A józan ész, amennyiben rendelkezik valamelyikőnk ilyesmivel, 35 fokos melegben már biztosan távozik köreinkből, ilyenkor nemhogy BKV járműre, de UPC és egyéb ügyfélszolgálatokra sem érdemes elmenni, a legjobban tesszük, ha "a feladatok úgyis megvárnak" sóhajjal szépen elterülünk egy árnyékos sarokban, előtte azonban készítünk magunknak egy nagy pohár jeges, málnás limonádét.
Városi emberek a zöldségesnél kérjék el az utolsó félig kiszáradt mentát (ha azt mondják nincs több, kérem ne higgyenek nekik, nézzenek körül, ezek keverik a mentát a bazsalikommal), a büszke vidéki emberek pedig csak szakítsanak egy szép szálat a kertjükből és ezt ne felejtsék el hangsúlyozni sem, amikor az elkövetkezendő napokban erről a limonádéról fognak beszélni mindenkinek.
A málnából elég lesz 20 dkg, vásárláskor próbáljunk ügyet se vetni a málnásrekeszből kiméréskor felszálló 1500 apró bogárra, azok biztosan nem ott voltak eredetileg. A citrom vásárlásakor semmire ne figyeljünk, abba pedig főleg ne gondoljunk bele, hogy a citromot mennyi vegyszer és különböző kezelés érte, mire ilyen szép fényes lett a héjja.
A limonádé összeállítását nem tudom kell-e ecsetelnem, 20 dkg málna, 1 citrom leve, 1 kanál barnacukor, 6-8 levél menta, ásványvíz. Összeturmixoljuk az egészet, de nem túl nagy fokozaton és nem sokáig, hogy kicsit darabos maradjon. Következik 4-5 darab jég, majd a végén én egy kis datolyaszirup (vagy méz), ami oldja a málna és a citrom savasságát.
Lépések képekben:
a málna
a citrom
a menta
összeturmixolás után
a végeredmény
Utolsó kommentek