Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

Gyerekek, főzzetek!

2011.11.25. 17:31 stillman

A Boook kiadó Mesék a konyhából című új könyvének jóvoltából megoldódik gyermekkorom két legnagyobb dilemmája: mi a franc az a tarhonya, illetve, hogy kell érteni azt, hogy pongyolában sült zöldség? (Az én koromban ugyan "alma pongyolában" formában létezett ez a fogalom, de azt pont ugyanúgy nem értettem.)

A felelős szülőknek tehát érdemes beszerezniük ezt a könyvet, hiszen kinek jó az, ha úgy nő fel a gyermeke, hogy nincs tisztában a tarhonya eredetével.

Ezért aztán kedves gyerekek mi felnőttek szeretnénk mindannyian, ha "boldogan főzőcskéző" felnőttekké válnátok. Az "öreg konyhaszekrény csorba sarkán innen, a frissen faragott krumplihéj-buckákon túl" megmutatják Nektek a sok-sok titkot. Például megtanulhatjátok, hogyan készül a "gyümölcssaláta mézzel és dióval", na kitaláljátok mi kell bele? Hát persze, hogy gyümölcs, méz és dió.

És, ahogy a bevezetőben ígértem megtudhatjátok, hol terem a tarhonya. Na jó, lelövöm a poént, ha valakinek nincs kedve végigolvasni, nehogy tévhitben maradjon: sehol, az csak egy tésztaféle.

 

A könyvben nincsenek nyakatekert, bonyolult receptek, csak egyszerű, gyorsan elkészíthető ételek játékos, szórakoztató formában.

 

A könyv kétségtelen haszna, hogy eloszlatja azokat a félreértéseket, amelyeknek némelyike még akár felnőtt korban is kísérthet bennünket. Valljuk be magunknak szép csendben: mikor döbbentünk rá arra, hogy a tarhonya nem egy gabonaféle? Elhittük-e azt, hogy a tóban látható halakat viszontláthatjuk a tányérunkon? Na jó, mi még elhittük, de a mai gyerekek lehet, hogy már nem hinnék el, hogy az a téglatest tényleg a tóban úszkált valaha. Miért volt sokaknak olyan félelmetes a spenót, amikor az egy finom étel is lehet? Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás? Elárulom erre a könyvben sem kapunk sajnos választ.

 

Az ételek körüli ősi zavarnak most véget vethetünk ezzel a könyvvel. A mi gyermekeink bizony tisztában lesznek az alapkérdésekkel, még azt is megtudják a könyvből, hogy mi az, hogy pangasiusfilé.

Sőt jól megtréfálhatjuk őket, ahogy lelkesen olvassák fel nekünk a receptet és, amikor már szinte magabiztos fölénnyel diktálják a sok megismert zöldséget és gyümölcsöt, biztosan elakadnak majd az "aquadella" olvasásánál és akkor visszanyerjük tarhonyacsorbította tekintélyünket.

 

El tudják képzelni milyen önfeledt pillanatokat élhetünk át, ahogy versenyzünk ki fut el hamarabb a kifröccsenő olaj elől?

Most már csak ennyit kívánok mindenkinek: "Itt a csákány, itt a lapát, jó szerencsét, jó tarhonyát".

 

 

Boook Kiadó: Hécz Attila - Bereznay Tamás - Csikós Viktória: Mesék a konyhából

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr273411336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása