Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

Túlélés málnás limonádéval

2011.07.13. 16:24 stillman

A józan ész, amennyiben rendelkezik valamelyikőnk ilyesmivel, 35 fokos melegben már biztosan távozik köreinkből, ilyenkor nemhogy BKV járműre, de UPC és egyéb ügyfélszolgálatokra sem érdemes elmenni, a legjobban tesszük, ha "a feladatok úgyis megvárnak" sóhajjal szépen elterülünk egy árnyékos sarokban, előtte azonban készítünk magunknak egy nagy pohár jeges, málnás limonádét.

Városi emberek a zöldségesnél kérjék el az utolsó félig kiszáradt mentát (ha azt mondják nincs több, kérem ne higgyenek nekik, nézzenek körül, ezek keverik a mentát a bazsalikommal), a büszke vidéki emberek pedig csak szakítsanak egy szép szálat a kertjükből és ezt ne felejtsék el hangsúlyozni sem, amikor az elkövetkezendő napokban erről a limonádéról fognak beszélni mindenkinek.

A málnából elég lesz 20 dkg, vásárláskor próbáljunk ügyet se vetni a málnásrekeszből kiméréskor felszálló 1500 apró bogárra, azok biztosan nem ott voltak eredetileg. A citrom vásárlásakor semmire ne figyeljünk, abba pedig főleg ne gondoljunk bele, hogy a citromot mennyi vegyszer és különböző kezelés érte, mire ilyen szép fényes lett a héjja.

A limonádé összeállítását nem tudom kell-e ecsetelnem, 20 dkg málna, 1 citrom leve, 1 kanál barnacukor, 6-8 levél menta, ásványvíz. Összeturmixoljuk az egészet, de nem túl nagy fokozaton és nem sokáig, hogy kicsit darabos maradjon. Következik 4-5 darab jég, majd a végén én egy kis datolyaszirup (vagy méz), ami oldja a málna és a citrom savasságát.

Lépések képekben:

a málna

a citrom 

a menta

 összeturmixolás után 

 a végeredmény

  

Szólj hozzá!

Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr913063639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása