Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

Gasztrofesztiválok kora

2018.05.15. 13:55 stillman

Nemrég az egyik Károly körúti étterem ajtaján azt láttam: Palacsinta fesztivál. Az esemény azt takarta, hogy aznap 1700 forintért vehettél lekváros, vagy túrós vagy bármilyen más palacsintát, talán kettőt is, nyilván kaptál hozzá szép tányért meg tejszínhabot vagy mentalevelet, pirosbogyós gyümölcsöt, esetleg csokiöntetet, szóval feltételezem készítettek egy magas áron eladható tányér desszertet és kiírták a hívószavakat. 

 

Van még fánk fesztivál, mangalica fesztivál, vegán fesztivál, húsvéti vásár töltött kürtőskaláccsal, csokiszökőkút hegyek, lángosok, mindenféle magyar ember által soha nem látott kreálmány eladva tradicionális, de mégis innovatív kézműves street foodként, a vegán fesztiválokon  pedig, mint tudjuk a legnagyobb sor a hamburgeresnél áll, elvégre a vegánok is jogosultak a junk food feelingre, a húsízre hajazó street kajákra.

 

Na, de mi ezeknek az értelme?

 

Elsősorban annyi, hogy ott a helyszínen eladjanak az árusok rendkívüli mennyiséget, továbbá éberen és szinten tartsák magukat a zsannamannán túl is, muszáj a trendekhez felzárkózni, megtalálni a legfrissebb, legvonzóbb hívószavakat, az eladhatóság jelzőit, az aranytojást tojó tyúkot. 

 

Azt hinnénk az egészséges, öko, lokális, farm jelzők is ide tartoznak már végre, de nem, még nem, öt-tíz év után sem tudott begyűrűzni a dolog, biztos mert drága. A Vásárcsarnokban például körberöhögnek, de minimum nagyon hülyének néznek, ha nullás tojást kérsz. 

 

Honnan tudjuk mégis melyik a helyes út? Mondjuk az olyan zöldség, ami nincs szétvegyszerezve, vagy netán, amelyik nem génkezelt? Sokan már vitatkoznának ezekkel az állításokkal. Annak az állatnak a húsa, amelyiket tisztességesen tartottak? Talán. Magyarországon ez azonban nem érdekel senkit, illetve csak nagyon szűk réteget, legyen olcsó a tálcás csirke, jó napot. 

 

Addig is marad a csokiszökőkút, abból nagy baj nem lehet, az ipari giccs-hulladék mindig kell. 

Éljenek a gasztro fesztiválok tehát, kolbász mindig lesz! 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr7413801258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása