Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

A kevesebb néha kevesebb - Önkritika

2020.04.22. 13:47 stillman

Kellemes, könnyű ebédre vágyva láttam neki az elsőre tetszetősnek tűnő "Zöldségleves és Pirított mandulás Sült Brokkoli Parmezánnal" fogásoknak.

 

A hangzatos elnevezés azonban a vártnál egyszerűbb ételeket takart.

Kezdjük a levesnél.


Nem akarok rosszmájú lenni, de nem lepődnék meg, ha ez a leves már előző nap elkészült volna, csak mondjuk nem fogyott el teljesen. Nem vagyok a pazarlás híve, szóval ez nem is baj önmagában, és belátom nem ártott neki, úgyhogy ezúttal próbálok továbblendülni ezen a kérdésen.

 

A zöldségek úgymond rusztikusan vannak szeletelve, mondhatjuk azt is, hogy ügyetlenül és a szakértelem teljes hiányával, de nézzük még mindig az igyekvő, jó szándékot.


Ízre egyébként nem rossz tehát, mintha egy kis umamival ugyan fel lenne ütve, de az állítólag Manuela konyhájából való, szóval tekinthetjük úgy, hogy ez inkább hozzáadott, mint elvett - mégsem leveskocka -  tulajdonképpen egyáltalán ízt adott az amúgy meglehetősen üresnek tűnő zöldséglevesnek. Megjegyeznénk még, hogy kicsit túlteng benne a sárgarépa, és mivel ez a fogás mint mondtuk kicsit talán túl egyszerűre sikerült, nem is érdemes több szót vesztegetni rá.

img_4422.jpeg

Érkezik a második fogás, a sütőben sült brokkoli. Mindenképpen túlkészült fogásról beszélhetünk sajnos, túl puha a zöldség, az olívaolajból pedig talán kevesebb is elég lett volna.


A tört mandulák ugyan szépen megpirultak és ízük kellemesen harmonizál a brokkolival, mégis valahogy üresnek érezzük ezt a tányért, ezen az utólag rászórt parmezán se nagyon segít.


Szerencsendió íze érezhető még, ez passzol egyébként, írjuk fel plusz egy pontnak.
A fogás összértékét sajnos jelentősen csökkenti a mellé adott saláta, amelyről érződik, hogy leginkább a Spar leértékelt áruk polcáról lehetett beszerezve, és mintha azon túl is még jónéhány napot állt volna a hűtőben.

img_4424.jpeg
A balzsamecetkrém és a bőséges olívaolaj némiképp ehetővé teszi, de büszkeségre nem ad okot sajnos, inkább próbáljuk elfelejteni, ha lehet.

Az ebédet "házi" kávé zárja, ha kritikusan akarjuk nézni sajnos ez is mintha a már reggel lefőzött kávéból készült volna, alternatív tej hiányában pedig - leírni is szörnyű - úgy tűnik, mintha mondjuk Maresit használtak volna tej helyett. A hozzáadott barnacukor (!) már nem is tud jelentősen rontani a helyzeten.

 

Nem állítom, hogy nem térek vissza, ha úgy hozza a szükség, de azért néha érdemes végiggondolni, hogy a kevesebb nem mindig több.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr3715631686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása