Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 2 fej salottahagyma, 1 lime, 1 csokor petrezselyem, 1 kígyóuborka, 10-15 mentalevél, 3 evőkanál halszósz, 10 dkg koriander, 3 citromlevél, 40 szem rizs pirításhoz, 30 dkg rizs a körethez, 3 chilipaprika.
Először megpirítottunk 40 rizsszemet majd összetörtük egy mozsárban. A chili paprikát megpirítottuk majd szintén mozsárban összetörtük (fulladásos halál veszély). A húshoz hozzáadtuk a lime-ot, és leöntöttük a halszósszal. Összekevertük a petrezselymet a lilahagymával, felkockáztuk a kígyóuborkát, felvágtuk a citromlevelet. A húst is megpirítottuk majd hozzáadtuk a citromlevelet és a chilit beleszórtuk. Belekevertük a mentát is, a korábban összevágott fűszereket, az összetört pirított rizst, és még a hideg zöldségekkel is összekevertük és betettük a hűtőbe. Rizst főztünk hozzá és szójaszószos uborkasalátával tálaltuk.
KÉSZ:
Utolsó kommentek