Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

Balatoni halál

2018.06.01. 13:34 stillman

Június elseje van, a nyár első napja, péntek reggel 9 óra. Káli-medence, a híres északi part, a magyar toszkána vagy mi, ahogy sokan mondják.

A faluban, ahol néhány napot töltök, se kocsma, se kávézó, a kisbolt délelőtt fél11-ig van nyitva, az se minden nap. Benne ipari szalonna, borzalmas felvágottak, konzervek, levesporok és ízesítők, nagy hatékonysággal tömeggyártásból származó termékek, mindenből a legalja. Tessék, ezt lehet fogyasztani. Helyi termékek még csak véletlenül sincsenek, azt se tudják. miről beszélsz, ha rákérdezel. 

 

A nem ipari tojást hírből sem ismerik a környező falubéli boltokban sem, totálisan hülyének néznek, ha ilyet keresel. 

 

Ezt a falut zsákfalunak mondják, nyugodt, csendes, ide nem gyűrűzött be a zajos vendéglátás, a falu végében van egy pályázati pénzből felépített levendulafarm, levendula az új muskátli, most már mindenhol levendula van, és persze vehetsz levendulaszörpöt 1900 forintért, meg levendula-permetet, levendulaszirupot, szappant.

 

Ha közösségi életre vágynál elindulhatsz Zánkára, ahol a helyi közért piros műanyag Algida asztalkáján megihatsz egy 150 forintos kávét, amit az automatából szedtél ki magadnak. És persze ott a strand, lángos, gyros, palacsinta, sör. Majd ha szezon lesz, akkor többen lesznek. Bár azoknak elég az automatakávé és a strand palacsinta. Legalábbis ezt kapják.

kave.jpg 

Révfülöpre mehetsz tovább, az állomás mellett kiépített pavilonok várnak a hetvenes évek balatoni turizmus hangulatában, nagyrészt zárva, a fagyizó és cukrászda embert nem látott tavaly szeptember óta. Érthető, hát végülis még csak június elseje van. Igaz, hogy egész májusban harminc fok felett volt, nem baj, vendégek tömegesen még nincsenek, akkor ki sem nyitunk, ha nem lehet azonnal vastagon kaszálni. 

 

Végül a kitartó Hullám Hostelben iszom egy kávét a másnapos vendégek között, de itt legalább jelen vannak, helyt állnak, szolgáltatnak.

img_8484.JPG

A tyúk-tojás kérdés: vajon akkor se lenne vendég, ha lenne hová jönniük?

 

Aztán van egy-két magányos harcos, nyitvatartása csütörtök-péntekre szoritkozik, kétség nem fér a minőséghez és elhivatottsághoz, ha azonban elmész hozzájuk, akkor gyorsan és röviden térj a lényegre, mert csak feltartod őket. A Búzalelke pékségben kiváló kenyeret vagy péksüteményt kapsz az biztos, de azért ott még nem tartunk, hogy örüljenek is neked, ha betérsz. 

 

Vannak még a trendi helyek, pesti közönségre szabva, tízezer alatt biztos nem úszod meg, de ne is akard pénzsóvár barom, nem azért dolgozik itt a stáb elhivatottan, hogy te 5 ezer alatt akarj egy ebédet. Ha délnél előbb érsz oda akár két perccel is, undorodva néznek rád, mit képzelsz, hogy fébeszakítod a stáb megbeszélését, a kávégépet se akard, fél óra, míg belemelegszik. 

 

Reggel 9, június 1., sehol, ismétlem SEHOL nem tudsz meginni egy normális kávét a környéken. A kávé mellé kínált egyebekről nem is beszélve. Elmehetsz Balatonfüredre hipszterkedni, ahol a tökéletesen kiépített és felszerelt kávézó még frissen tartja magát, és reméljük a szezon is jó értelemben megpörgeti őket, az, hogy amikor belépsz, a személyzet egy (elsősorban női) része bámul rád, mint borjú az újkapura, és köszönni sem jut eszébe, a rendelésed képtelenek megjegyezni, a sütemények összetevőiről fogalmuk sincs, eladni nem tudnak és nem is akarnak, csak roskadoznak a polcok a sok tényleg nagyon jó süti, paleo és egyéb alternatív finomságoktól, pont olyan, amire mindenki vágyik, lehetnénk akár San Franciscoban is, nem, ők egy szót sem szólnak az érdekükben, azt se tudják mit árulnak, miért vannak ott, ha akarod majd kiharcolod magadnak, rákérdezel, nekik teljesen mindegy. Köszönni? Minek? Kedvesnek lenni? Minek?

 

A Balaton zárkózik fel persze, pontosabban egyre több jó hely nyílik igen, vannak tényleg jó helyek, olyanok is amelyeket nem pörgetett fel a PR gépezet, de valahogy nem tudsz róluk, talán valahol végre megemlítik őket, mert magukat még csak véletlenül sem, azt sem tudják hol és hogy kell, a téli álom, a bénultság, az enerváltság elhúzódik, és ez így megy évtizedek óta, marad az ipari szalonna és az automata kávé, mert ha valami, akkor ez mindig biztos pont marad a magyar vidéken.

37 komment

Címkék: balaton vidék

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr2514017012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Le Balafre 2018.06.02. 19:04:25

A Balatonnál a leglátványosabb a spirál amiben kezd egyre mélyebbre jutni az ország.
1, A munkaerő nem kapja meg az elvárásainak megfelelő fizetést, lelép és keres olyan helyet ahol ez jobban teljesül. A balatoni munkaerő egyébként is kevésbé helyhez kötött, mint sok más területen, hiszen a többség nem helyi lakos.
2, A helynek fizetést kell emelni, hogy munkaerőt találjon, vagy nem emel, de erőteljesen romlik a dolgozók képessége/motivációja. A hátulütője, hogy fizuemeléssel sem feltétlenül tudja visszacsábítani az alkalmas/ kiemelkedő munkaerőt, mert aki bevállalósabb, jobb képességekkel rendelkezik, vagy tőlünk nyugatabbra dolgozik vagy más szakmában.
3, Ha nőnek a költségei, akkor emelnie kell a bevételeket, szóval árat is emelni fog, mert az a legegyszerűbb és a szolgáltatás minőségének javításával ellentétben rövidtávon is van eredménye.
Minden nő, csak a minőség nem. Az emberek többsége pedig megveszi, mert nem azért megy nyaralni, hogy ott is főzzön vagy szendvicset készítsen. Egyébként is idővel hajlamos megszokni a gyengébb minőséget is az ember, ha nincs más választása. Lásd a televíziózás. Ami pl. az RTL klub főműsoridejében megy, 10 éve esélytelen lett volna képernyőn maradni nézettség alapján. Bár ha jól tudom a Barátok közt első évében is kritikán aluli volt a nézettség, aztán addig nyomták, míg az emberek el nem kezdték nézni más híján.

Labasmaz 2018.06.02. 19:39:53

A blogíró vajon járt is ott, amiről ír? Én a Pünkösd előtti hétvégén voltam Révfülöpön, és bár nem az állomással és a restivel próbálkoztam, hanem lesétáltam a mólóhoz (100 m-rel van tovább az említett Hullámtól...), és minden nyitva. Normál, étlapos étterem, fagyit mérnek, három (!!!) heckes-sült kolbászos-hamburgeres-lángosos-akármis hely egymás mellett, fröccsöt, sört, üdítőt kapni rogyásig.

Azt vállalom, hogy azóta újra nem jártam ott, de nem gondolom, hogy a kedvemért kinyitottak, majd Pünkösdkor becsuktak, és most kivárják a főszezont az újranyitással.

Ha valakinek nincs helyismerete és nem talál oda, ahová szeretne, attól még nem a hellyel van ám baj.

Behajtó70 2018.06.02. 19:50:28

A Balaton szezonális terület. Szezon előtt/után üres minden, ahogy az Olasz, Spanyol, Görög, Horvát partokon is. Mit nem értesz ezen? Miért kell ilyen ostoba trivialitásból sötét, borongós baromságokat kihozni?!

axolotl77 2018.06.02. 19:50:37

Tavalyi tihanyi nyaralásunk emlékére:
https://www.google.hu/maps/@46.8892426,17.8916527,3a,75y,95.51h,88.35t/data=!3m6!1e1!3m4!1saYZ6en9rAO_4Ht30VYLjDg!2e0!7i13312!8i6656?hl=hu
Megjegyzem, nyáron sem jobb.

Bakony Balaton Bikes 2018.06.02. 19:51:35

Jó kis cikk, de elég egyoldalú!
Az egyik oldaról ugyebár ott az utazó elvárása, az igény.
A másik oldalról a meg nem értett balatoni helyzet. A miértröl senki sem ír rendesen.
De hol is lehetne kezdeni? Hogyan lehet vázolni akár többszáz év magyar mentalitás fejlödést, ami a fentiekhez vezetett, és miért van úgy, hogy körülöttünk minden ország ragaszkodik a valamilyéhez, tradíciókhoz ha úgy tetszik, és ahhoz tartja magát, de nálunk mindig csak a "balhé" van?
Igen, erre jó példa a levendula. Ha valami müködni látszik, arra rögtön ráveti magát mindenki, mert ugyebár meg akar élni. Ha holnap a smiley tetoválás lesz a menö, akkor mindenki a sörözötöl a gazdaboltig és a hentes is tetoválószalonba vált. Aztán jön a következö projekt.
Azt sem firtatja senki, hogy vannak sokan akik próbálnak a fentiek ellen tenni, de esélyük sincs a "komoly befektetökkel" szemben akik érdekes módon még az uborkaszezonban is nyitva tudnak lenni!Mi a helyzet a költségekkel? Hiába vagy nyitva, ha az a pár ember aki jönne nem elég arra, hogy kitermelje a kötelezö költségeket, a nav pedig nem szívózik. Akkor is ugyanazt a fiksz összeget fizeted ha 1 ember van vagy ha 500!
Szóval kicsit egyoldalúra sikerülnek az ilyen írások. Nem tudom hány éves a bloggoló, de ajánlanám megnézni a Zimmer Feri vagy akár az Üvegtigris címü filmeket, és próbálni bennük megérteni a mögöttes tartalmat, ami még mindig erre az országra jellemzö, és maradni is fog.
Ez a hungarikum

Kishapsi 2018.06.02. 20:05:29

Azért éljen Monoszló!!!!!!!!
Mi szeretjük, úgy ahogy van :-)

JorEl 2018.06.02. 20:30:57

Azért a Káli medence egyik nagy előnye, hogy gyakorlatilag bármelyik pontjáról max 10 perc autóútra található Tapolca, ha Gyulakeszi irányából érkezel, akkor ott vannak a nagyobb láncok üzletei a városhatáron.

stillman 2018.06.02. 20:47:47

@Labasmaz: valóban volt néhány hely nyitva, hekk, sör "rogyásig"... a 90 %-a a móló üzleteinek azonban zárva volt, illetve rakták még éppen össze a pavilonokat. Június elsején minek is még kinyitni?

Labasmaz 2018.06.02. 21:13:57

90% zárva...?!

Étterem egyedül a Gomba van a mólónál, az nyitva van.

Cukrászda van kettő, a rév épületében még zárva volt Pünkösd előtt.

A ruha-ajándékbolt Pünkösdkor nyitott, már pakoltak, amikor ott jártam. A másik ruhabolt nem tudom, azokat nem kérdeztem.

A heckes-hamburgeres-kolbáaszos mind a három nyitva volt már akkor.

Nem látom valahogy azt a 90% zárt boltot, amihez képest én a 10%-ot láttam nyitva. Azt se értem, hogy egy ilyen helyen minek, azaz mi többnek vagy mi másnak kellene nyitva lennie? Persze, nincs Tesco Extra a parton, de minek is lenne?

Révfülöpön ott a Tóth vendéglő is, egész évben nyitva, mellette a közértjük, szintén a cikkben említettnél látványosan sokkal jobb és színvonalasabb árukészlettel.

Ott van az állomással szemben a hentes, egész évben nyitva. Tőkehús, saját készítésű kolbász-szalámi, amit akarsz.

Mégis mi az, amit hiányolsz, és aminek kétségkívül feltétlenül muszáj lenne ott lenni?

Budapest a kutyaszar városa 2018.06.02. 21:16:27

Hungarikum a trehányság. Amíg ez kutyaütő, sátáni kormány van, marad a szocialista buhera, bár az legalább ár-érték arányos volt.

Szabványok 2018.06.02. 22:05:49

@Le Balafre: Szerintem nem ennyire rossz a helyzet.
Nagyon-nagyon régen járok a Balatonra. A fent említett Révfülöpre 50 éve. Soha nem maradtam éhes, vannak nagyon jó éttermek. (És boltok, akik ezzel akar foglalkozni.)
Szemben Balatonboglárra is nagyon sokat járunk az utóbbi időben. Ott is sok hely van, ahol finomakat lehet enni. Hagyományos éttermek is, meg hagyományos "strandétkezdék". Mert azért a Balatonon én lángost, kolbászt, palacsintát, kukoricát, halat, akarok enni, nem hétfogásos francia vacsorát. De ha valaki azt akar arra is van több lehetőség.

Nem is értem, mit hiányoltok?

McKinney 2018.06.02. 23:20:01

Ugyanez a sztori pepitában:
dec első hétvégéjén Galyatető környékén jártam. Kemény téli idő, térdig érő hó. Mátraszentistvánon 1 db. étterem kinyitott, konyha nix, de egy üveges sört lehetett inni azért.
Kérdezem a srácot, a sípályák nem mennek? Majd 20-ától, jött a válasz, akkor indul a szezon.
Hazamentem, elfelejtettem az egészet. Karácsony előtt jutott újra eszembe a Mátra. Az egész országban+20 fok, úgy is maradt január végéig.
Végülis a tenger szintje felett 800 m-es magasságban egy sípálya komplexum megteheti, hogy szarik az időjárás nyújtotta lehetőségekre, ezúton is gratulálok.

Beer Monster 2018.06.03. 01:04:40

Most voltunk a Zánkai Községi Strandon, nem működtek a zuhanyok, hullik széjjel a part és valami murvatengert öntöttek a nádasba autóparkolás (?) céljára.

Siralmas volt.

Bafana 2018.06.03. 07:10:47

Az emberi testnek van egy olyan tulajdonsága, hogy a 20 fok alatti vízhőmérsékletet nem szereti. Ebből következik, hogy a Balatoni szezon csak max. 2 hónap. Tihanyt vagy Keszthelyt ki lehet húzni esetleg 3 hónapra a látnivalók miatt, de egy Alsórözögét nem.

Béla Somogyi 2018.06.03. 08:46:02

révfülöpön a 71-es bisztró télen nyáron nyitva,hangulatos,udvariasak és nagyon finom!

ügyelő 2018.06.03. 10:28:06

Most 28 fok van, a víz kellemes, ennek ellenére a nyaralótulajdonosk kb 1/3a van csak lenn, ők is gereblyéznek, tetőt javítanak, takarítanak. A helyi kisboltban ketten lézengtünk, a strand üres, de ez így van mióta eszemet tudom (itt nöttünk fel Siófok melletti nyaralóhelyen). Ha a sulinak vége beindul a szezon, addig meg mindenki otthon igyon kávét, palacsintát.

blöff 2018.06.03. 10:39:14

Ugyanez a deli parton is, szombat delben, egy üdülőkörzetben, ahol hétvégén ezrekkel nő a lakosság a hetvégenként lejáró telektulajdonosok miatt nincs nyitva patika, bolt. Csak a lidl é a spar, a magyar eszes vállalkozó pedig bezár. Ennyit az üzleti érzékről es az érdekeltségről. Persze lehet fellengzősködni h hetvége bmeg, meg ez van, meg szezon es ilyen hüyeségek, de jól látható h a kereslethez nincs igazítva a kínálat. Ha pedig nincs, akkor nem is lesz gazdasági fellendülés a térségben. Ez ilyen egyszerű.

blöff 2018.06.03. 10:46:02

@Behajtó70: hát nem. Ha vki megrngedi maának g adminisztrative nézi a szezon csak datumhoz kötötten, az ne rinyaljon itt ülök a Balatonnal, tele emberrel es majdnem minden zárva. Biztos nem jell figyelembe venni az időjárást, csak az un szezont. Legalább ne legyünk büszkék a balfaszságra. A tengerpartokon a szezon ketszer olyan hosszú mint itt, horvatoknal már most megy minden. Szar példa.

No name est omen 2018.06.03. 11:35:26

Nem lehet, hogy szerzőnek Érden van kocsmája és nem szeretné, hogy tovább merészkedjenek a Budapestiek?
A 71-nek a pontos neve 71/71 és inkább Rendesen van mint Révfülöpön, de könnyű megtalálni, 71-es út 71-es km.
Köveskálon van 5 egész évben nyitvatartó étterem/borozó, amik elég jók, a Folly arborétum környékén is van legalább 5 egész évben nyitvatartó időmulató, Badacsony közelében is. Aztán Hegymagas mellett is van egy csomó étterem, pincészet amik ha nem is egész évben, de májustól októberig nyitva vannak minden nap. Zánkánál ott a Tagyon bírtok. És szétszórva a Káli medencében van még legalább 10, nem csak júliusban nyitvatartó hely, ahova érdemes ellátogatni.
Alapvetően, nem drágák, de nem a strandon teszkós szatyorból grillcsirkét majszoló polgárság a célcsoport.
Ami nem megoldott az a közlekedés, autóval/biciklivel nem szerencsés borozóba járni, más meg jóformán nincsen, és hétvégén gyakori a teltház.

blöff 2018.06.03. 15:27:55

Persze a szezonon kívül parkolást már kell fizetni, de ha szolgáltatást vár el az ember akkor várjak a szezonra es mi a fszt képzelek.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2018.06.03. 17:49:04

Ennek az írásnak, illetve a bemutatott helyeknek a színvonala ugyanaz. Egy falka vagyunk. Ez van. Ezt kell szeretni!

stillman 2018.06.03. 22:07:06

@ügyelő:
:)
alapvetően igazad van, de azért az nem egészen így van, hogy nincs lent senki, meglepően sok, egyre több időt lent töltő "nyaraló"/háztulajdonos van, ez most a trend, sokan távmunkában is tudnak már dolgozni. Természetesen van hová beülni, ha nagyon akar valaki, Köveskálon is és máshol is vannak helyek (déltől), de akkor is érthetetlen, hogy június 1-én miért nincs nyitva semmi (értsd a legtöbb hely)Zánkán és Révfülöpön és sok más helyen, és annyi a kérdés egyedül bennem, állítás nélkül, hogy vajon, ha nyitva lennének a helyek, nem lehetne-e egy kicsit jobban kitolni a szezont? Értem én, hogy akkor 3 hónap helyett 4 hónapot kell dolgozni, de ki tudja, talán megéri....

meci 2018.06.04. 09:07:37

Kedves Stillman! Begondoltál abba, hogy abban az icipici faluban emberek laknak. Számomra mindig nagyon fájó látni, hogy milyen kettősség van ott - az egyik legdrágább apartman ami Magyarországon fellelhető a hegyen, és mellette a mélyszegénység. Persze frusztráló lehet, hogy elmaradt a szuper kávé, de képzeld el, hogy ott olyan emberek laknak, akik abban a "szutyi" boltban vásárolnak,

gigabursch 2018.06.04. 12:02:57

Inkább az ilyen vakegér okosokodók halnának meg...

mojoking77 2018.06.04. 12:43:55

@stillman: Hmmmm..... Kicsit tovabb kellett volna menni....
Iden eddig kb 20-szor voltam Badacsonyban, valamiert az altalad leirt lehuzos, olcsojanos zimmerferi hozzaallast csak nyomokban tapasztaltam. Lehet ez is a "felkapott" turisaparadicsom? Ki tudja, minden esetre nekem bejott....

Mr. Waszabi 2018.06.04. 14:18:31

Tavaly a füredi sétányon maguk a tulajdonosok szolgáltak fel, vették fel a rendeléseket, de így is kínosan lassú volt a kiszolgálás.Drágának nem mondanám, de egyszerűen az áteresztő képesség volt probléma a munkaerőhiány miatt.
Képzelem, hogy másutt, kisebb helyeken mi lehet.

Jagdpanther 2018.06.04. 17:03:00

@Labasmaz: Az író azokat remek paleo kajákat, es a trendi menüket atomra lebontott etlappal keresgelte, nem ilyen régi módi magyar ‘zsíros’ remekeket eszi. Vagyis nekem ez jött le

Labasmaz 2018.06.04. 17:15:52

@Jagdpanther: Nem tudom, ő maga erre a kérdésre még nem válaszolt. Amúgy a révfülöpi cukrászdában a mólónál szokott paleo süti is lenni, meg a KV sem túl rossz.

Labasmaz 2018.06.04. 17:23:01

@stillman: "Legtöbb" ebben a szövegkörnyezetben legalább 50%-ot jelent (bár inkább többet). Sorold már fel, hogy hány csukott helyet láttál Révfülöpön, és hányat nyitva? Az én referencám a Pünkösd előtti hétvége, de elég biztos vagyok benne, hogy már akkor bőven több, mint a fele nyitva volt a helyeknek.

A strand büféi akkor még nem nyitottak ki, az igaz, ahogyan a strand sem, mert 15 fokos volt a víz. Ezt azért ne tekintsük referenciának.

Azt sem tekinteném márvadónak, hogy a diszkó még nem nyitott akkor ki. Az tényleg csak a nyári szünetben szokott működni, és kb. max. augusztus 20-ig. Az ugyanabban az épületben működő tetoválószalon is zárva volt, ezt elismerem, de vannak kétségeim, hogy pont ezt hiányolnád. :-)

A valaha volt Pick márkaáruház sem nyit ki már vagy tíz éve, és nem is fog (ez egy másik, elég csúnya történet, inkább hagyjuk).

Trendi menü meg nincs. Sült kolbász van, heck, rántott csirke, kovászos uborkával, csalamádéval és házi kenyérrel, lángos és palacsinta, bor és fröccs. Aki meg olyasmit szeretne, annak irány a Neked főztem Zánkán (szintén egész évben nyitva!).

stillman 2018.06.04. 20:00:05

@Jagdpanther: ezt nem tudom mire alapozod. Azért mert megemlítettem egy helyet, ahol vannak paleo sütik, csak fogalmuk sincs mit árulnak, nem azt jelenti, hogy paleo süteményeket és "trendi menüket" keresek. Nyugodtan lehet régimódi, magyaros, vagy bármilyen cukrászda. Nem volt semmi nyitva, hiába írják le, hogy de volt. 1 hónapja 30 fok van, lehet reagálni az eseményekre és nem június 1-én barkácsolni a vonat melletti pavilont, ahol majd árulják a kamu-trendi street-foodot, mert az irigy pesti ízlés cikizés az megy, de azért a másfél hónapos szezonban, amikor dolgozni méltóztatnak igyekeznek valahogy kiszolgálni a vastag haszon reményében.

stillman 2018.06.04. 20:02:39

@Labasmaz: miért sorolnám fel, hogy hány csukott helyet láttam? Lementem a vonatállomás melletti részre, ahol elvileg a cukrászdák és kávézók vannak, minden zárva volt a lángosost kivéve, jó, lehet, hogy csavaros fagyit is vehettem volna puncs vagy csokoládé ízben.
Nem diszkóba akartam menni, hanem egy kávét (nem kell, hogy jó legyen) meginnni és esetleg egy süteményt (nem trendit, nem paleót) megenni. Nem sikerült csak a Hullám Hostelben.

the crow 2018.06.04. 22:17:34

A Balaton az ilyen, az 5. csodaszép májusi hétvége van mögöttünk, a szezon mehetne, de nem megy. Nem csak a 25 fokos Balaton szórakoztató, sőt, van aki pont a nagy meleget nem bírja. Áprilistól októberig lehetne nyitva minden. Miért nincs? Mert egy vállalkozásnak sem éri meg éjjel-nappal dolgozni azért, hogy a NAV/TB elvigyen mindent.

Menden 2018.06.08. 12:51:24

Kezdeném azzal ,hogy nem szép dolog lejáratni az ország egyik természeti kincsekben gazdag vidékét a Balonfelvidéket azon belül pedig a Káli medencét valamint a második turisztikailag kedvelt célpontot a Balaton partot.Addig amíg csak néhány olyan helyet tud említeni a kedves blog író amit alig ha ismer és nem tudja a háttér történetét és hogy miként is funkcionál pl. egy helyi élelmiszerbolt illetve nem ismeri a falu történetét és az ott élőket. Felszínes állításokkal könnyű leírni a környéket de egy olyan ember aki tényleg nyitottan szemléli az elé nem ez a kép tárul. Arról nem beszélve hogy aki kávézni akar de nem otthon az menjen el egy kávézóba na persze ne az "olcsóbbik" fajtába térjen be és ne is érje be a helyi közértben kapható automatás kávéval mert ott a kiszolgálás nem biztos hogy van olyan színvonalas és kedves mint egy nevesebb kávézóban.;) A magán véleményem annyi,hogy az jöjjön erre a vidékre aki szeret itt lenni és tudja is értékelni akinek nem tetszik azok számára pedig van még számtalan más uticél is ezen kívűl.

Beer Monster 2018.06.18. 18:49:08

Úgy-úgy. A vendég a hibás, ha nem ízlik neki a szakács főztje. A Balatonra jöjjön az, aki befogja a száját.

süti beállítások módosítása