika stílusa persze más kéréds, de az meg elsősorban a kritikust minősíti, úgyhogy megint csak felesleges rajta rugózni.

Cpt. Flint 2012.12.10. 14:19:22

@váj mí: de egy gasztrokritikánál már azért ki lehet számítani, nem? ha már hasonlítgatunk valamit... amúgy a fornetti (szerintem) ízre is undorító, közel az ehetetlen kategóriához, és inkább nem is szeretném megtudni, hogy miből készül. a nagy % hidrogénezett növényi zsír mondjuk tuti.
ja, és megint ez az álszemérem... ne beszéljünk ugye a pénzről, mert az undorító. "ilyen körökben". szerintem meg pont a nagypolgár az, aki baromira odafigyel arra, hogy mit kap a pénzéért. többek között ezért is nem híd alatt alvó becsődölt devizahiteles.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.10. 14:41:44

@Cpt. Flint: a téma onnan kezdődött, hogy valaki beírta, a vendégnek mindig igaza van, mert ő fizet (kb.).
Azt gondolom, ez nincs így, aki így gondolkodik, nem veszi emberszámba a vendéglátósokat/szolgáltatókat.
Egyébként felesleges ezen huzakodnod, nyilván az se lesz jó példa, ha azt mondom, a kedves vendég bablevest kap, de közli, hogy az ott benne lencse, aztán szűzérmét hoznak neki, de kijelenti, az karaj, aztán eszik somlóit, amiről állítja, hogy a dió avas, miközben nem az, és még kb. 6-8 ilyen megmozdulása van... szerintem ezt nem feltétlenül kell elviselni, de mindenkinek máshol van az ingerküszöbe. Az emberek többsége simán elénekli a vállalati himnuszt, kinyalja a főnöke seggét, halálig imádja Orbán Viktort vagy Gyurcsány Ferencet - és az ezek során keletkező feszültségeket valahol szeretné kiengedni, de az asszonyt mégse verheti meg naponta...

váj mí 2012.12.10. 14:42:58

@Cpt. Flint: Ahham, egy gasztrokritikába akár ez is belefér, de ennek a posztnak mi köze a gasztrokritikához?
Ja, megnézi, csak nem dumál róla, mert nem illik. Vagy minden esetben alkalmazzuk az illemtankönyvet, vagy kussolunk róla. Nem lehet kicsit teherbe esni, tudod, nem? ;)
A fornetti vagy princess vagy hasonlók szerintem sem a gasztronómia csúcsait jelentik, néha elmegy éhenhalás ellen.

joskafiser 2012.12.10. 14:50:21

@Boros Regina: latod pont ez a baj veled :"nem szeret moslékot enni" a szelsosegek.

mint nagyon sokan az elejen leirtak (koztuk en is) h az h kritizalj vmit a szived joga. de ugy ahogy te csinalod, azokkal a szavakkal, az szelsoseg. bar egyaltalan nem voltam sem az egyik helyen sem a masikban, azert azt mondani h "moslekot" eszel az F ben, es isteni mannat a SFban , nagyon finoman fogalmazva es teged + a szemellenzos kovetoket nem megbantva: minimum nagggggyon eros csusztatas kategoria.
na ezek miatt a szelsoseges megfogalmazasok miatt lettel bepakolva az ugynevezett "hujjjesznobp*csa" kategoriaba (amit valranditassal elintezel ill. fbn meg adsz is ala ezaltal egyesekben talan meginkabb erositve h "ooo, valoban az a kategoria") ill emiatt kerdeztek meg tobben is -ki igy ki ugy- h amugy otthon ill. lelkivilagodban minden rendben van-e.
mert ezzel a stilussal leirt esemenysor azt mutatja h nem.

Cpt. Flint 2012.12.10. 15:00:07

@váj mí: ha nem is kimondottan gasztrokritika, de étteremkritika. megnézi, és ha kérdezik, meg is mondja. az információcsere azért már nem illemtankérdés. ugye a fornetti témát nem a blogger hozta fel, hanem rákérdeztek. és ez a "mi mennyibe kerül", főleg ebben a formában, amúgy hol illemszabály? mert én már olvastam illemtankönyvet, többet is, de olyat, hogy nem beszélgethetünk pénzügyekről, még egyikben sem láttam. olyat igen, hogy nem illik RÁKÉRDEZNI más fizetésére, meg mondjuk hogy mennyibe került a cipője. de ez ugye nem az az eset, mikor megkérdezik, hogy "miért nem jársz xy helyre", vagy "miért nem veszel nn terméket", és az a válaszu, hogy azért, mert nem éri meg. az árához képest (is) sz@r.
amúgy is, félreértés van ezzel az illemmel, blogger egy szakmai szabályt (ami nyilván eredetileg az ősidőkben az illemkódexből származtatott) kért számon.
és gondolom máshol is van ilyen, mondjuk a tűzoltóknál esetleg? mentésnél először gyerek, aztán nő, aztán embör, aztán kiskutya? van ilyen? ha van, ez is csak illem volt valamikor, most meg szabály. ja, és az illemszabályok egy jó része meg egészen gyakorlatias megfontolásokból alakult ki - még régebben.

konyhakész pumi 2012.12.10. 15:04:22

A történet ott kezdődött, hogy regina Ramsay addig csesztette a tulajt,hogy az kirúgta.Ez mekkora lyukat ütött a Reginácska egóján az a fentiekből kitűnik.Én azért kíváncsi lennék a tulaj verziójára is, mert így
Regina hatalmas helyzeti előnybe van, és ki is használja.
Mondjuk ez is Őt minősíti.

stillman 2012.12.10. 15:08:01

@Cpt. Flint: egyetértek, köszönöm.

stillman 2012.12.10. 15:10:30

@joskafiser: az az igazság, hogy lehet, hogy tényleg sznob vagyok, meg hát "pi*csa" is, amennyiben ez a "nő" szinonimája nálatok.

stillman 2012.12.10. 15:12:11

@konyhakész pumi: hát ez nem egészen így van, ahogy leírod :) Nem csesztettem, 2x normálisan jeleztem, amivel nem értettem egyet, ebből nem is lett konfliktus.

Kérem Mr. Fromage nyilatkozzon, hogy kiegyensúlyozódjunk!
Tudjátok ő nem is facebookol, mert "szerencsére nincs rá szükséges", úgyhogy nem tudom online egyáltalán elcsíphető-e, szerintem inkább a Sarki Fűszeres ablakán leselkedik szabadidejében (VICC!).

váj mí 2012.12.10. 15:12:24

@Cpt. Flint: Egy nyomorult francia-beütésű vegyesboltról van szó, ember. Igen, bekaphatsz egy kiflit kávéval vagy egy szendvicset, kb, mint a Jégbüfében. Hol van itt az étterem? Ez neked az étterem? Ha igen, nincs több kérdésem. Te is értesz hozzá, mint a posztoló, aki a neve áldozata.
Tévedsz, emlegetni sem illik azokban a körökben, ahova a posztoló úgy véli, tartozik. Vannak körök, ahol a mi-mennyibe-került témája jelentőséggel bír. Nagyjából azok, amelyek bömössel hosszabbítják meg. Igen, azt.
A szakmai szabály alól is vannak kivételek, de ez nem ide tartozik, mivel ismétlem, egy kávé-narancslé-péksüti-szendvics elfogyasztására is (!) alkalmas vegyesboltról van szó, nem étteremről.

Cpt. Flint 2012.12.10. 15:12:45

@Hepci: a téma onnan kezdődött, és arra én nem is írtam semmit, mert nyilván van az a viselkedés, amit nagyon nehéz tolerálni és lehet, hogy én sem tudnám; de aztán a köztörvényes példáidat ehhez képest nagyon ide nem illőnek éreztem. szerintem a vendéglátósnak a(z általad is leírt) nyilvánvalóan jogellenes magatartásokon kívül nagyon-nagyon nehéz (jogilag) támadhatatlan indokot találni arra, hogy valakit ne szolgáljon ki/kiutasítson az üzletéből. nyilván az ilyen vitás esetekben többnyire mindkét fél hibás és ezt érzi is, meg amúgy sem akkora az anyagi kár, ezért nem is szokott ebből jogvita lenni... de azért ha a bloggeréhez hasonló esetet fogyasztóvédelem, neadjisten bíróság elé vinnék, én kétlem, hogy a vendéglősnek igazat adnának; a szakmai kamarája pedig egész biztosan nem. még a bablencsés esetben sem, bár ott már felmerülhetne a panaszos elmeorvosi megszakértése is. ;o)

konyhakész pumi 2012.12.10. 15:17:22

@Boros Regina: Gondolom ezért az írásodért évekig ihatod a sarokban a megszokott minőségű és extra mennyiségű potya kv-t.
(SZINTÉN VICC)

stillman 2012.12.10. 15:21:53

@váj mí: nem pénzről beszéltem, illetve nem én beszéltem pénzről, hogy mennyi pénzt képesek a magamfajták otthagyni egy-egy jónak mondott kávéért, ami csak a mi elrugaszkodott igényünk.
Amúgy pedig mi azzal a baj, hogy két szolgáltatást ár-érték alapján összehasonlítsunk?

stillman 2012.12.10. 15:23:21

@konyhakész pumi: erről az egészről szegény Sarki Fűszeres mit sem sejt, egyébéként pedig nem hiszem, hogy örülne ennek az egésznek, úgyhogy inkább én örülhetek, ha nem tilt ki ő is! :)

konyhakész pumi 2012.12.10. 15:27:15

@Boros Regina: Egye fene kezdelek megkedvelni,annak ellenére, hogy mindent megteszel az ellenkezőért.

Cpt. Flint 2012.12.10. 15:29:31

@váj mí: Te voltál már ott? Én nem, de nekem a posztból nem egészen ez jött le. 10-es csomag gyufát, zseblámpaelemet lehet kapni? Szerintem ez inkább egy "delikátesz", ha már be akarjuk sorolni (és ha emlékszik rá valaki, hogy ez mit jelentett).
Azt gondolom, hogy te nemigen tudod, hogy mi dívik, meg mi nem azokban a bizonyos körökben, ha itt - és így - osztod az észt. Persze igazából én sem, bár én sokat olvastam már róla. LEhet, hogy te is. Szóval, aki nem törődik vele, hogy mi mennyibe kerül, csak legyen minél felkapottabb, az nem az a kör, amire te gondolsz (vagy amire én, lehet, hogy nem is ugyanarról beszélünk, bár én leírtam, hogy a megállapodott, esetleg többedik generációs nagypolgárra, globetrotterre célzok). Amiről te beszélsz, az a celebek és übersznobok világa, ahol nem is ismerik azt, hogy "nem illik" valami, legfeljebb csak simán "ciki". És ez nagyon nem ugyanaz.

stillman 2012.12.10. 15:29:32

@Hepci: nem tudom mi van veled , de tényleg össze-vissza hasonlítgatsz és célozgatsz, utalgatsz "majd elmondod" stb., oké mondd el, írd meg, viszont nem jók a hasonlataid, tényleg. Összekevered azt, hogy valaki leírja a véleményét és emiatt kitiltják.
Csak, hogy értsd ez olyan, mintha (kis túlzással) Molnár B.-t nem engednék be többé Mátyás Pincébe, mert azt mondta, hogy a piros arany szar.

Cpt. Flint 2012.12.10. 15:40:18

@váj mí: "Igen, bekaphatsz egy kiflit kávéval vagy egy szendvicset, kb, mint a Jégbüfében. Hol van itt az étterem?"
Szerintem ahol le lehet ülni, kapsz kaját és nem önkiszolgáló, onnantól ugyanazok a szakmai - mondjuk a felszolgálási - szabályok mindegyikben. Ilyen szempontból nem lehet "kicsit étterem", hogy a te hasonlatoddal éljek. Vagy akkor mondjuk az alap higiéniás szabályok sem ugyanazok? Lehet csak simán langyos vízben ellögybölni a csészét, mert úgyis "csak egy kávét iszik ez a nyamvadt"? Oda lehet lökni elé parasztosan, hogy "nebammeg"? Ha nem követeled meg a színvonalat mindenhol, akkor hogy követeled meg bárhol? Mindig találhatunk kifogást, hogy itt most éppen miért nem kell udvariasnak, kedvesnek, szabályosnak, melegnek, ízletesnek stb. lenni.

váj mí 2012.12.10. 15:42:33

@Boros Regina: Bocs, de te beszéltél a kommentek között először pénzről, amikor még tegnap felemlegetted a 3 eurós kávédat, mint valami világszámot, hogy hű-de-drága, és ezért a pénzért a tejhab pontosan 32 fokos szögben essen a kávéra.
Szóval, 3 eurós kávé nagyon nem drága vagy különleges, egy egyszerű latte, oké közepes méretű, amit lefedhető papírpohárban vihetsz magaddal. Az a kávéházi élmény, amit te itt 3 eurós kávékkal akarsz megváltani, az kábé a háromszorosába kerül, borravaló nélkül.
Forró nyári napokon többet fizetek egy közepes frapuccinóért, zu mitnehmen.
A kávéházi kultúra rég kiveszett Budapestről sajnos. Mostanában kezd újjáéledni, rengeteg gyerekbetegséggel. Mint például a sznobizmus. Bécsben melegítő-szandál-póló kombóban ültem le nem egy kávézó teraszára, és nem néztek ki az öltözékem miatt, a többi vendég sem a koktélruhájában feszített. Igaz, ott nem társadalmi esemény elmenni egy kávézóba. Az általad favorizált SF-ben meg sajtért ugrottam be teljes napi városban mászkálás után, és valami végtelenül parasztok voltak. Kezdve azzal, hogy nem köszönni, de visszaköszönni sem voltak képesek. Nem látták bennem a pénzes vevőt melegítőben :P. Kibasztak magukkal esetemben, mert volt a kedvenc kéksajtomból éppen, és nagyobb mennyiséget akartam venni, de így megelégedtem 5 dekával, kóstolónak. Másnap meg kibumliztam a Lehel téribe, van ott egy kedvenc ordásom. Valami édesre vágytam :P
Szóval, az SF esetében pontosan azt tettem: felmértem az ár-érték arányt. A cucc többe kerül mint itt, viszont bunkók, ha nem kiöltözve mész. Összefoglalva, szánalmas.

Cpt. Flint 2012.12.10. 15:43:42

@Cpt. Flint: a meleget persze most ételre/italra értettem. :OD

Cpt. Flint 2012.12.10. 15:51:59

@váj mí: egész pontosan mit akarsz? ha jól látom, neked meg a bloggerinával szemben van prekoncepciód. most éppen úgy akarsz fogást találni rajta, hogy fikázod (lehet, hogy jogosan, csak éppen eléggé ide nem illően és célzatosan) a SF-t, amit ő valamelyest dicsért (vagy inkább csak összehasonlítási alapnak vett).
amúgy szerintem az a kávéház, ahova beülhetsz strandpapucsban, csak annyira kávéház, amennyire a Fromage étterem. ;o) nincs meg a hangulata. a terasz, az persze teljesen más.

váj mí 2012.12.10. 16:05:11

@Cpt. Flint: Virtuálisan adni pár maflást a posztolónak, hogy próbálja már meg esetleg a másik lábát is letenni a földre. Lehet, durva a cizellált lelkének, de korántsem annyira, amikor majd képen röhögik egy olyan társadalmi osztály képviselői, ahova ő tartozni szeretne. Bár nem fogják szemtől-szembe kiröhögni, de mélységesen lenézik majd. Ismerem a közeget, túlságosan is.
Az SF kávéház részlegéről meg nincs infóm, mert ahol parasztok velem, ott nem időzöm.

váj mí 2012.12.10. 16:10:52

@Cpt. Flint: A Fromage-ban nem voltam, otthon sem már vagy fél éve. A facebook oldalukat néztem át. Az alapján sima Jégbüfé, ami a helyben fogyasztást illeti. Ha meg az SF-t másolja, akkor főleg.
Nem, nem ugyanazok a szakmai szabályok, mármint az alapvető higiéniásokon kívül. Ugyanis nem mindegy, milyen jellegű az adott vendéglátóipari egység.
Az illető társadalmi osztályt meg eléggé jól ismerem, túl közelről is.

stillman 2012.12.10. 16:19:05

@váj mí: szerintem 3 EUR (850-900 Ft) egy kávéért drága. Mondjuk nyilván nem a starbucksról beszélek :)

váj mí 2012.12.10. 16:28:58

@Boros Regina: A Starbucks tömegcucc, mint a Meki vagy BK. Nem azt mondom, hogy rossz, de tömegcucc, csak éppen kávéban meg kávés, teás italokban.
Szerintem ez az összeg középáras: nem a jobb gépi 200-300 forint (most a 80-100 forintos izéket talán ne számítsuk bele), de nem is egy 1200-1500 közötti "kávékölteménynek" nevezhető ital.

Nyrségi Trolls (törölt) 2012.12.10. 16:49:37

@váj mí: "Bécsben melegítő-szandál-póló kombóban ültem le nem egy kávézó teraszára"
Talán azért, mert paraszt vagy, gazdag paraszt.

váj mí 2012.12.10. 17:05:03

@Nyrségi Trolls: Talán azért, mert a kisestélyit másra tervezték. Akkor röhögtek volna körbe, ha késő délelőtt pucc-parádéztam volna.
Talán verd ki, megkönnyebbülsz.

Tocvarek 2012.12.10. 17:31:43

@Cpt. Flint:
De a Téliszalámi a maga kategóriájában átlagtermék.
Csak nálunk ilyen kurva jó minőségű a valódi szalámi (most azokról a fos német hamisítványokról meg gyors érlelésű szarokról nem beszélünk), "mink itt Magyarországon ehhez vagyunk szokva".
Az átlag olasz leteszi a hajá és vallásos révületében leborul a lábad elé, ha felmutatsz neki egy rúd Picket!
:D

Szatmári Tünde 2012.12.10. 19:51:02

Ajánlom a hölgynek,hogy többet szaladjon a szigeten,mert elég sok ideje marad és energiája a rossz indulatú megjegyzéseire...levezetné a feszültségét.Szellemi fogyatékosnak nevezni egy eladót,az már Önt minősíti,rossz a kávé?járjon a kedvenc helyére,nem jó a kiszolgálás?hm...senki nem köteles olyan helyre járni ami nem felel meg az elvárásainak!De van akinek nincs mitől kielégülnie,:-)vagy csak ettől érzi jól magát,hogy keresi miben,kiben talál hibát..szívesen eljárnék egy olyan kávézóba vagy bármilyen üzletbe amit Ön üzemeltet...amiben megvalósítaná legszenzációsabb elképzeléseit.Az tökéletes lenne..!Az,hogy ki tiltották a boltból ennek előzménye van,és miért ne lehetne ezt megtenni Önnel?Legalább volt elfoglaltsága volt témája...az egysejtű lényekről..:-)

_Molly 2012.12.10. 19:57:50

@TheRminator: "ha te egy 50 körüli nő vagy, a férfi meg egy 20 év körüli, akkor természetes, hogy te kapod a számlát. :-) "

Ha majd egyszer így lesz (miért ne lehetnék én is demimúr;P), akkor tutira nem fogok megsértődni.:)

Gaba!!!! 2012.12.10. 20:45:27

Hadd vázoljam fel, miért is nincs neked az égvilágon semmi közöd sem a "gasztro" , sem a "blogger" kifejezésekhez.Abban a szerencsésnek mondható helyzetben vagy , hogy találsz egy helyet, ahol még a te vendéglátósoknak valószínűleg igen nehezen elviselhető természetedet is tolerálják és ráadásul még te is meg vagy elégedve a kínálatával. Fel akarsz fedezni új helyeket? Ezzel semmi probléma! Viszont ahogyan ezt a kérdést megközelíted az kiveri a biztosítékot. Összefoglalva elmentél egy új helyre ami a kedvenc helyedtől pár utcára található, meggyőződtél arról amit már hallottál, ez koppintása a másiknak. Felmérted a kínálatot és a kiszolgálást, nem tetszett. Mit tettél ezután? visszamentél és próbáltad újra. Megint nem volt jó. Mit tettél? Vissza mentél szépen a kedvenc helyedre felemelt kis ujjal iszogatni a tökéletes kávédat. Nem! Haza mentél és megírtad mennyire ki..sztak veled! Ezután azt hihetnénk többet eszed ágában sem volt oda menni. De nem így történt. Nos, ha a tulajdonos helyében lettem volna: 1. Amikor közölted, hogy a hely másolata az egy utcával odébb lévőnek, kedves mosollyal elmagyaráztam volna, hogy te meg másolata vagy jó pár sznob, egyedül álló , unatkozó , kötekedő hölgy vendégnek. 2. Amikor a felszolgálót kioktattad ,hogy miért nem eléd, hanem a férfi elé helyezte el a rendelést, nem haragudtam volna. Szóltam volna a beosztottamnak, hogy kettyós a néni, légyszíves úgy csináld ahogy kéri, mert a vendég az első. 3. Amikor láttam volna a finnyás arckifejezést az arcodon amivel a kávét iszod , amit egyébként másik száz ember finomnak talál, ökölbe szorult volna a talpam. A croissantnál pedig a másik is. 4. Miután elolvastam volna a blogodnak nevezett szörnyűségben ahogy a boltomat , névvel , címmel együtt lehordod és ezek után még egyszer vissza jössz és narancslét kérsz, hát nem lettem volna olyan úriember mint a tulaj. Az ökölbe szorult talpaimmal , úgy rúgtam volna a kávézók puha székeit koptató ülő gumóidba , hogy miközben repülsz ki a helyről megsül benned a puha croissant tészta. Na fel a fejjel, az orral és a kisujjal! Te....GASZTOBLOGGER:) !

stillman 2012.12.10. 20:47:52

@Szatmári Tünde:
Kedves Hölgy!
Most viszont végre kielégültem, Öntől.
Az egysejtűek több figyelmet érdemelnek, lebecsüljük őket.

stillman 2012.12.10. 20:53:24

Tisztán a segítő szándékú szembesítés vezérel: aki a kommentjében mások szexuális életét firtatja, vagy kielégülésre szólít fel, az valójában egy freudi, óriási segélykiáltás a világ felé: "nincs szexuális életem, segítsetek!"

stillman 2012.12.10. 20:56:53

@Gaba!!!!: ön elnyerte a legprimitívebb komment díját, pedig elég erős volt a felhozatal, köszönöm hozzászólását.
Egy mázsa Fornetti a jutalma, hová küldhetjük?

Gaba!!!! 2012.12.10. 21:10:34

@Boros Regina: Úgy látom így már nem tetszik a szólásszabadság dolog:) Nem hiszem, hogy primitív volt. Csak őszinte és tájékoztató jellegű. De hopp:) Pont ezeket véled a te írásod erősségeinek is:) Na nem baj. Jöhet a zsák Fornetti de csak ha nem puha a belseje:) Vége csevejnek részemről. Minden jót kívánok!

konyhakész pumi 2012.12.10. 21:37:48

Regina Ramsay!
Ez úton érdeklődöm mi lesz a legközelebbi téma?
Volna egy javaslatom, próbáld ki a parlamenti büfé szolgáltatásait.

váj mí 2012.12.10. 21:42:19

@Boros Regina: Nézd, nem volt túl kifinomult, de nem beszélt hülyeségeket.
Szóval, nem megyek vissza a pofonért olyan helyre pénzt költeni, amit nem nagyon kedvelek. Pláne nem megyek vissza, miután a velem levő ismerősöm megsúgta a tulajnak, hogy a hely kritikája megjelenik a blogomban, a neten, ahonnan már semmi le nem imádkozza.
Ha mégis vagyok olyan hülye, hogy visszamegyek, nem lepődök meg, és nem kezdek el picsogni, ha a tulaj udvariasan felszólít, hogy a jövőben lehetőleg kerüljem el az egységét. Magyarán: ha valamit fikázok, akkor nem játszom el a naivát, ha elhajtanak a vérbe.

Phátyol Ferenc 2012.12.10. 21:46:54

@Boros Regina: "Tisztán a segítő szándékú szembesítés vezérel: aki a kommentjében mások szexuális életét firtatja, vagy kielégülésre szólít fel, az valójában egy freudi, óriási segélykiáltás a világ felé: "nincs szexuális életem, segítsetek!"

ez alapján a logika alapján ha felhívom egy, az utcán velem szembe jövő ember figyelmét arra, hogy aranyom, lefosta a vállad egy galamb, akkor valójában az ő makulátlanul tiszta kabátujja helyett az enyémen éktelenkedik a madárfekália. szerintem ezt magad sem gondoltad komolyan.

váj mí 2012.12.10. 22:09:48

@konyhakész pumi: Az tök jó. Egy időben sokat kajáltam ott, meg a menzán. De a posztoló ott rángógörcsöt kapna, az tuti.

stillman 2012.12.10. 22:35:47

@váj mí: persze, egész nap rángógörcsben járok, néha megpihenek és iszom egy 2ezer forintos kávét.

stillman 2012.12.10. 22:37:11

@Phátyol Ferenc: hiába igyekszel, ettől még nem jutottál fel a dobogóra, de próbálkozhatsz!

stillman 2012.12.10. 22:38:36

@konyhakész pumi: tulajdonképpen az egész ország egy parlamenti büfé, minek oda külön elmenni

váj mí 2012.12.10. 22:40:38

@Boros Regina: Rángógörcsre, vagy bármilyen görcsre nem javallot igazán a koffein, bár menteset azért ihatsz. Én nem adnék 2000-et egy kávéitalért, de te tudod. 1300 körül már jó összeállításokat kapni, igen, a környezet is okés.

Livi1988 2012.12.10. 22:59:22

Kedves Regina/ Kedves Mindenki!

Hosszú ideig tartott ameddig elolvastam mindenki hozzászólását, és többek hiányolták azt a Valakit, aki járt már ott, illetve tud véleményt nyilvánítani a Fromage-ról!Ez a Valaki most én lennék, és büszkén írom ( mert ezt is többen kérdezték) hogy Pozsonyi u. 7-ben található ez a Regina által borzasztónak levestett hely.Nos a kávé nem 800 forint, és én ugyan tudok magamnak vasárnap főzni, mégis többször ittam már a nagyon finom tejhabú Lamborgini kávéból, de talán ez nem is fontos. Croissant is többször ette, sajtot, tepertőt stb. Tök mindegy miket.Én a Istenként emlegetett Sarki Fűszerest nem ismerem.nem is akarom. Elég hosszú út választja el szerintem a két boltot ahhoz, hogy békében működhessenek egymás mellett, ami voltaképpen mennem is ha nem lenne Regina, aki folyamatosan rosszindulatú bejegyzéseket írogat. Az meg kimondottam Őt minősíti, attól függetlenül hogy milyen a péksütemény állaga, meg ki elé tették le a szendvicset, hogy egy ismeretlen hölgyet- aki egyébként roppant kedves és segítőkész- a "kicsit csökkent értelmi képességűnek tűnő hölgy" - nek nevezni.Nálam ez az, ami kiverte a biztosítékot. Itt is beszélhetnénk az illemről, és teljesen jogos hogy az egyik tulajdonos sértegetése esetén illetve azért valóban lett írva olyan ami nem építő jellegű, hanem a rossz indulat sugárzik belőle,(pl.: az alapvetően a páratartalom volt az első, ami kiverte a biztosítékot. A belépő lábtörlő textúrájáról már inkább nem nyilatkoznék, az asztal faerezete pedig kifejezetten a nyolcvanas évek kommunista vendéglátós beidegződését idézte, amelynél durvább már csak a sajtpult mögötti lambéria megengedhetetlenül alacsony rezgésszáma volt.) így véletlenül sem arról van szó hogy szegény vevő el van nyomva, vagy nem adhat hangot a véleményének! Mert igenis szóljon hogy nyers a sütemény, biztos vagyok benne hogy szó nélkül kicserélik.Mert Ők ilyenek, mindent meg lehet kóstolni mielőtt megveszi az ember vagy éppen a szendvicsébe teszik. Mi ez ha nem korrekt? És még így hirtelen azt is hozzátenném, hogy nem fának tűnő műanyag, hanem fa bútor! Gyönyörű fa bútor ízlésesen odaillő módon, a termékek precíz elhelyezésével,karácsonyi díszekkel és mosollyal az eladók arcán,nekem ennél nem kell több! És szerintem nyugodtan menjetek próbáljátok ki, vagy csak nézzetek be, Ti mit láttok, mit éreztek amikor beléptek! Akár utána át lehet sétálni a pár u.-val feljebb levő SK-hoz és szerintem mindenki eltudja majd dönteni, melyik tetszik. És akár mind a kettő tetszhet, mert lehet egyiknek ez az erőssége a másiknak az! Egyszerűen csak legyünk emberségesebbek, és ne támadjunk egyből.Lehetnek rossz tapasztalataink, de akkor vagy nem térünk vissza, vagy nem égetjük le egymást, és igaz ami igaz utána , nem nézzük a másikat hülyének , meg hogy jajj miről is van szó, hisz én csupa szépet írtam!!!!Pfff. hol? Mert több olyan mondat is elhangzik ami nem túl kedves.Mindegy nem az én dolgom,egyszerűen csak nem szép a semmiből ezt kihozni, aztán Reginát dicsőíteni hogy mennyire jól állja a sarat! Nem nem Ő állja jól! Hanem a Fromage tulajdonosai, mert okos módon nem szállnak ilyen hülyeségekben bele, hanem dolgoznak és a vendégeikkel foglalkoznak! Én nekik kívánok további sok sikert, és kitartást az ilyen rosszindulatú, és lelki szegény emberekhez!!!

Livi1988 2012.12.10. 23:06:04

@Livi1988: SF, akart lenni bocsánat nem SK :)

stillman 2012.12.10. 23:37:43

@Livi1988: Kedves Livi, kérem olvassa végig figyelmesen a kommenteket, az evolució ezen fokán, amelyen ön ír már túlléptünk. Értem, hogy hiányoznak a 80-as évek, részben igaza is van, de éppen a vendéglátóhelyek mindenhatósága és örök igazsága fölött próbálunk néhány jobb érzésű kommentelővel túllépni és teret engedni a véleménynyilvánításnak.

Én nem támadtam egyből, nem írtam róluk rosszat, a kiszolgáló hölgy szerintem több embernek feltűnt, mennyire nincs képben, nagyon finoman fogalmaztam róla.

Nem írtam rosszindulatú bejegyzéseket, a véleményemet megírtam a saját stílusomban. Ha nem tetszik nem kell olvasni, aki hülyének tart, az meg úgysem ad a véleményemre.

Az, hogy beidézte a kommentjében az egyik ironikus, szándékosan túlzó kommentemet, amivel kifiguráztam ezt az egész cirkuszt, nem engem minősít ugyebár megintcsak.

stillman 2012.12.10. 23:49:13

Kedves MINDENKI!

Eddig nem moderáltam (csak a nácikat), köszönök mindent, de elkezdtük ismételni meglehetősen fárasztóan önmagunkat, a trollok pedig nem fogynak.

Engedjék meg, hogy lezárjam ezt a Magyarország újkori történetét bizonyára meghatározóan befolyásoló újlipótvárosi kávézó botrányt.

Néhány tény:

Nincs, és nem is volt bajom a Fromage kávézóval.

Ismétlem: nagyon is akartam őket kedvelni, ezért mentem oda többször. Rossz érzés volt látni, amikor egyszer túlzottan kikelt magából az üzletvezető (nem nekem), hanem egy másik vendégnek, amikor a másik bolttal összehasonlították.

Ezúton elnézést kérek a Sarki Fűszerestől, akit - akarata ellenére - belekevertem az ügybe, ami szándékom ellenére keltett akkora vihart, hogy holnap kicsit félve fogom kinyitni a New York Times oldalát.

Zárásként pedig szeretném beidézni azt a kommentet, amelyik a legszebben összefoglalja az egész problémakört:

"Azért vált számomra érdekessé ez a poszt, mert ezen a pici ügyön keresztül szinte az európai civilizáció csap össze a mucsai igénytelenséggel, sőt a sztyeppék ősbrutalitásával. Mindezt sok oldalról bejárták a kommentelők a posztíróval együtt, a gasztrokultúrából kiindulva, az etiketten a szexizmusig majd a nácizmusig. Mindez jól mutatja, milyen vékony jégen jár a civilizált világ, és milyen könnyen el lehet jutni a kitiltalak az éttermemből, mert nem tetszett a hab a kávémon filozófiától a sznob, középosztálybeli, kielégítetlen, zsidó picsák Dunába lövetéséig. Félelmetesek a bejegyzések, rajtuk keresztül az európai békekorszakban is érthetővé válik Auschwitz vagy az évtizedekig egymás mellett élő szerbek és horvátok véres tömegirtásai. Én nagyon örülök, hogy olyan korszakban és helyen élek, ahol a mindennapokban azért rándulhat össze a posztíró gyomra (és tegyük hozzá az irodalmilag elárvultaknak, hogy ez csupán egy stiláris fordulat, a valóságban igazából ez majd máskor fog megtörténni), mert összeesett a hab a kávéjában vagy éppenséggel hibás etikett szerint szolgálják ki. Ezt hívják ugyanis civilizációnak. Örülnék, ha a világ sokkal inkább ilyen hely lenne, mint amilyennek a posztíró megéli, sajnos nem ilyen, olvashatjuk, minden nap tapasztalhatjuk. De ugyebár a remény hal meg utoljára."

Prosztó 2012.12.11. 15:10:43

De mi lesz az angol billentyuzetesekkel? Utaljuk oket, vagy sem?

En szemely szerint mindenkit utalok. Az a legbiztosabb.

stillman 2012.12.11. 15:11:44

@Prosztó: kivételt tettem :) ez jó volt!

vörösbor(de)minőségi 2012.12.12. 19:19:43

@Boros Regina: huh ez egy jó hir.igy mostantól én elgyengültem és sokkal elfogultabb leszek veled.de komolyra:eleinte valahogy úgy jött le,hogy egy főzni nem tudó,de kritizálni alapok nélkül és nyafkán sőt esetenként tenyérbemászóan, valaki akinek még ehhez társul egy sajátosan bicskanyitogató stilusa-amit naná sokan nem bírnak.ezt mostanra finomitottam és azt remélem,hogy az általad is megfogalmazott szándéktól vezérelve tovább csinálod azt amit eddig.de lécci lécci hidd el az előadásodon muszáj lesz változtani.miért muszáj?mert ezután jönnek a nagy sikerek.aki kritizál és ha ezt jól csinálja(ezt meg kell tanulni különben csak fikázógép vagy)azt szeretni fogják.de nem is ez a lényeg hanem inkább az,hogy hallgatnak rá!és ez a célod nem?ha a jobbitó szándék-akkor ezt kellene ha öncélúan akkor mardjon minden a régibe.amugy nemtom neked hogy tetszene ha lepéteraannáznának?:)))vagy állandóan hasonlitgatnának hozzá:de eszedbe ne jusson az ő stilusát felvenni!!

Pussy Riot (törölt) 2012.12.16. 21:51:17

Conclusion finale:

Mindenkinek az emlékei közt van egy Regina.
Kinek a szigorú konyhásnéni az oviból,
kinek az igazságtalan kémia tanár általánosból,
kinek egy leszbikus feminista a főiskoláról.

De erről nem Boros Regina tehet!

stillman 2012.12.16. 21:59:52

@Pussy Riot:
kivétel 3

Mindenkinek az emlékei között van a kövér kisfiú (vagy kislány), akihez magától senki nem szól, hiába vetet ugyanolyan szagos radírt és vonalzót a szüleivel, mint a legmenőbb osztálytársainak van.
És mindig álmodik arról, hogy egyszer bevisz egy nagy zacskó cukrot és akkor azt mondhatja: NEM KAPSZ.

Na ilyen ez a kedves boltos ember is.

Casseopia 2013.04.30. 16:44:58

Sziasztok!

Előre is elnézést szeretnék kérni, hogy ennyi idő elteltével, reagálnék a fent elhangzottakra. Véletlenül sem szeretnék senkit sem megbántani... Én ismerem a Fromage tulaját...Sok éve ismerkedtem meg vele, amikor még együtt dolgoztunk egy konyhán a belvárosban. Sokat beszélgettünk, és nagyon jó ismerősökké váltunk. Sok mindent tudok róla, amit sem a bejegyzést író sem a kommentelők nem tudnak. ( És nyilván nem is kell tudniuk, hisz nem ismerhetünk mindenkit.) Az, hogy "giccses", "sok pénzt bele ölő", és biztos, neki a pénz a csapból folyik... Azzal azért vitába szállnék. Ő a nulláról kezdte, és mindent amit elért, saját magának köszönheti. Nem volt se apuci, se anyuci, se "amerikai nagybácsi" Aki pumpolta volna őt! És igen jöhet majd a válasz, hogy fényezni akarom. És igen, fényezem, mert én ismerem, tudom, hogy amit csinál szívvel lélekkel csinálja. Amikor együtt dolgoztunk, vagy csak beszélgettünk, ő a legnehezebb időszakot is mosollyal az arcán tűrte. Kizártnak tartom, hogy ő moderálatlan hangnembe és stílusba beszélne bárkivel is. Kivételt képez ez alól az a személy, aki méltón kiérdemli... De a sok év alatt nem igazán tudnék egy ilyen személyt sem megemlíteni. Sem Reginát, sem a sarki fűszerest, sem senkit nem szeretnék megbántani, vagy negatívan megemlíteni. Egyszerűen úgy gondolom, hogy egy olyan személy munkáját, boltját, és hozzá állását boncolgatják ezen a blogon, akik fele ennyit sem biztos, hogy önerőből le tudtak tenni az asztalra! (akinek nem inge nem veszi magára) Bár, ahogy végig rágtam magam az összes HSZ-n meg kell vallanom, hogy örülök, neki, hogy sokan tudnak a sorok között olvasni, és nem pocskondiáznak, hanem tényeket, és ellenérvekkel tudtak szolgálni. Még egyszer elnézést kérek, de én csak most tévedtem ide, és mivel ez egy nyilvános fórum, bátorkodtam jogot formálni a válaszadásra. Nem kell feltétlenül válaszolni, úgy is tudom, hogy vagy ki se kerül a kommentem, vagy ha igen, akkor kapok, majd egy bölcs, többszörösen átgondolt, átformázott, hidegvérrel megírt, csatakiáltást. De nem azért írtam:)

cucina 2014.03.19. 14:52:12

Kedves Regina!
Igaz, eltelt több mint egy év az Ön bejegyzése óta, az is igaz hogy teljesen véletlenül (google my friend) bukkantam a blogjára.
Mivel nem is olyan régen, ráadásul ugyanazon a délelőttön volt alkalmam reggelizni a Sarki Fűszeresnél és kóstolni majd vásárolni a Fromage-ban, nem tudtam szó nélkül elmenni az Ön által leírtak, általam olvasottak mellett. Írja hogy évek óta a SF kávéját issza és azt is hogy igyekezett nem elfogult lenni. Nem sikerült, sebaj. Szíve joga. Hibázni viszont mindenki tud. Az általam említett délelőttön beültem párommal a SF teraszára ahol az amúgy kedves, fehér kesztyűt viselő pincér felvette rendelésünket úgy hogy az asztal még ragadt az előző vendég reggelijétől. Rendeltem és kértem hogy legyen szíves letörölni az asztalt. A válasz rendben is volt, hiszen azt mondta máris jön és megteszi, csak épp a cselekvés maradt el. A rendelésünket viszont hamarosan kihozta és akkurátusan el is helyezte a nem éppen tiszta asztalon, majd távozott. A reggeli ezt leszámítva remek volt. Félreértések elkerülése végett nem a SF-t akarom minősíteni csak jelzem az nem hibázik aki nem dolgozik. Ezután sétáltunk a környéken hiszen ritkán járunk erre és ritka az is hogy két gyermekünk nincs velünk és van módunk nyugodtan sétálgatni. Útközben észrevettem a Fromage-t és bementünk körülnézni. Egy 9m2-be beszúfolt gourmet paradicsomot találtam és ha nem haragszik nem foglalkoztam a berendezéssel meg azzal hogy fa-e vagy sem, lekötött a sajtok, sonkák, olajok, ecetek, paték és egyéb finomságok kavalkádja és az, hogy a pult mögött álló úriember a vásárlás erőltetése nélkül kis túlzással mindent végig kóstoltatott velünk. Mindezt udvariasan, végig mosolyogva. Engem megvett. A hely, a kedvesség és az ízek így együtt. Pedig reggeli után voltam :)
Összehasonlítani pedig nem igazán lehet - legalábbis most 2014-ben - a két helyet mert a Fromage választéka és kínálata a többszöröse a Sarki Fűszeresének. Igaz előbbi számomra inkább egy ínyenc üzlet, míg a másik elsősorban egy felkapott kávézó.
Hosszúra nyúlt mondanivalóm lényege hogy az Ön véleménye, mint oly sok minden más is, erősen szubjektív és ha nem haragszik meg érte, emellett néhány ponton - talán nem szándékosan - bántó is.
Amennyiben viszont igazán jó kávét akar inni, profi barista által elkészítve, akkor kerüljön át a körút túloldalára, sétáljon el az Arany János utcáig és üljön be a Cafe Embassyba. Nem fog csalódni :)

stillman 2014.04.23. 22:22:26

@cucina: köszönöm véleményét és észrevételét. Azóta valóban sok idő eltelt és a véleményem is változott a részleteket tekintve.

Az Embassyt ismerem és kedvelem is a többi újhullámos kávézóval egyetemben, amelyekbe szintén szívesen járok.

A Fromage-ba azóta se tettem be a lábam, nem is hiányzik, van még sok hasonló hely, neki meg nem számít - gondolom.

süti beállítások módosítása