Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

2010 legnagyobb gasztrocsalódásai

2010.12.31. 20:15 Hovanyecz Rozi

Szélsőséges a személyiségünk, ezért általában a posztjaink is azok: vagy utálkozunk, vagy rajongunk valamiért.  Mivel ez alapjaiban nem egy fanyalgós blog, a pozitív élmények és benyomások kaptak benne helyet főként: megörökítettük a barcelonai és a madridi piacot, a panettonékat, a Sarki Fűszeres gasztrobulijait, fejet hajtottunk Segal Viktor munkássága előtt.

Volt viszont számos olyan dolog és esemény, amelyről valamilyen oknál fogva általában mélyen hallgattunk, de úgy gondoltuk, a kép úgy teljes, ha egy év végi összefoglalóban megemlékezünk ezekről is.

Következzen tehát az óév tíz legemlékezetesebb gasztrobuktája: tíz olyan pillanatot elevenítünk fel, amikor a gasztrofil/gasztrosznob szenvedélynek engedve boldogan fordítottuk arcunkat a kulinária napja felé, de melengető napsugarak helyett egy nagy hógolyót kaptunk a pofánkba.

Nem egyszerű mosolyogva továbblépni...

...amikor a sztárséf(oktató) által készített különleges és méregdrága lekvárt egy hét után rohadtan veszed elő a hűtőből.

...amikor az újonnan nyitó, vidám, trendi kávézóban tíz percet vársz, míg észrevesznek, majd egymás írását nem tudják elolvasni, ezért újra le kell adnod a rendelést, végül egy olyan kávét kapsz, amit legszívesebben azonnal kiköpnél.

...amikor egy neves borászat borkóstolóján kilépsz egy pillanatra a pincéből és azzal szembesülsz, hogy odakint az egyik tulaj feltűrt gallérú, rózsaszín Gant pólóban, idegesen cigizve azt várja, hogy mikor húz már haza a társaság.

...amikor egy felkapott iskola még felkapottabb gasztrotanfolyamának egyik óráján az iskola tulajdonosnője sipítva megkérdezi az oktatót, hogy „mi az a fine dining”.

...amikor egy étteremben olyan pozitívan lehengerlő élményeket szerzel, hogy a következő alkalommal bátran elviszed magaddal barátaidat és üzletfeleidet is, a séfről azonban villámgyorsan kiderül, hogy mostanra elfelejtett főzni.

...amikor egy feltörekvő dizájnborászat délben tartott borkóstolóján semmiféle ételt nem szolgálnak fel a borokhoz és nagy kegyesen megengedik, hogy ha annyira éhes vagy, elfogyaszd az otthonról hozott szendvicsedet.

...amikor megkapod karácsonyra a Gault Millau-ban is szereplő sztárséf szakácskönyvét és rá kell jönnöd, hogy az egész kötet az egoista öntömjén jegyében íródott.

...amikor egy főzős TV-műsorban azt hallod „mi az a paella? Biztosan egy halféle.”

...amikor a Facebookon lájkolt gasztrooldalak olyan idegesítő posztokat tesznek közzé, hogy kénytelen vagy leiratkozni róluk. (Pl: „Ki akar fütyülni? Ma sárgarépát is főztünk a levesbe”.)

...amikor wannabe gasztrobloggerként belenézel a saját hűtődbe és azzal szembesülsz, hogy az teljesen üres és csak egy darab extraszűz olívaolajban eltett articsóka penészedik benne.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr262551222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eastbay1 2011.01.02. 02:56:31

Szar éved lehetett.

Iustizmord 2011.01.02. 04:58:26

Gault Millau-ban is szereplő sztárséf szakácskönyvét és rá kell jönnöd, hogy az egész kötet az egoista öntömjén jegyében íródott

nade meliyk nem? max horváth rozi

Benikuty 2011.01.02. 08:39:42

@Iustizmord: csak nem Lajos a Bockból?

csesztella 2011.02.24. 16:35:30

Jó kis iromány. :D
Valóban van benne valami, és ha ezek előfordulnának velem, én is ideges lennék.
A paellára hol mondták, hogy az egy halféle?
Nagy iq fighter lehetett az illető mondhatom. :-D

süti beállítások módosítása