Díjak

Csatlakozz ♥

Utolsó kommentek

  • magyar bucó: "gluténmentes kukoricaszesz" És még laktózmentes is. Meg nyomokban sem tartalmaz mustárt, zellert,... (2020.12.10. 10:53) Opera est
  • Étteremkritikus: Én azt hittem, hogy vidéken is csak júniustól engedélyezett a lagzi. Mondjuk azt megnézném, amikor... (2020.05.18. 18:53) Induljon a lagzi szezon!
  • bati67: Volt régebben Szegeden egy vegetáriánus étterem... még mindig emlékszem a "Ganapati Kedvencé"-re (... (2019.12.09. 15:33) A Buddha-tálak meséje
  • Attilajukkaja: @gbsz: A lényeg, hogy minden infót megtaláltál! :o) (2019.06.24. 20:03) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • gbsz: az elkerülte a figyelmem :-( Köszönöm! (2019.06.24. 19:48) Új rántottcsirkés a komfortzónában
  • Utolsó 20

példakép

"Funniest question I've gotten in a long time: "How much money do you make from your blog?" Um, none. In fact, I lose money on this blog." Ulterior Epicure

Élet, milyen jó visszajönni beléd: Stílusos Vidéki Éttermiség

2012.02.08. 13:36 stillman

Amikor ennyi kedvenc egyszerre, hirtelen összegyűlik, akkor nemcsak a naptárba érdemes feljegyezni a dátumot és odamenni, hanem álljunk meg egy pillanatra és nézzük meg: pontosan mi is ez a Stílusos Vidéki Éttermiség rendezvény?

 

"Élet, élet, szent megunt élet, milyen jó visszajönni beléd..." így fogalmazna a stílusos városi értelmiség a híres Szindbád ebédjelenetben ("csak arra figyelmeztetem Vendelin barátom, hogy kenyérszeleteket pirítsanak hozzá, mert a zsemlye ilyesmihez nem nagyon alkalmas..."), persze nem irigylem a másik oldalon álló pincért vagy szakácsot a (jó értelemben vett) igényes vendég értő allűrjeinek kiszolgáltatva, de nekem, mint hírhedten problémás vendégnek nincs bajom ezzel. Szeretem ha olyan ételt tesznek elém, amelyben kedvemet lelem és jó hangulatom lesz tőle.

 

A Stílusos Vidéki Éttermiség megfogalmazás is valahogy erre az életérzésre, az étel szeretetére, értő élvezésére a figyelmes vendéglátás nehéz műfajára épül.

 

A rendezvényt a Rosinante szálloda körmönfont marketingesei találták ki, azért, hogy az amúgy is kedvelt szigetmonostori szálloda összecsődítse a hozzájuk hasonló szemlélettel rendelkező vidéki éttermeket, teret engedjenek nekik és még többen megismerjék ezáltal mindnyájukat.

 

Mindenki járt már úgy, hogy egyszer csak lent találta magát vidéken és hirtelen megéhezett. Ha esetleg még emlékezett is arra, hogyan került oda és netán egy telefon is kéznél volt, akkor adódhatott a lehetőség, hogy körbehívja a nem rántott pontypatkón szocializálódott ismerőseit azzal, hogy ajánljanak gyorsan egy helyet, de ha éppen nem jut ilyesmi senkinek az eszébe, akkor kopogó szemmel, kissé megfeszült idegekkel kénytelen beülni az első útszéli csárdába, onnantól pedig mindenki a szerencse csillagára van bízva (ilyenkor lehet hasznos néhány tippünk a túlélés érdekében). Amennyiben nem szeretnénk a sorsra bízni a gyomrunkat és lelki békénket, akkor érdemes tehát előre tájékozódni. Ehhez kínál kiváló lehetőséget ez a rendezvény.

 

Kik lesznek ott?

Anyukám Mondta (Encs), Chianti Étterem (Veszprém), Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád), Imola Udvarház (Eger),  Mandula Étterem és Bor Bár (Villány), Nomád Hotel (Noszvaj), Walter Vendéglő (Perbál)

Beszédes nevek egytől egyig,  még nem jártam mindegyikben, de van, amelyiket már próbáltuk.

Ezen vidéki konyhák séfjei összegyűlnek február 26-án, vasárnap a Rosinante Stílusos Vidéki Szállodában, látványfőzéseket tartanak és kóstolókat készítenek.

Szinte kötelező kiegészítése a programnak, hogy nagyszerű és minőségi gasztro termékeket is lehessen vásárolni, erre lesz jó például a szintén helyszínre érkező Sarki Fűszeres standja.

 

Pontos részletek a rendezvényről itt olvashatóak (ingyenes, de úgy tudom regisztrációhoz kötött).

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobizarr.blog.hu/api/trackback/id/tr484078663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ehran 2012.02.08. 23:23:55

Nagyon a bögyödben van ez a rántott pontypatkó - pedig azért lássuk be, ez még messze nem tartozik a nagyon gázos ételek közé, bár én nem szeretem. :)
Szemezgetek már egy ideje ezzel a rendezvénnyel az Anyukám mondta és az Imola miatt, de még nem tudom, hogy jön ki a lépés. Te gondolom ott leszel, ugye?

stillman 2012.02.08. 23:26:56

Igen, én biztosan ott leszek :)
igazából a pontypatkónak a nevétől vagyok nagyon rosszul...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.02.10. 14:50:35

Sült süllőfilén szocializálódtam... és halászlén... az utóbbival kapcsolatban mostanság folyamatosan jönnek a csúcsgasztronomikus infók, hogy félresikerültem (ebben is)... ugyanis passzírozott volt...
Lenne egy provokatív kérdésem: jó a Rosinante konyhája?
Ugyanis ha nem is eme rendezvény kedvéért, de egyszer megnézném, ha a közelben járok.

stillman 2012.02.10. 14:59:12

teljes felelősségem tudatában ki merem jelenteni, hogy igen, jó a Rosinante konyhája.

jól van ünnepélyesen kijelentem, hogy leszállok a rántott pontypatkóról, mit javasoltok helyette? :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.02.11. 07:44:50

@Boros Regina: talán a hortobágyi palacsintát, ha már mindenképp akarsz valami ilyet - de azt is lehet jól csinálni.

stillman 2012.02.11. 10:23:53

@Hepci:
rántott sajt? "bélszín" roló? stb.
na és, hogyan tudnál érvelni a hortobágyi palacsinta, mint számkivetendő étel mellett?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.02.11. 11:08:47

@Boros Regina: gyerekkoromban gyakran kaptam bélszínrolót a főzelékek mellé. Már nem emlékszem pontosan, milyen volt, de szörnyűségként nem emlékszem rá. Rántott sajtot pedig kifejezetten tetszőt is ettem párszor...
Összességében nem tartom üdvösnek valami hívószóval azonosítani a jó vagy rossz ételt (és egyebet). Amióta részben hobbimmá vált a gurméság, szinte teljesen megszűnt az is, hogy valamilyen alapanyagot, állagot vagy elkészítési módot eleve, kóstolás nélkül elutasítok.
A hortobágyi pali vagy a számkivetendősége mellett érveljek? :D

stillman 2012.02.11. 11:12:51

@Hepci: azt nem értem miért véditek ennyire a pontypatkót, amikor a pontynak eleve nincs is lába

Hovanyecz Rozi 2012.02.11. 13:56:05

A pontypatkó védelmezői olvassák a Két cica konyháját, ez ugyanis a Két köcsög konyhája, ha eddig nem lett volna kristálytiszta.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.02.12. 09:33:45

@Hovanyecz Rozi: nem szép ilyet nőre mondani, de 2 cica Ildikót elég köcsögnek találtam, szóval ahhoz a szinthez még fejlődnötök kell...

Hovanyecz Rozi 2012.08.14. 23:12:33

Szerintem a pontypatkó védelmezői menjenek és olvassák a Két cica konyháját, ez ugyanis itt a Két köcsög konyhája, ha eddig nem derült volna ki.

süti beállítások módosítása