Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

görög citromos süti svéd kiadásban

2010.06.16. 00:01 stillman

Svédországi kiruccanás alkalmából egy újonnan megjelent süteményeskönyvet vittünk szuvenyírként és a kaland kedvéért egyből el is készítettük az egyik receptet. Nagy kérdés volt, hogy egyrészt képesek leszünk-e a csodálatos fotókon látható süteményt reprodukálni hasonlóan csodálatos kinézetben, valamint a svéd liszt, tojás, citrom képes-e ugyanazon végeredmény előállítására, mint mondjuk a magyar.

Kísérletünket teljes siker koronázta minden elbizakodottság nélkül elmondhatom, mind a kinézetet mind az ízvilágot tekintve.

Hozzávalók: 1 citrom, 3 tojás, 3 dl joghurt, 40 dkg cukor (mi csak 20 dkg-t használtunk és elég édes lett), 2 kk sütőpor, 12 dkg búzadara, 20 dkg liszt, csipet só, a sziruphoz: 1 dl víz, 15 dkg cukor, 3 citrom.

Lereszeljük a 4 citrom héját, összekeverjük a lisztet a sóval, a cukorral és a búzadarával, valamint a sütőporral. Külön tálban összekeverjük a tojásokat a joghurtot és a citromhéjat. Ezután a két keveréket összedolgozzuk. Kizsírozott tepsibe öntjük az egészet és 50 percre betesszük 160 fokra előmelegített sütőbe. Eközben elkészítjük a szirupot: 3 citrom levét és 1 citrom héját, valamint a cukrot az 1 dl vízzel felforraljuk majd a cukor elolvadása után 10 percig még főzzük. Az elkészült süteményre ráöntjük egyenletesen még amikor meleg, előtte villával megszurkáljuk minél több helyen a tésztát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr932084940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása